بریده‌ای از کتاب عسل و حنظل اثر طاهر بن جلون

عسل و حنظل
2

18

(0/1000)

نظرات

چه تکبری! چه قدر خودمحورپندارانه....!

4

از بعضی جملات با محتوای درست ولی ظاهر شبهه برانگیز، نتیجه گیری های نادرست حاصل شده؛ در مورد کارکرد مسجد در جامعه، در مورد عبادت و ارتباط با خداوند و ...

7

تو کشور ما متأسفانه هم مسجد و هم مدرسه کارایی خودش از دست داده. چه مسجد ساخته بشه چه مدرسه! آدم درست پرورش و تربیت نمیشه :) 
1

1

بله متاسفانه ،  

0

این فرق مسجد و نمازخونه س. مسجد می تونه مدرسه باشه، می تونه خیریه باشه، می تونه محل رفع مشکلات باشه. اما نمازخونه فقط برای نمازه. 
5

6

اگر مدرسه و خیریه بود که الان نه فقیر داشتیم نه بیشعور
 

0

دقیقا نکته همینه. اگه مسجد داشته باشیم نه فقیر داریم نه بیشعور. ولی خیلیا  مسجد رو  نمازخونه می دونن فقط 

2

حسام

حسام

1402/8/18

آیا همین قدر که رو این بحث وقت میزارین روی این موضوع که چرا مسجد کارکرد خودش رو از دست داده  هم وقت گذاشتید؟
@mo_salmani 

0

توی کشوری که از نظر پزشکی هیچ کمبودی نداره گفتن همچین صحبت بی اساسی اشتباهه
ضمن اینکه تعداد مدرسه ها هر کدام به تنهایی بیشتر از تعداد مساجد هستند.
خالی از لطف نیست که یاد آوردی کنم که برخلاف دین هایی مثل مسیحیت که گوشه گیری باب است، دین اسلام دین اجتماعی هست و همیشه به حضور در اجتماعات توصیه شده.
( نقد بنده به این تکه متن بود و الا با کسی خصومت شخصی ندارم 😅)
11

4

👍🏻👍🏻 

0

این متن هم بریده ای از کتاب بود نه بیشتر
و مربوط به کشور مراکش هم بود 
و اینکه باید یادآور بشم دین اجتماعی بودن اگر نتیجه ای داشت خوب بود
من خودم مسلمانم و نماز و قرآن میخونم
اما موافق اسلام تغییر داده شده به نفع و دلخواه دیگران نیستم.
 کمبود پزشک نداریم اما آنقدر فقر مالی داریم که شاهد مرگ و میر های فراوانیم
مدرسه زیاد داریم اما سیستم آموزشی مناسبی نداریم و شاهد فقر فرهنگی جامعه هستیم . 

1

@Fahima_MFD 
اسلام دین در صحنه بودن و با هم بودنه، حضور اجتماعی در اسلام مهمه، مسجد هم پایگاه همین حضور اجتماعیه، زمان پیامبر (ص) هم همین بوده.
اینکه الان این کارکرد رو نداره یا دستورات اسلام درست اجرا نمیشه و در نتیجه آثار مفید اجتماعی و فردی دین رو در جامعه کم می بینیم خدشه ای به دین وارد نیست، نقد به مسلمانی ما باید کرد.
این متن از این کتاب این دو تا موضوع رو با هم در هم آمیخته و نتیجه نادرست گرفته، حالا یا سهوا یا عمدا، اینکه مسلمانی ما کامل نیست یا اشتباهاتی هست دلیل بر ناکارآمدی دین نیست.
 

3

مساجد الان کارکردشون رو از دست ندادند، در طول زمان این اتفاق افتاده، طبیعی هم هست در همه ی انقلاب ها و تغییرات بزرگ این شرایط فاصله گرفتن از معیارها و ارزش های اولیه معمولا به وجود میاد. نمی گم خوبه میگم طبیعیه
عوامل زیادی هم در این موضوع اثرگذاره هم از ناحیه مردم هم از ناحیه ی حکومت ها
مسجد پایگاه مردمه، مسجد که قوی باشه در واقع عموم مردم به قدرت می رسند، بازگشت مسجد به نقش اولیه خودش زمینه ی حضور بیشتر و قدرتمندتر مردم رو در صحنه ی اجتماع فراهم می کنه، تفکری که به دنبال تشویق نماز خواندن در خانه و عدم حضور در مساجد هست در واقع از قدرت گرفتن مردم احساس خطر میکنه
4

0

این قضیه برای من خیلی جالبه. کتاب هایی خوندم درباره جهاد سازندگی، مسجد و نمازجمعه که چطور محل کنشگری مردمی بودن در دهه 60و می خوام ببینم با آیا در غیر شرایط انقلابی امکانش هست که این نهاد ها همون کارکرد و ساختار رو داشته باشن؟  

0

فکر میکنم رویکردهای دولت  و حکومت تاثیر زیادی در این کاهش داره ، طوری که مردم رو سوق داده به تنفر و فرار از این نهادها ، و اینکه این نهادها در حال حاضر چهارچوب فعالیتی شون خیلی متفاوت شده از چیزی که در دهه ی اول بعد از انقلاب  بوده و حتی احساس نزدیکی مردم با اونها هم فکر میکنم تنها مختص یک دهه بعد از انقلاب اسلامی بوده و کم کم ، کم رنگ شده .
@mo_salmani 

0

البته من صحبتم ناظر به این موضوع نبود. بحث من شکل گیری نهاد مسجد در زمان پیامبر (ص) با کارکردی که اسلام برای آن تعریف کرده، بود و تغییراتی که در گذر زمان برای کارکرد آن در جامعه اتفاق افتاده است.عرض من این است که پیامبر (ص) در آن جامعه ای که مبعوث شدند، جایی به نام مسجد به وجود آوردند که محلی برای عبادت و تصمیم گیری و مشورت و حضور اجتماعی مردم بود. بعد از رحلت پیامبر (ص) و باز تولید سنت های جاهلی در گذر زمان و با به وجود آمدن حکومت های مختلف کارکرد مسجد هم مثل بسیاری دیگر از مطلوب های اصیل اسلامی از آن اصل و اساس خودش فاصله گرفت. درست است در برهه هایی از زمان مثل  زمان دفاع مقدس مسجد پایگاه حضور مردم بود ولی من فکر می کنم آن حالت هم با آن نقشی که مسجد با کارکرد واقعی اش می تواند در جامعه ایفا کند خیلی متفاوت است. در پاسخ به سوالتان باید بگویم بله، من فکر می کنم در غیر زمان های حساس هم این نهادها می توانند همان کارکردها را داشته باشند به شرط آنکه مردم و حکومت ها هر دو بخواهند. 
@mo_salmani 

1