یگانه ونارچی

عضویت

مرداد 1404

16 دنبال شده

6 دنبال کننده

«تنها راه تحمل هستی این است که در ادبیات غرقه شوی؛ همچنان که در عیشی مُدام.‏»

نمایش همه
        زمانی که این کتاب را میخواندم ۱۶، ۱۷ ساله بودم. در گودریدز متنی درباره‌ی این کتاب گذاشتم که اینجا هم خواهم گذاشت:
«"وقتی نیچه گریست" یکی از انقلاب‌های بزرگ زندگی من است. کتابی که نزدیک به یک ماه با او زندگی کردم.
شب ها با فکر به جملاتش به خواب رفتم و صبح ها در اثر رویاهای نشأت گرفته از آن از خواب پریدم .
کتابی بسیار عجیب و در عین حال پر مفهوم و دارای معنا.کتابی که از گشودنش واهمه داشتم سرم را به درد می آورد اما توان کنار گذاشتنش را هم نداشتم .
هر جمله ای که میخواندم شل شدن مغزم را بیشتر حس میکردم. شاید برایم سنگین بود اما هرچه بود باید تمامش می‌کردم. گاه هنگام مطالعه‌اش آنقدر سرم باد می‌کرد وسنگین می‌شد که هر لحظه منتظر بودم صدای بوم ترکیدنش را بشنوم.
خودم هم می‌دانستم بیش از حد درگیرش شده‌ام اما انگار می‌خواستم با خواندن این کتاب به درمان خودم بپردازم .
من هم دچار سرگشتگی بودم، دچار ترس، ترس از بی خدایی ، مرگ و ... .
انگار تمام این افکار درون مغزم دفن شده بودند و حالا با خواندن این کتاب و وارفتن مغزم دوباره سر از بین گوشت و چربی‌ها بیرون آورده بودند.
حال و روزم خوش نبود اما انگار از این عذاب به طریقی لذت می‌بردم که سعی در خاتمه بخشیدنش نداشتم.
دیدم نسبت به خودم تغییر کرده بود خودم را آدم ضعیف النفسی احساس می‌کردم و در لابه لای کاغذ‌های کتاب به دنبال راه چاره‌ای بودم .
 می‌خواستم از درمان‌های نیچه و برویر به نفع بیماری خودم استفاده کنم. در این بین به شدت به روانشناسی علاقه مند شده بودم و خود را بسیار عقب مانده و تهی می‌دیدم .
با خواندن این کتاب افکارم ، دیدگاهم و احساساتم دستخوش تغییر شد و یگانه‌ی دیگری را به دنیا آوردم .
یگانه‌ای که بیماری‌های نهفته در وجودش تازه خود را نشان داده بودند و او هیچ راه درمانی برایشان نداشت .»
اما حالا تنها یک جمله می‌توانم راجع به این کتاب بگویم:
«کتاب خوبی‌ست.»

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.