مصطفی داوری

مصطفی داوری

@mostafadavari

30 دنبال شده

25 دنبال کننده

یادداشت‌ها

        بالاخره تمومش کردم هرچند بعد از خواند نصف کتاب می‌خواستم کنارش بگذارم اما  چه کنم کرم تموم کردن کتاب حتی به زور در من وجود دارد و کتابی را که تمام نکنم انگار مطلبی از آن را از دست داده ام. می دانم خیلی منطقی نیست و بیشتر یک حس خاص است که فکر کنم بعضی از شما داشته باشیدش و یا تجربه کرده باشید
کتاب خیلی ژورنالیستی است و تکه خاطرات از آدم های مختلف را در آن جمع آوری کرده است . خب تا حالا روایت جنگ را از دید زنانه اش زیاد نشنیده و یا نخوانده بودم .
از این نظر مدت ها بود که می خواستم بخوانمش. بعد از نیمی از کتاب که خواندم احساس کردم کلیت حرف و دغدغه های زنانه را فهمیدم و بقیه کتاب بیشتر  تکمیل کتاب است تا به اندازه یک کتاب دربیاید البته این نظر من است .
همین‌که روایت غیر معمول از جنگ را که به قول نویسنده روایتگر آن مردان هستند خودش جذابیت دارد  اما خب شاید روایتگری ها خیلی برایم جذاب نبود کم به زور و  بر خلاف میل تمامش کردم. البته جنگ آن قدر صورت‌های مختلف دارد که حتی از نگاه بچه ها هم فکر کنم می توان کتاب نوشت و فقط نوشت و سخت است که طرف درست تاریخ بایستی  و بفهمی حق با کیست مگر اشل و معیاری درشت داشته باشی . البته این روایت ها از زبان سربازان زن روسی بود که طبیعتاً کشورشان مورد تجاوز قرار گرفته بود و به عنوان دفاع از وطن به جنگ رفتند .
از جاهای جذاب و قابل تامل برای من، وضعیت این سربازان بعد از جنگ و برخورد آدم ها با این افراد بود که به عنوان سرباز زن دوشادوش مردان در حنگ‌ شرکت کرده بودند و پذیرش و عدم پذیرش افراد مختلف از اینها گاهی تعجب مرا  بر می انگیخت  که این ها برای دفاع از وطن رفته بودند اما در نظر برخی بعد دیگر زندگی زنانه مهمتر از دفاع از وطن بود که باعث می شد برخورد مورد رضایتی با آنها نداشته باشند.
در مجموع فکر کنم برای یکبار خواندن  کافی باشد آن هم اگر خواستید کامل بخوانید، اگر هم  بخش هایی از آن را خواستید بخوانید  ضرر  نکرده اید چون چارچوب کتاب دستتان می آید و نیازی نمی بینم کل کتاب. را از اول تا به آخز بخوانید .
      

31

        کناب خوبیه از این نظر که واقعیت استعداد را بر خلاف عقیده رایج  و به صورت علمی یعنی روش شهودی و آزمایش کردن به ما نشان میده.
خلاصه کتاب اییه که آنچه ما از استعداد یاد گرفته ایم و به ما گفته شده در حقیقت نفهمیدن پشت صحنه داستان این استعداد است و چون نمی دانیم زود یادگرفتن هر فن و مهارتی را توسط اشخاص استعداد می نامیم در حالیکه نویسنده معتقد است پشت سر این استعدادهایی که در نظر ما توجیه است تمرین هایی زیادی نهفته است که خیلی وقت ها این تمرین ها به ما گفته نمی شود . چرا تمرینهای زیادی و یا حتی تمرین و آشنایی کودک با آن مهارت زودتر از دیگران باعث یادگیری سریع آن مهارت توسط او می شود. در واقع با تمرین زیاد و هدفمند تقریبا هر مهارتی را می توان در حد خیلی خوب  آن یاد گرفت .استثناءهایی هم هست مثل نیاز به برخی حرکات ورزشی که آن هم  ربطی به استعداد ندارد زیرا مستلزم تمرین در زمان شکل گیری استخوان بندی بدن است تا شکل آن عضو به هنگام  رشد قابلیت آن حرکت را پیدا کند.
خلاصه اینکه با تمرین زیاد و زیاد و زیاد و هدفمند میتوان به یک متخصص حرفه ای تبدیل شد. مثل بقیه مشروط به اینکه  مثل آن حرفه ای ها تمرین کنیم.
      

4

5

        این کتاب را مدت ها بود که دوست داشتم بخوانم. بالاخره دوسال پیش خوندمش. کتاب داستان کشوری است که مدعی طرفداری از کارگر است و طرفدار عدالت. اما چه خوب به تصویر کشیده چنین جامعه ای را. همه اش تسلط، همه اش مراقبت، همه اش تظاهر.  برای چی؟ برای بقای حکومت خودشان. برای بقای خودکامگی اشان. واقعا کلمات چقدر مظلومند در دست یاغی های حکومتی. چقدر مظلومند در دست سودجویان به ظاهر انقلابی. و خدا کجاست در این حکومت به ظاهر عادل. خیلی از خوندن این کتاب مثل قلعه حیوانات جورج اورول کیف کردم. قشنگ برای تو فضای داستان ملموس است. آنچه را که حکومت تشخیص می دهد درست است. آنچنان بت پرستی شخص اول برای آن ها نهادینه شده است که نمی توانی هیچ بگویی حتی به فرد کناری خودت. چقدر جالب است وقتی که کلمات را خودشان تعریف می کنند که از این به بعد به جای فلان کلمه از کلمات پیشنهادی شان استفاده کنند. تاریخ را بر اساس نظر خودشان می نویسند و ..... . یاد تعریف "بیکاری" افتادم در یکی از دولتها  که تعریفی غیر عادی تا آن زمان به حساب می آمد.
در مجموع کتاب خوبیه برای فهمیدن نتایج یک جامعه بسته و تحت سلطه حکومت انحصارطلب و تمامیت خواه.
پیشنهاد می کنم حتما برای یکبار بخونیدش.
      

11

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.