علی اکبر حسنی

تاریخ عضویت:

مرداد 1402

علی اکبر حسنی

بلاگر
@a_a_hasani

57 دنبال شده

56 دنبال کننده

                اللهم انشر علینا خزائن علومک
👨🏻‍🏫 مربی فرهنگی!
⚖️حقوق‌خوان!
✒️گاهی دست به قلم!
📷گاهی عکاس!

              
a_a_hasani
khoodnevis

یادداشت‌ها

نمایش همه
        در توصیف این کتاب باید محتاط بود!
این کتاب در سنجه‌ی ملاک‌های مختلف، آن قدر فراز و فرود دارد که نمی‌توان با کلمات یا جملاتی کلی به توصیفش پرداخت.

- به نظر هدف غایی نویسنده در نگارش کتاب بسیار قابل احترام و توجه است. این‌گونه تلاشی که حکمت و فلسفه‌ی احکام اسلامی را چنین شیوا و ملموس نمایان سازد بسیار قابل تقدیر و سپاسگزاری است. جای آثاری این چنین، خالی بوده و کماکان هست.

- از نظر جمع‌آوری مطالب و تحقیق در منابع و ذکر دیدگاه اندیشمندان و مکاتب گوناگون، می‌توان نمره خوبی را به این کتاب اختصاص داد. مقایسه میان دیدگاه‌ها و جهان‌بینی‌های مختلف می‌تواند بستر مناسبی برای درک و انتخاب بهتر مخاطب فراهم آورد.

- هرچند نویسنده کوشیده است با مراجعه به منابع مختلف، مطالب موثقی را در کتاب ذکر نماید، لیکن از نظر روش تحقیق می‌توان انتقاداتی را به کتاب وارد دانست. علاوه بر آن که غالباً ارجاعات با واسطه هستند و برای اعتماد مخاطب به مطالب، ارجاعات دسته اول لازم به نظر می‌رسد، گاه استناد به گزارشات و مطالبی در کتاب دیده می‌شود که منبعی (حتی منبع مع الواسطه) برای آن‌ها ارائه نشده است.

- از منظر ادبیات داستانی و رعایت اصول داستان‌نویسی، می‌توان با عبارت «ضعیف» از این کتاب یاد کرد. هرچند نویسنده کوشیده است مطالب خوبی را برای ارائه به مخاطب فراهم آورد و به نظر موفق بوده است، لیکن به نظر در تهیه قالب و ظرف برای ارائه این محتوا عملکرد قابل قبولی مشاهده نمی‌شود. چه بهتر بود اگر مطالبی چنین مفید، در قالب ادبیاتی قوی‌تر ارائه می‌شدند تا در کنار ادبیات داستانی غنی تأثیری دوچندان به جا بگذارند.

- در نهایت، از این کتاب توقع رمانی با ادبیات داستانی قدرتمند و پر جذبه نداشته باشید. این کتاب را برای درک استدلال‌هایش بخوانید و البته چه بهتر اگر این‌گونه مطالب را در کتاب‌هایی مثل مسئله حجاب شهید مطهری نیز پی بگیرید و در جمع‌هایتان به مباحثه بگذارید.
      

6

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه
بریدۀ کتاب

صفحۀ 55

خودش اذان صبح را می‌گفت. نزدیک طلوع صبح بود که بالای مأذن رفت و ندای الله اکبر را بلند کرد. اذان را که گفت با سپیده دم خداحافظی کرد. گفت: ای صبح! ای سپیده دم! ای فجر! از روزی که علی چشم به این دنیا گشوده آیا روزی بوده است که تو بدمی و چشم علی در خواب باشد؟ یعنی دیگر بعد از این چشم علی برای همیشه خواب خواهد رفت. علی گفته بود که پشت سر این صیحه‌ها نوحه‌هایی هست. علی القاعده زینب، ام کلثوم و بقیه اهل بیت همه بیدار ولی نگران و ناراحت که امشب چه پیش خواهد آمد. یک وقت فریادی همه را متوجه خود کرد و صدایی در همه جا پیچید: تَهَدَّمَتْ وَ اللَّهِ أَرْکَانُ الْهُدَى وَ انْطَمَسَتْ وَ اللَّهِ نُجُومُ السَّمَاءِ وَ أَعْلَامُ التُّقَى وَ انْفَصَمَتْ وَ اللَّهِ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى قُتِلَ ابْنُ عَمِّ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى قُتِلَ الْوَصِیُّ الْمُجْتَبَى قُتِلَ عَلِیٌّ الْمُرْتَضَى قُتِلَ وَ اللَّهِ سَیِّدُ الْأَوْصِیَاءِ قَتَلَهُ أَشْقَى الْأَشْقِیَاء.

10

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.