تجاوز به سبک یک جنتلمن: روایت هایی تکان دهنده از قربانیان تجاوز در جنگ بوسنی

تجاوز به سبک یک جنتلمن: روایت هایی تکان دهنده از قربانیان تجاوز در جنگ بوسنی

تجاوز به سبک یک جنتلمن: روایت هایی تکان دهنده از قربانیان تجاوز در جنگ بوسنی

الهام بن عباس و 1 نفر دیگر
3.8
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

32

کتاب تجاوز به سبک یک جنتلمن: روایت هایی تکان دهنده از قربانیان تجاوز در جنگ بوسنی، نویسنده الهام بن عباس.

لیست‌های مرتبط به تجاوز به سبک یک جنتلمن: روایت هایی تکان دهنده از قربانیان تجاوز در جنگ بوسنی

یادداشت‌های مرتبط به تجاوز به سبک یک جنتلمن: روایت هایی تکان دهنده از قربانیان تجاوز در جنگ بوسنی

          به نام خدا
۱
شوروی که فروپاشید، ما پسرکانی هشت‌نُه‌ساله بودیم و دبستانی. دومینوی سقوط کشورهای کمونیستی هم قبل و بعدش آغاز شد. دنیا به سرعت به سمت یک‌قطبی‌شدن پیش می‌رفت. جایی در قلب اروپا، کشور یوگسلاوی هم فروپاشید و همزمان سه کشور کرواسی مسیحی کاتولیک، صربستان مسیحی ارتدوکس، بوسنی مسلمان حنفی‌مذهب سر به استقلال برداشتند اما با یک تفاوت: چتنیک‌های صرب، صرب‌های ملی‌گرای مقیم بوسنی، استقلال بوسنی با جمعیت عمدتا مسلمان را تحمل نکردند و با کمک ارتش صربستان دست به قتل‌عام مردم بوسنی زدند. آن‌ها در سودای صربستان بزرگ بودند و دنبال یک انتقام تاریخی از مسلمانان بوسنی که به گمانشان، ترک عثمانی بودند نه اهالی منطقه بالکان.
۲
اما فقط قتل‌عام یا نسل‌کشی نبود؛ 
صرب‌های مهاجم یک تجاوز دسته‌جمعی به زنان مسلمان را سازمان دادند؛ هدف: 
تحقیر نژادی زنان مسلمان، شکستن غرور مردان مبارز، ایجاد رعب و وحشت
تصور کنید در این تجاوز به پیرزنان هم  رحم نمی‌شد یا به دخترکان تازه‌بالغ یا دختران مبتلا به سندرم داون.
یک توحش افسارگسیخته در دروازه‌های اروپای غربی
۳
کتاب، روایت زنانی است که سال‌ها بعد از پایان جنگ جرات و جسارت پیدا کرده‌اند تا این تجاوزها را برای ثبت در تاریخ بیان کنند؛ زنانی که بعضا از تجاوزها باردار شدند و اکنون فرزندان بی‌پدر خویش را بزرگ می‌کنند.
۴
کتاب تلخ است؛ تلخ پررنگ
        

27

          به نام خدای خوبم
.
برای من بوسنی از فیلم «خاکستر سبز» ابراهیم حاتمی‌کیا آغاز شد. ابتدای دهه هفتاد، سال ٧٣ زمانی که تنها کلاس سوم دبستان بودم؛ با آن فاطیمای زیبا که هنوز هم برایم فرشته‌ای دست‌نیافتنی است و آن چشم‌های سرشار از عشق، شوق و دلتنگی عزیز. شاید عشق هم برای من از آنجا آغاز شده باشد، نمی‌دانم. اما بوسنی برای منِ دخترک هشت نه ساله‌ی ایرانی، جنگی بود که هم دلیل وصل شده بود و هم مانع وصل. شاید به واسطه همان عشق، من همواره دوست داشتم بوسنی را ببینم، هنوز هم ❤️
گمانم در همان فیلم بود شاید هم در فیلمی دیگر، که کم‌وبیش دانستم چه بر سر زنان مسلمان بوسنیایی آمده،چیزی که به گفته یکی از همان زنان، به حکم شرم یا ترس. هیچ‌گاه عریان گفته نشد، اما الهام بن‌عباس توانسته روایت‌هایی تکان‌دهنده از آن آزارها را، هرچند کم و جزئی بیان کند. کتابی که نه از زاویه دین، که از زاویه انسانی سند جنایتی است فراموش‌نشدنی، کتابی تلخ اما واقعی که پس از خواندنش، سخت می‌توانید فراموش کنید. 
. 
هیچ‌وقت پی‌اش را نگرفته بودم که صرب‌ها چه دینی دارند، گویی در ذهنم حک شده بود صرب‌ها نیز چون اسرائیلیان، یهودی‌اند یا شاید هم بی‌دین؛ اصلاً گمان نمی‌کردم مسیحیان لطیف که اینقدر از حضرت مریم و مسیح می‌گویند و خدا در قرانش اینگونه از آنان سخن گفته، چنین جنایت‌هایی را مرتکب شده‌ باشند، آن هم در قرن ٢٠!
.
        

6