معرفی کتاب نقش آزادی در تربیت کودکان اثر سیدمحمد حسینی بهشتی

4.3

ناشر
روزنه
1390/10/21

موضوع این کتاب، گفتارهایی دربارة تربیت کودکان با توجّه به تعالیم اسلامی است. کتاب پیش رو شامل یازده گفتار و نوشتار از «آیت آلله بهشتی» دربارة مسایل گوناگون تربیتی است. گفتارها و نوشتارهای حاضر را می توان در چند گروه قرار دارد. نخست گفتارهایی است که پیش از انقلاب اسلامی برای اولیا و مربیان برخی مدارس ایراد گردیده است؛ برخی دیگر از گفتارها، از سلسله مباحث تفسیر قرآن ایشان، که به موضوع این کتاب مربوط بوده، انتخاب گردیده است. سرانجام چند گفتار که در همین زمینه و در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایراد شده، آمده است.

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

سال ها پیش کتاب رو خونده بودم، اما مطالعه مجددش دریافت هایی متفاوت و پاسخ هایی به روز برام داشت.
کتاب جمع اوری شده چند سخنرانی شهید در موقعیت ها و جمع های متفاوته و نه کتاب تالیفی، بنابراین انتظار یک کتاب با سرفصل های مشخص درباره یک موضوع رو نداشته باشید.
اسم کتاب موضوع تمام سخنرانی های موجود در اون نیست، اما ازادی و انتخاب خودآگاه و آگاهانه از مولفه های غالب موضوعاتی است که در کتاب بهشون پرداخته شده.
کتاب واقعا در مباحث تربیتی حرف های جدی و مترقی داره، یعنی اینقدر یجاهایی قشنگ نگاه اسلام رو از زوایه ای متفاوت باز کردن که کیف می کنی.
بعضی قسمت ها رو بارها خوندم، یادداشت برداشتم و خب برای عملی کردنش فکر و برنامه نیاز دارم.

اگر پاسخ راهگشا یا بهتر بگم رویکرد و سرنخ برای مسائل زیر می خواستید یا نظر شهید بهشتی در این باره کتاب رو بخونید.

ضرورت تربیت اگاهانه
نقش والد و مربی در تربیت
فلسفه جهاد و احکام اسلامی( این پاسخ رو شهید مطهری هم دادن به نظرم خیییلی مهمه این نگاه و بینش نسبت به احکام رو انتقال بدیم، مبنای پاسخ به خیلی شبهاته، اگر این جا بیفته مثل یک کلید برای خیلی از شبهات این موضوع عمل میکنه و لازم نیست خیلی وقت ها دونه دونه جواب بدیم)

تشویق و تنبیه
تکلیف الهی
تضاد نسل ها و شیوه مواجهه
اقتضائات حرکت های بعد از انقلاب اسلامی
 شیوه رسیدگی به تکالیف و پرورش تفکر کودکان دوره اول دبستان
نگاه اسلام به تفریح
و.....
تمام اثار شهید رو نخوندم و نمی دونم ایا میشد در گردآوری سخنرانی ها بهتر عمل کرد یا نه؟!که نظم و انسجام بیشتری داشته باشه.
 اما در مجموع بشدت کتاب برام مفید بود و دوستش داشتم. و پیشنهاد مطالعه می کنم.
خیلی دوست دارم با گفتمان فکری شهید بهشتی بیشتر آشنا بشم.

اون قسمت امتیاز که کم کردم برای چینش سخنرانی ها بود اگرنه محتوا رو باید ۵ بدم پنننج