معرفی کتاب نگاهی به تاریخ جهان اثر جواهرلعل نهرو مترجم محمود تفضیلی

نگاهی به تاریخ جهان

نگاهی به تاریخ جهان

جواهرلعل نهرو و 1 نفر دیگر
4.5
14 نفر |
3 یادداشت
جلد 2

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

27

خواهم خواند

58

شابک
0000000118252
تعداد صفحات
656
تاریخ انتشار
1366/1/1

توضیحات

کتاب نگاهی به تاریخ جهان، مترجم محمود تفضیلی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به نگاهی به تاریخ جهان

نمایش همه
بریدۀ کتاب

صفحۀ 560

[در جریان جنگ جهانی اول ] آلمان از راه هوا نیز به انگلستان حمله برد. ناوهای هوایی بزرگ به نام «زیپلین» در شبهای مهتاب به روی انگلستان می آمدند و بر لندن و مراکز کارخانه های مهمات سازی بمب میریختند. بعدها هواپیماها به این بمبارانها پرداختند. از آن پس صدای غرش هواپیماها و توپهای ضد ،هوایی و هجوم مردم به سرداب ها و نقاط زیرزمینی برای محفوظ ماندن از خطر هواپیماها امری بسیار عادی مردم انگلستان از این بمباران شدن اهالی غیر نظامی خیلی عصبانی و خشمگین میشدند. در واقع هم این کار خشم انگیز و بسیار مہیب و مخوف بود. اما اکنون وقتی که هواپیماهای انگلیسی بمب های خود را فرو می ریزند و مخصوصاً این اختراع شیطانی یعنی «بمب های ساعت شمار» را بر سر مردم مرزهای شمال غربی هند و اهالی عراق فرو می اندازند دیگر انگلیسیها هیچ نوع ناراحتی در خود احساس نمی کنند، زیرا این عملیات شرم آور که حتی در زمان صلح انجام میگیرد اقدامات پلیسی برای برقراری امنیت نامیده میشود.[در دوران نهضت ملی هندو نیروهای انگلیسی بارها مردمی را که خواستار استقلال بودند با هواپیماهای خود بمباران کردند.]

4

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

15 صفحه در روز

یادداشت‌ها

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          جلد اول را که می‌خوانی انگار در زیر پشته‌ای از خاک به دنبال اثری از تمدن‌های قدیمی و افسانه‌ای می‌گردی. گویا از میان خون و خون‌ریزی‌های حیرت‌‌آور داستان آشنای بشر برای ارضای خواسته‌هایش را پی‌ می‌گیری. مطالعۀ تاریخ برای ما به طور خاص، داستان غم‌انگیز ضعیفتر شدن امپراطوری‌های پارسی و نالایق‌بودن آن‌ها در برهه‌های مختلف است که پیوسته کاممان‌ را تلخ می‌کند.

تاریخ کهن تا پیش از دوران جدید برای ما ایرانی‌ها تصویر کوچک‌ترشدن آرام گربۀ پهناوری است که در طول چند قرن آنقدر رژیم گرفته که بین دو دریا محصور شده است. 

✍🏻در باب جلد دوم این مجموعه:
دوران جدید و پس از رنسانس اما دوران خمودگی و غارت پهنۀ آسیا زیر چکمه‌های استعمار و اروپای تازه به دوران رسیده است. خالی‌کردن منابع و ثروت آسیا در طول این سه چهار قرن بی‌شک در تاریخ بی‌سابقه بوده است. اما اینجا و آنجا رگه‌هایی از مبارزه‌های مردمی، دینی و یا مکتبی بر ضد نظم برخاسته از منافع دولت‌های استعمارگر به چشم می‌خورد که دل را گرما می‌بخشد و ادامۀ مسیر را ممکن می‌سازد.

-چگونه مصطفی پاشا در نقطه‌ای بریتانیا را متوقف کرد؟
 -چگونه چین ضعیف و روسیه علی‌رغم مخالفت ژاپن، انگلستان و دیگر دولت‌های اروپایی روابط خود را آغاز کردند؟
-نهضت‌های آزادی بخش هند چگونه بر ضد استعمار چند دهه‌ای انگلستان راه خود را پیدا کردند؟
-نقطه آغازین حرکت‌های اصلاح‌طلبانه در مصر چه بود؟
و در نهایت جنگ جهانی اول چرا آغاز شد و چگونه پایانش نقطه آغازی برای جنگ جهانی بعدی شد؟

💡اینها و بیش از اینها در جلد دوم این مجموعه بررسی می‌شود. تاریخ خواندن انسان را یاد خمیازه‌های عمیق کلاس‌های ملالت‌آور راهنمایی و دبیرستان می‌اندازد اما هرچه به تاریخ معاصر نزدیک‌تر می‌شویم، رد‌پایی از چرایی و سوالاتی که امروز ذهن‌ ما را به خود درگیر کرده است می‌یابیم. پاسخ سوالاتی که حتی گاهی برای فهم درست آن دست‌وپا می‌زنیم را باید در گذشته جست.

🌹پایان جلد دوم
        

19