حجاب بی حجاب

حجاب بی حجاب

حجاب بی حجاب

3.5
25 نفر |
10 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

38

خواهم خواند

23

شابک
9786006077000
تعداد صفحات
108
تاریخ انتشار
1396/4/7

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        این کتاب بیش از آنکه بانوان را مخاطب قرار دهد، با فعالان فرهنگی سخن می گوید و می کوشد فضایی برای بررسی جدی تر موضوع فراهم سازد. البته ذکر این نکته ضروری است که مخاطب کتاب بانوان و دخترانی نیستند که به حجاب اعتقاد و التزامی ندارند و کتاب نمی خواهد آنان را به این فریضه الهی دعوت کند؛ بلکه مخاطب این کتاب کسانی هستند که قرار است درباره این موضوع به چاره اندیشی و سیاست گذاری بپردازند یا کتاب های ترویجی و تبلیغی را برای مخاطبان بی حجاب بنویسند.
      

یادداشت ها

          به نظرم این کتاب به معنای واقعی کلمه واقع گرا بود....کاملا مطابق اسمش. صحبت کردن از مسئله ی حجاب بدون هیچ مانع و حجابی.
البته نه به این معنا که وحی منزل است و من همش را قبول دارم. کتابی ست که باید درش تامل کرد خوب.
و همان طور که خود نویسنده گفت کتاب برای خانم ها نوشته نشده و به نظرم هر کس که ادعای دین دارد باید بخواندش چون مانند یک جور صحبت صمیمانه و درد دل با خودی هاست. خودی هایی که بلد نیستند زیبایی های مذهب را نشان بقیه بدهند.
واقعا موافقم که حجاب یک انتخاب است و به ما این انتخاب را نشان ندادند. یاد ندادند. از اول می گویند شما باید حجاب داشته باشید که مردان به گناه نیفتند. و مسلما این فکر به ذهن یک دختر نه ساله و حتی بزرگ تر از آن می رسد که به زن ها ظلم شده که مجبورند کاری را به خاطر مردها انجام دهند. هیچ وقت برای ما از زیبایی های حجاب نگفتند. از سود هایش برای خودمان نگفتند. هیچ وقت از آرامشی که با حجاب می توان پیدا کرد نگفتند به طوری که همیشه برایمان سوال باشد چرا یک نفر آزادانه باید حجاب را انتخاب کند. واقعا این کوتاهی مسئولین (!!) فرهنگی و همه ی آن هایی که می دانستند و نگفتند قابل چشم پوشی نیست. شاید کسی باورش نشود ولی الان در این کشور اسلامی هم حجاب داشتن آسان نیست.

صحبت های آقای زائری در این کتاب به دلم نشست و چه خوب بود همه ی به اصطلاح مذهبی ها این کتاب را می خواندند و فکر می کردند.
        

16

کتابی بود
          کتابی بود که باید می‌خوندم، ولی مروری می‌نویسم.
پیشنهادهایی در کتاب ارائه میشه که شاید اگر به بعضی‌هاش عمل میشد شاهد اوضاع نیمه دوم 1401 نمی بودیم. هرچند بعضا بهش عمل شده ولی دیرهنگام.  دیگه این پیشنهادها برای ۱۴۰۲ نیست، کار از این حرفها گذشته.
یه نکته هم هست؛ چون نوشته‌ها و مصاحبه ها هست، مطالب چند جا تکرار شده اند، علاوه بر این باید تاریخش هم مشخص می‌بود که نیست
بعضی جا ها موضع‌ها  متناقض‌اند (مثل موضع نویسنده در باب حجاب اجباری، این میتونه ناشی از «تفاوت نظر نویسنده» در مصاحبه‌ها (مصاحبه با فارس و مصاحبه با الف) با زمان‌های مختلف باشه، ولی خوب سردرگمی میاره. بالاخره حداقلی (کفی) از حجاب (پوشش) رو باید الزام کرد یا نه؟!

نکات ظریف و جالبی هم در کتاب بود که مفید می‌نمود.
بخشی از کتاب که بنظرم کلیدی هست: «وقتی مثل الآن ارزش‌‌ ها و مهارت ها و آموزش های لازم برای زندگی به مخاطب منتقل نمیشود، خانواده‌ های مذهبی و سالم و متعهد خود باید دست بکار شوند. ایجاد فعالیت های گروهی خاص مثل گردهمایی های خانوداگی و رفت و آمدها و دوستی ها به شدت موثر است»
«مهمترین عامل در شخصیت و شکل گیری رفتار و روحیات و انگیزه های نوجوانان «تعلق به گروه» ست. احساس تعلق به گروه می تواند نوجوان را به جایی برساند که جان خود را فدا کند. وقتی  نوجوانی در دوران دفاع مقدس به جبهه‌ها می رفت مبنای تصمیمش، مسائل اعتقادی به اسلام و رسیدن به خدا و... بود؛ اما بستر و زمینه ای که در آن این اتفاق رخ می داد «تعلق به گروه» بود؛ زیرا به گروهی تعلق داشت که ارزش های مشترک بین‌شان حاکم بود. عکس آن هم صادق است..... لذا ارتباطات چه در خود مدرسه، چه در گروه همسالان چه درون خانواده و چه ارتباطات خانوادگی و... موثر است. لذا گاهی یک روضه خانوادگی، یک جلسه هفتگی، یک هیات عزاداری خانوداگی یا محلی می تواند بر این فرآیند به شدت تاثیرگذار باشد.»

در  پایان به آیه‌ای از قرآن اشاره میکنم که یکی از موضوعات کتاب یعنی حیا رو بیان میکند. زمانی که موسی ع  به دختران شعیب ع  رسید قرآن می‌فرماید 
فَجاءَتْهُ إِحْداهُما تَمْشِي عَلَى اسْتِحْياءٍ
(موسی هنوز لب از دعا نبسته بود که دید) یکی از آن دو دختر که با کمال (و قار و) حیا راه می‌رفت باز آمد
        

8

فهیمه

1401/2/28

          کتاب مجموعه ی مقالاتی ست در مورد حجاب با محوریت انتقاد از حساسیت و واکنش های فعلی به بی حجابی، که علی رغم مقداری پراکندگی مطالب، بسیار خواندنی ست.
و اما من، چند وقت پیش در پی صحبتی با یکی از دوستان مذهبی، متوجه شدم، حتی در میان قشر مذهبی، تعریف واحدی از حجاب کامل وجود ندارد. 
این دوست عزیز، معتقد بودند که حجاب کامل چادر ساده و روسری تیره است و سایر مشتقات آن، مثل چادر ملی و عربی و لبنانی و یا استفاده از روسری های روشن، حجاب کامل محسوب نمی شود. این دیدگاه برای من غریب و سنگین است. چرا که در خیلی موقعیت ها، مثلا موقعی که تدریس می کنم، چادر لبنانی را به چادر ساده ترجیح می دهم  و اتفاقاً اعتقاد دارم حجاب کامل تری دارد. و یا در بعضی موقعیت ها، با توجه به شرایط، مثلاً زمان حضور در سالن مونتاژ پوسته ی اکسل عقب روآ -با محوریت عملیات جوشکاری- به ناچار مجبور شده ام چادرم را بردارم. و حالا اینکه یک نفر حجاب کامل را چادر ساده با روسری تیره بداند و انتخاب من و خیلی های دیگر را زیر سوال قرار دهد، برایم قابل هضم نیست. مخصوصاً اینکه در گوشه ی ذهنش، این موضوع را ضعف اعتقادی قلمداد کند...
هدفم از خواندن این کتاب، و کتاب های مشابهی که در آینده خواهم خواند، رسیدن به تعریف حجاب و حجاب کامل است. که فعلاً، در این کتاب، برآورده نشد. پیشنهادی ندارید؟
        

18