معرفی کتاب معنای سفر اثر امیلی تامس مترجم سحر مرعشی

معنای سفر

معنای سفر

امیلی تامس و 1 نفر دیگر
2.8
6 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

8

شابک
9786225220041
تعداد صفحات
252
تاریخ انتشار
_

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        می‌گفتند قطارسواری تا فئربَنکس تجربه‌ای شکوهمند است؛ راست هم می‌گفتند. واگن‌ها تلق‌وتلوق‌کنان در جنگل‌های شکرپوش پیش می‌راندند و از کنار دریاچه‌های خال‌خال از گوزن می‌گذشتند. یک سرِ ریل می‌رفت تا هاریکِین گولچ، پلی که ارتفاعِ قوسش نود متر از زمین بالاتر بود. از پنجره به بیرون خم شدم، کلاه پشمی‌ام را تا روی گوش‌هایم پایین کشیدم و چشم دوختم به دنیای تک‌فامِ صخره‌ها و افراهای قدکشیده‌ی زیر پاهایم.
این قطارسواری به‌رغم همه‌ی زیبایی‌اش برای اکثر مسافرها عادی و آشنا بود؛ یا می‌رفتند به فک‌وفامیلشان در واسیلا سر بزنند، یا مسیر هرروزه‌ی کارشان به تالکیتنا بود، یا برای خرید بیرون آمده بودند. من از معدود کسانی بودم که راه به قلمروِ ناشناخته‌ها می‌سپردم و به سرزمینِ قطبیِ ترامپ سفر می‌کردم. آنچه برای یکی غریب است برای دیگری نیست.
مسیرِ همه‌مان یکی بود اما هرکدام راهیِ سفرهای متفاوتی بودیم.
      

لیست‌های مرتبط به معنای سفر

فلسفه ی تنهایی اندر مزایای تنبلیهمه دروغ می گویند: اینترنت چه چیزهایی درباره ی خود واقعی مان به ما می گوید؟

مجموعه‌ی «خرد و حکمت زندگی»

21 کتاب

«کتاب‌های این مجموعه فلسفه را ساده نمی‌کنند، بلکه از ابهتِ هراس‌‌آورِ فلسفه می‌‌کاهند. پیشنهادهایی هستند برای تفکر، دعوت به اندیشیدن در زندگیِ روزمره و تأمل در مسائلی که هرروزه با آن مواجهیم، اندیشیدن به غایت و معنای زیستن، لذات دنیا، تنهایی، عشق، دوستی و غیره. می‌خواهیم کتاب‌‌ها نقطه‌ی عزیمتی باشند برای فکر کردن به پرسش‌های ازلی‌ابدیِ انسانی و همچنین تعمق در خوشی‌‌ها و مصائبِ انسانی که در این گوشه‌ی جهان و در این جای تاریخ پدیدار شده است. [...] «خواننده ممکن است خواندن این کتاب‌ها را به امید یافتن پاسخ‌های روشن آغاز کند: پاسخی برای مسئله‌ی تنهایی‌اش، چراییِ مرگ، منشأ ملال و دل‌زدگی، یا اینکه دوستی‌ها چرا ناپایدارند و مبهم، یا به‌دنبالِ راه برون‌رفتی از تنگناهای اخلاقی باشد که هر روز لحظاتی با آن‌ها روبه‌رو می‌شود و... اندیشیدن به همین‌ها فلسفه را و بخشی از ادبیات را پدید آورده است؛ اما انتظار اینکه کتابی یا کسی در چند صفحه یا فلان‌تعداد نکته به ما بگوید چطور زندگی کنیم و چگونه خوشبخت شویم، در واقع یکجور انکارِ مسئولیت شخصیِ انسان است. پاسخی قطعی و ابدی که مناسب حال همه‌کس باشد وجود ندارد. کتاب‌هایی که چنین مدعاهایی دارند، فریبکارند. کتاب‌های این مجموعه نسخه نمی‌پیچند و سیاهه‌ای از اعمال نیک و بد پیش روی شما نمی‌گذارند؛ بلکه می‌خواهند به فهم بهتر زندگی و پرسش‌ها و تجربه‌هایمان کمک کنند؛ چراغی بیفروزند تا در این اتاق تاریکِ زندگی و در لحظاتِ دشوار، درکمان از پرسش‌های بی‌پایان انسانی روشن‌تر شود؛ بدانیم فیلسوفان و حکیمانِ جهان به این پرسش‌ها چطور فکر کرده‌اند؛ تا با فهمِ دقیق‌تر و دیدِ بازتر بتوانیم در زندگی‌مان تصمیم بگیریم، مسئولیت تصمیممان را شجاعانه برعهده بگیریم و با عواقب تصمیم‌هایمان آگاهانه روبه‌رو شویم.» ـــــ بخش‌هایی از «یادداشتِ مجموعه‌»ی کتاب‌های مجموعه‌ی خرد و حکمت زندگی را خواندید. این سطرها، احتمالاً به شفاف‌ترین شکل ممکن، می‌گویند این مجموعه چیست، چه دغدغه‌هایی پشتِ انتشار کتاب‌هایش است و چه در کتاب‌هایش می‌گذرد. مجموعه‌ی خرد و حکمت زندگی، امسال، با دو کتاب «سلامتی حق بشر است» و «ورزش» راهش را ادامه می‌دهد. اگر موضوعی سراغ دارید که به نظرتان، در این مجموعه جای کتابی درباره‌اش خالی‌ست، به ما پیشنهادش بدهید.

196

یادداشت‌ها

          لذت‌بخش و ملموس!


0-
کتاب خوبی بود، بخوانیدش. 
امیدوارم ادامه‌ی متن شما را دلسرد نکند.
 چون این کتاب را دوست داشتم، بدین میزان در ترازوی نقد قرارش دادم، و الا حقش این میزان از شقاوت نبود! 
1-
چقدر با این اصل که "سفر" باید حس غربت را در دل مسافر ایجاد کند و سیاحتگر، غرابتِ خود با دیگران را درک کند موافق هستم. سفرهایی که از خانه به هتل، از هتل به رستوران، از رستوران با آژانس دربست به موزه و... است، بدم می‌آید. این سفرِ شما که مثل همون زندگی در شهر است؟ آیا نمی‌خواهی جوری دیگر زیستن را درک کنی؟ نمی‌خواهی با آدم‌های "دیگر" دم‌خور و همکلام بشوی؟
بسی بسیار با این حس غرابت همراه ام. با سفری که چیزی غریب و خارج از عادات خودمان را در آن درک نمی‌کنیم خیلی مشکل دارم.
سفر لزوما مسافت طولانی رفتن نیست. چه بسا یک کارشناس زبده امور مالی، صبح با هواپیما از لندن برود سنگاپور و پس از جلسه و استراحت در هتل‌های مجلل سنگاپور، که کپی از هم‌سنگ‌های انگلیسیِ خود است، صبح روز بعد رهسپار خانه شود. اما این سفر است؟ 
عجب سفری، فرهنگ مردم سنگاپور را در این سفر‌ها می‌توان درک کرد!

2-
یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌های مطالعاتی خود را از صدقه سر این کتاب کسب کردم. رخصت دهید شرح دهم. 
با این کتاب سفر کردم. البته فیزیکی نه، در متروی تهران کتاب را می‌خواندم. در خاطراتم سفر کردم. یک مورد، خاطرات سفر و کوهنوردی‌های تابستانه بود. از سبلان و علم‌کوه گرفته، تا خُلِنو. چقدر این آخری سخت و پا نخورده و  بکر بود. خُلِنو به عنوان بلندترین نقطه‌ی استان تهران، خوب از گزند انسان در امان مانده است. 
این کتاب من را در حلقه‌ای از حال و گذشته، و خیال‌پردازیِ آینده گیر انداخت. تجربه‌ی جالبی بود... 
3-
چرا انقدر نویسنده فکر کرده است کار بدیعی دارد می‌کند؟
قطع به یقین کتابی عالی بود و از زاویه دید خود حرف برای گفتن داشت، ولی برای مثال مردم‌شناسان بسیاری، تحقیق‌های درخور و جالبی در باره فرهنگ‌های دیگر انجام داده‌اند، اما نویسنده در این کتاب، که از هر دری سخن گفته، حرفی از این حوزه‌ی پژوهشی غنی به میان نمی‌آورد.
اندکی با این مورد که نویسنده همواره تلاش داشت کتاب خود را یکتا نشان بدهد، مشکل دارم. بعضا هم سعیِ نویسنده بر اینکه متنی "فلسفی" در مورد سفر بنویسد، به سخن‌پردازی‌های بی‌هدف شبیه‌تر بود تا تاملاتی فلسفی!

4-
از همه چیز گفتن، در اغلب مواقع، معادل هیچ چیز نگفتن است.
 نویسنده از ارتباط سفر با فلسفه‌ی علم مدرن و فرانسیس بیکن، ایده‌ی فطری دکارت و ردیه‌ی جان لاک بهش، فلسفه‌ی محیط زیست و ساخت‌شکنی از نقشه، فلسفه‌ی فمنیستی و الخ حرف زد، اما ناموفق. یعنی هنگام مطالعه کتاب من را به وجد آورد، اما اندکی تامل دشمن این سطحی‌نگری بود. بجز چند ایده، کتاب حامل کلیتی معنا دار نبود.
ولی باز می‌گم لذت‌بخش بود.
5-
نمره حال حاضر این کتاب 4ستاره است. چرا الان 3ستاره می‌دهم؟ به کتاب رخصت مطالعه دوباره را می‌دهم. آن یک ستاره بماند پس از خاطره‌ای خوش از سفری غریب. اگر کتاب خود را اثبات کرد، نمره‌ی ملوکانه‌ی این حقیر افزایش می‌یابد.
        

47