معرفی کتاب به مجنون گفتم زنده بمان: مهدی باکری اثر فرهاد خضری

4.4
جلد 2

1392/1/28

قسمتی از کتاب:
روزگاری بوده است که آینه‌های پی درپی روزهای سرد زمین را در تابش خورشیدهای مکرر غرقه می‌کردند، اما چیزی نمی گذرد که آینه‌ها یک یک شکست می‌گیرند و یاد خورشید در خرده‌های آینده بر زمین می ماند؛ چیزی نمی‌گذرد که در نبود آینه‌ها خورشید فراموش می‌شود و روی در خفا می‌کند؛چیزی نمی‌گذرد که لاجرم تنها راه ما به خورشید از این پاره‌های آینه راست می‌شود.
«به مجنون گفتم زنده بمان؛ کتابِ دوم» روایت‌هایی است دربارهٔ مهدی باکری؛ از چشم کسانی که او را دیده‌اند.

لیست‌های مرتبط به به مجنون گفتم زنده بمان: مهدی باکری

بسم رب الشهدا و الصدیقین

هر کسی که نسبت به زندگی یکی از شهدا اطلاعات پیدا می‌کند؛ مثلا کتابی درباره شهید می‌خواند یا مستندی و یا فیلمی می‌بیند، آن شهید برایش یک برچسب به خصوص دارد.
مثلا شهید حاج قاسم سلیمانی، برایم نماد شجاعت و تدبیر است یا مثلا شهید سید حسن نصرالله، نماد صبر و مقاومت است. از وقتی این کتاب را شروع به خواندن کردم و یا فیلم موقعیت مهدی را دیدم، یکی دو واژه از مهدی باکری، در ذهنم برجسته شد؛ تواضع و تلاش مخلصانه
جای جای زندگی شهید مهدی باکری، لبریز از این دو ویژگی است. چه در دوره دانشجویی و مبارزات قبل انقلاب، چه در دوره شهردار بودنش و چه در فرماندهی جنگ، این ویژگی‌ها در مهدی وجود داشته و مرتب تکرار شده.
به نظرم مهدی از آن دسته از شهدایی هست که به این سادگی‌ها نمی‌توان به گرد پایش رسید. یک مبارز به تمام معنا و خستگی ناپذیر که برایش جایگاه و مقام ذره‌ای ارزش نداشته و هیچ جا، این مقام‌ها را به رخ کسی نکشیده.
این طرز شهادتش و پیدا نشدن پیکرش هم، یک پایان بندی مناسب، برای این زندگی مخلصانه و مجاهدانه بوده است.
کتاب «به مجنون گفتم زنده بمان» چندین روایت کوتاه و  بلند، از زندگی مهدی باکری، به نقل از افراد مختلفی است که در هر برهه‌ای از زندگی پر برکتش، در کنار او بوده‌اند. نثر کتاب هم کاملا روان و ساده است و خواننده را خسته نمی‌کند.
البته  اصلی ترین عنصر جذابیت و خواندنی بودن کتاب، رفتارها و ویژگی‌های تکان دهنده‌ی مهدی باکری است که انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کتاب را مطالعه کنید و کمی تکان بخورید...

پ.ن: در بخش های مختلفی از کتاب، به صورت جدی، تحت تاثیر شخصیت شهید قرار گرفتم اما همین باعث شد، از خودم و زندگی خودم، حالم به هم بخورد!
 کاش بتوانیم ذره‌ای مثل مهدی باشیم.
به دعایت نیازمندیم، دعایمان کن آقا مهدی...