معرفی کتاب تنهایی پر هیاهو اثر بهومیل هرابال مترجم مهران صفوی

بهومیل هرابال و 1 نفر دیگر
3.2

9786223842092
1403/1/1

سی‌وپنج سالی می‌شود که دارم کتاب و کاغذهای کهنه را پِرِس می‌کنم، منی که در سرزمینی زندگی می‌کنم که از پانزده نسل قبلش به این‌سو، همه سواد خواندن و نوشتن داشته‌اند؛ منی که در پادشاهیِ سابقی زندگی می‌کنم که پِرِس‌کردن و انباشتن صبورانهٔ اندیشه‌ها و تصاویر در سرِ جماعت نه‌فقط رسم که وسوسه بوده و هست، اندیشه‌ها و تصاویری که برایشان شادی وصف‌ناپذیر و غم‌وغصه‌ای ولو بزرگ‌تر از آن شادی به همراه می‌آورد؛ منی که در میان مردمانی زندگی می‌کنم که جان خود را پای عدلی از اندیشه‌های روی‌هم‌انباشته می‌دهند. و حالا همهٔ این‌ها دارد در وجودم تکرار می‌شود.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به تنهایی پر هیاهو

«سی و پنج سال است که در کار کاغذ باطله‌ام و این داستان عاشقانه من است.»
کتاب با این جمله شروع شد و من تا صفحه‌آخر، متوجه حجم شدید «عاشقانه» بودن داستان این مرد و کاغذ باطله‌هاش نشدم، تا وقتی که یکهو متوجه شدم که جمله ابتدایی کتاب، از کدوم «داستان عاشقانه» حرف می‌زد. (البته که ده صفحه آخر رو با یک مقدار خیلی زیادی اشک ورق زدم و انقدر گریه کردم دقیقا نفهمیدم چی خوندم!)
داستانِ سرگذشت یک پیرمرد «کاغذباطله و کتاب-خمیر کن» دائم الخمر، که در سرگشتگی‌ها و هیاهوهای زندگی روزمره مردم زیر سیطره یک جامعه سوسیالیستی، برای خودش یک زیرزمین مرطوب و جدا افتاده داره و یک دستگاه پرس هیدرولیکی و دو تن کتاب.
و خیالاتی که از پرنده آزادتره و روحی که اگر شما ‌هم بخونید، شاید بتونید مثل من گواهی بدید که یکی از لطیف ترین و بزرگترین ارواح انسانی‌ست.
تا حدی من رو یاد شخصیت «مکس» توی استاپ موشن مری و مکس می‌نداخت.

کتاب رو توی دو روز تموم کردم و در طی این ۱۲۰ صفحه، یکی از عمیق ترین و قوی ترین پیوند‌های عاطفیم رو با هانتای دوست داشتنی و عجیب و غریب و با «تنهایی پر هیاهو»ش پیدا کردم..
هرچند از اون دسته از کتاب‌هایی نیست که بتونم به کسی «پیشنهاد» بدم بخونه، اما یکی از موردعلاقه ترین‌های خودم شد.