معرفی کتاب چگونه با آمار دروغ بگوییم!: کتابی به زبان ساده، برای هر آن کس که "افکار عمومی" است اثر حسین راهداری

چگونه با آمار دروغ بگوییم!: کتابی به زبان ساده، برای هر آن کس که "افکار عمومی" است

چگونه با آمار دروغ بگوییم!: کتابی به زبان ساده، برای هر آن کس که "افکار عمومی" است

3.5
10 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

19

خواهم خواند

18

شابک
9786007106709
تعداد صفحات
164
تاریخ انتشار
1399/11/6

توضیحات

        
آمارهای و تجارب آماری در حال شکل دهی به ذهنیت و تصمیمات ما هستند.البته این آمارها گاه به شکل درستی بیان نمیشوند و گاه حتی وقتی که به شکل درستی بیان میشوند،آنگونه که درست است،برداشت نمیشوند.در جای جای این کتاب،مثال هایی را خواهید دید که هر روز از طریق رسانه های مختلف با آن ها روبه رو هستید و سعی این کتاب این است که این مثال ها را بررسی کده و نشان دهد که چگونه با آگاهی میتوان از سو استفاده از اعداد و آمار جلوگیری کرد.در ضمن خواهید دید برای پایان دادن به استبداد اعداد نیاز به سواد زیادی نیست.روش های کشف حقه های آماری در موارد زیادی،بسیار ساده هستند.فقط به کسی نیاز دارد که آگاهی اش را بالا ببرد و به واسطه آن آگاهی،از ابهت اعداد نترسد.

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به چگونه با آمار دروغ بگوییم!: کتابی به زبان ساده، برای هر آن کس که "افکار عمومی" است

یادداشت‌ها

11

          کتابی خوب برای یک "شهروند".

شهروند یک کشور یا جامعه بودن صرفا معادل گله کردن از زمین و زمان، فحش دادن به سیاست‌مداران "فریبکار" و ایراد گرفتن از خدمات شهری نیست. بلکه به نظر من شهروندْ جماعت در قدم اول وظیفه دارد به گونه‌ای درک خود از محیط و جامعه را بالا ببرد که هر بنی بشری نتواند از وی سواری بگیرد.

در این بستر تفکر انتقادی، آشنایی ابتدایی با آمار، سیاست، تاریخ و... از ضروریات یک زیست اجتماعی سالم و مسئولانه است.
مفاد این کتاب برای کسی که حداقل آشنایی با مباحث آماری و اقتصادی داشته باشد بسیار دم دستی و ساده‌انگارانه است، اما کتاب در رسیدن به هدف خود خوب عمل می‌کند. یعنی خواننده پس از مطالعه این کتاب، به عنوان "افکار عمومی" کمی تیزهوشانه‌تر و دقیق‌تر ادعاهای اطراف را می‌سنجد و فریبِ فریبکاران را نمی‌خورد. البته نباید این کتاب را سریع خواند بلکه باید با تامل خوانده‌شود و در حین مطالعه به دنبال دیگر مصادیق مثال‌های کتاب بود. 
کتاب پر است از مثال‌های خوب و ارائه‌ی ساده‌ی مفاهیم ابتدایی مورد نیاز در زندگی روزانه...

البته گاها به ادعاهای کتاب می‌توان ایرادهایی گرفت و گاها استدلال‌های کتاب ایراداتی دارد، ولی در مجموع کتاب خوب و قابل ارجاعی است.(برای نمونه توضیح نویسنده از منطق فازی چند تعریفی بود و بعضی از ادعاها دقیق نبود.)

در مجموع کتابی خوب برای آشنایی با حقه‌های آماری است. خودم به احتمال قوی چندین جلد از این کتاب را به اطرافیان خودم هدیه می‌کنم...

در مقام قیاس و ارزش علمی کتاب شاید نهایتا 2ستاره داشته باشد، اما از لحاظ اهمیت 4 ستاره دارد، که با یک "میانگین حسابیِ" ساده به عدد 3 ستاره می‌رسیم. :) 
        

30

          کتاب در کل کتاب خوبی است، با انواع روش های به اصطلاح پیچاندن آمار و ارقام آشنایتان می‌کند ، بعد از مطالعه این کتاب یادمیگیرید چگونه انواع و اقسام مراجع خبری و مسئول آمار را به نفع خود طوری بیان میکنند که هم دروغ نگفته باشند هم ضرر نکنند، همینطور می آموزید چگونه با یک خبر آماری برخورد کنید، تحلیل کنید، به چه چیز هایی شک‌ کنید و درکل، دید جامعی نسبت به شیوه های بیان آمار بیان میکند. یک نکته که در این کتاب با آن مواجه می‌شوید ، ناقص بودن برخی مقوله هاست، یعنی ممکن است برای شما پرسشی ایجاد شود و پاسخی برای آن در کتاب پیدا نکنید، برای مثال زمانی که نویسنده سعی در بیان انواع حالات علت و معلولی و بیان تفاوت آن با همزمانی دارد کمی ناقص نوشته و از نظر من برخی حالات را نادیده گرفته، اما نمیشود ایراد چندانی به کتاب گرفت. نکته قابل توجهی که ممکن است برای برخی عزیزان سوال شود این است که این کتاب ترجمه صرف نیست، ترجمه و تالیف است، یعنی برخی موارد و مثال های آن با ایران هماهنگ شده یا به قولی ایرانیزه شده اند، شاید فکر کنید که این کتاب جهت گیری های سیاسی یا حزبی خاصی را خواسته در متن کتاب وارد کند اما من تاجایی که دقت کردم جهت گیری ندیدم، صرفا هماهنگ کردن با شرایط کشور عزیزمان ایران بود تا بتوانیم بهتر درک کنیم.
        

4