معرفی کتاب نی مه در شرجی اثر سید عباس حسینی مقدم

نی مه در شرجی

نی مه در شرجی

4.4
12 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

12

خواهم خواند

5

شابک
9786004417044
تعداد صفحات
160
تاریخ انتشار
1404/2/22

توضیحات

        کتاب نی‌مه در شرجی که روایتی از نغمه‌ای از دلیران تنگستانی است به قلم سید عباس حسینی مقدم می‌باشد که در سی و ششمین نمایشگاه کتاب بین المللی کتاب تهران رونمایی شد. این کتاب که در دسته کتب فیروزه‌ای نشر معارف قرارگرفته است به رشادت خای شهید رئیسعلی دلاوری و یارانش در مواجهه با اشغالگران انگلیسی می‌پردازد.
چطور از کنسولگری فرار کرد؟

سیاهی شب خودش را روی شهر انداخته بود. شرجی، تن کوچه‌ها را تب دار کرده بود. نسیمی از طرف دریا از روی خانه‌ها می‌گذشت. گریه گاهگاه کودکی، سکوت شبانه شهر را به هم می‌ریخت. یحیا خودش را به دیوار کنسولگری چسباند و محتاطانه قدم برداشت هنوز دیوار را رد نکرده بود که صدایی شنید تن لاغرش را بیشتر به دیوار چسباند. شبح چارپایی از او دور شد ادامه راه را خوب بررسی کرد تا مطمئن شود کسی نیست نور فانوس سرباز هندی جلوی کنسولگری پیدا بود. به انتهای دیوار که رسید، روی زمین خوابید و آرام خودش را به درخت کنار رساند و کمی از عمارت ملک فاصله گرفت
ساره دختر کی بود؟

ساره دختر زائر موسی، سینی شربتی را جلوی روی او گرفته بود یحیا سر بلند کرد و برای لحظه‌ای چشم در چشم ساره شد. دستپاچه سلامی کرد و لیوان شربت را از میان سینی برداشت ساره آرام و با طمأنینه از جلوی يحيا كنار رفت. درون يحیا به تلاطم افتاد انگار گمشده ای را یافته بود. لیوان شربت که رویش چند برگ گل هم ریخته بود را یک نفس سرکشید و خنکی و شیرینی آن به عمق جانش نشست. زائرموسی با لباس‌هایی که در دست داشت به سمت یحیا حرکت کرد

اینها را از چمدان لباسیام بیرون کشیده‌ام. هنوز به کار پوشیدن می خوردند تا اینجا زندگی میکنی آن اتاق برای توست.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به نی مه در شرجی

نمایش همه

یادداشت‌ها

          سید عباس رو تا حالا از نزدیک ندیدم ولی از چند سال پیش تو اینستا با هم روابط فالویینگی داریم. پیگیر فعالیت‌هاش تو حوزه داستان و نویسندگی بودم و حسودیم می‌شد به بچه‌های بوشهر که پاتوقی دارن برای دور هم جمع شدن و مشق نویسندگی. پارسال یه دوره کوتاه تو جایی کار کردم و اون مدت دورادور - من تو تهران و ایشون تو بوشهر- همکار محسوب می‌شدیم. برای همینا که گفتم وقتی کتاب سید اومد یه طور دیگه برام مهم بود بخونمش.

کتاب همه اون چیزی بود که یه بوشهری اهل ادبیات می‌تونه و باید بنویسه. داستانی درباره دلاوری دلیران تنگسیر ولی با کمی فاصله و از دید جوانی وطن‌پرست و منزجر از بیگانه به نام یحیا. او برای وطن حاضر شد همه کاری بکنه، تاوان زیادی هم داد، تلاش کرد انتقام بگیره و هر آنچه از دستش برمیومد انجام داد. در خلال این داستان، چند روز از مقاومت بوشهر زمان رئیسعلی رو می‌خونیم، سبعیت بیگانه و دردناکی خیانت رو می‌بینیم و داغ همیشه تازه و مکرر این مملکت رو مرور می‌کنیم.

انگلیس از روز اول اومد که همه موجودیت ما رو به توبره بکشه. خیلی جاها هم موفق شد و این موفقیتش نه فقط به خاطر برتری تسلیحاتی و نفری و سیاسی که تا حد زیادی به خاطر خائنین ایرانی‌زاده بوده. تو این داستان هم از این ایرانی‌زاده‌ها می‌خونیم همون طور که این روزها و وسط جنگ با اسراییل دیدیم و شنیدیم. اصلا به نظرم موقع خوندن این کتاب همین الانه که از شکست‌ها ناامید نشیم و از وجود خائنین بینمون نترسیم. اینها همیشه بوده و با این حال ایران، الان اینجاست.

داغ رییسعلی و نحوه شهادتش من رو یاد شهید فرودگاه بغداد انداخت. هر دو مهمان بودن و هر رو به تیر نامردی شهید شدن. برای همینه میگم این داستان داغ همیشه تازه و مکرر ما رو مرور می‌کنه.

از لحاظ اصول فنی هم داستان کار شسته رفته‌ای بود. شخصيت پردازی، فضاسازی، استفاده از ویژگی‌های بومی مثل گویش یا طبیعت خاص بوشهر همه به اندازه بود. کمی ویرایش حرفه‌ای کار رو تمیزتر هم می‌کنه.

طرح جلد کتاب کار جدید و خاصی بود. تصویری از قطار فشنگ یحیا با برجستگی‌‌هایی براق روی جلد که حس خیسی و نم رو از نظر بصری برای آدم تداعی می‌کنه و با اون کلمه شرجی تو عنوان خوب جور شده.
        

10

esmaiel

esmaiel

1404/3/4

          رمان نی‌مه در شرجی نوشته سید عباس حسینی‌مقدم، داستانی‌ است از ایستادگی مردم جنوب ایران در روزگاری که ناوهای بیگانه در افق بندرهای بوشهر دیده می‌شدند و سایه استعمار، شهر را سنگین کرده بود.

در مرکز داستان، یحیی قرار دارد؛ مردی که میان فرمانی از سوی قدرت‌های خارجی و عشق به مردم و سرزمینش، دچار تردیدی بزرگ می‌شود. ماجرا از یک تلگراف آغاز می‌شود، اما در ادامه به سفری درونی و پرچالش بدل می‌گردد؛ سفری که خواننده را با خود تا عمق شرجی، خاک و خون می‌برد.

نویسنده در این کتاب، با نثری روان و توصیف‌هایی زنده، فضا و حال‌وهوای جنوب را زنده کرده است. داستان، پر از لحظاتی است که عواطف انسانی و غرور ملی را به‌هم پیوند می‌زند. رابطه یحیی و ساره، فرار شبانه از کنسولگری، و مواجهه با تصمیم‌های سخت، همگی بخشی از این روایت نفس‌گیرند.

نی‌مه در شرجی مناسب نوجوانان و بزرگسالانی است که دوست دارند تاریخ را نه از زبان کتاب‌های خشک، بلکه از دل زندگی شخصیت‌هایی زنده و ملموس بشنوند.
        

5

          نی‌مه در شرجی رمانی با شروعی بسیار جذاب و پرکشش که ما رو به دل تاریخ میبره و مقاومت و ایستادگی مردم بوشهر در برابر انگلیس رو روایت می‌کنه. در زمانه‌ای که برخی هنرمندان خودشون و هنرشون و وطنشون رو می‌فروشن و در حال نشون دادن تصویری سیاه از ایران هستند؛ هنوز کسانی هستند که ایران واقعی رو به تصویر می‌کشند و هویت ، عزت و اقتدار ایران و مردمش رو روایت میکنند.
شروع رمان آنقدر جذاب هست که تو رو درگیر خودش می‌کنه و برای خواندن ادامه‌ی ماجرا مشتاق. روان بودن نثر کتاب هم کمک می‌کنه توی ۲ـ۳ ساعت کتاب رو بخونی و از خوندنش لذت ببری.
نی‌مه در شرجی روایتی‌است از تقابل غیرت و خیانت، روایتی از ایستادگی در برابر ظلم، حب به وطن، عشق و دوست داشتن و جوانمردی. نویسنده در این کتاب جوانمردی مردان جنوب رو به تصویر کشیده و ما رو با خودش به سفری به دل تاریخ و بوشهر میبره.

✅نقطه قوت کتاب توصیفات و تصویرسازی‌های دقیق نویسنده‌است و نقطه ضعف اون در ویراستاری تعدادی از کلمات هست که می‌تونه برای کسانی که به جزئیات توجه می‌کنند تو ذوق زننده باشه. اما به نظر من قصه آنقدر قوی هست که مخاطب زیاد درگیر این کلمات نمیشه و غرق روند داستان میشه.
        

10