مائو (داستان ناشناخته)

مائو (داستان ناشناخته)

مائو (داستان ناشناخته)

جانگ چنگ و 2 نفر دیگر
3.9
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

8

, "پس از پایان جنگ جهانی دوم به سال 1945، در کشور چین انقلاب های سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی متعددی رخ داده است. مائوته تونگ، مهم ترین رهبر سیاسی و نظامی چین بود که در پیروزی حزب کمونیست و تاسیس جمهوری خلق چین در 1949 نقش مهمی داشت. این در حالی است که انقلاب ها برای تغییر چین، پس ازمرگ مائو هم چنان ادامه داشته است. کتاب حاضر دربرگیرنده تاریخ چین از جنگ جهانی دوم تاکنون است. از جمله عنوان های فصل های کتاب می توان به موارد زیر اشاره کرد: فتح چین به دست کمونیست ها، تبدیل چین به قدرت نظامی و سیاسی، هدایت چین به سمت و سویی جدید به دست دنگ شیائو پینگ، و چین امروز غول اقتصادی ناآرام."

لیست‌های مرتبط به مائو (داستان ناشناخته)

یادداشت‌های مرتبط به مائو (داستان ناشناخته)

            فوق العاده.
اگر توضیح بیشتر نمی خواید و حال ندارید بخونید بالا در یک کلمه نظرمو در مورد کتاب گفتم . برید دیگه باقیش توضیحه .
این کتاب انقدر خوب بود که من از نیمه های خوندنش داشتم به نوشتن در موردش فکر می کردم . حجم اطلاعات و جزئیاتی که ارائه شده واقعا خیره کننده ست . همینطور تحلیل روانشناختی در باب انگیزه های افراد برای عمل و عکس العمل هاشون و نگاه از بالا به دلایل وقوع وقایع در چین قرن بیستم . 
از طرف دیگه چین از زمره کشورهایی هست که همچنان اصول رازداری و در مورد حکام و کنشگر های سیاسی خودشو رعایت می کنه و اسناد رسمی چندانی منتشر نمی کنه تازه بعضا که بکنه این اسناد از فیلتر های سانسور دولتی عبور می کنن و انقدر سر و تهشون زده می شه که چندان قابل استناد نیستن . به این دلیل هم کار نویسنده در زمان پژوهش های خودش در مورد مائو واقعا ستودنیه . 
اما بزرگترین و شاید تنها ایرادی که داره اینه که نتونسته در مقابل کاراکتر خونخوار ، بی رحم و خودخواه مائو رسالت خودش به عنوان تاریخ نگار و تاریخ پژوه رو حفظ کنه و به شدت جانبدارانه و با پس زمینه ضد مائو کتاب نوشته . من به هیچ وجه من الوجوه مائوئیست یا طرفدار مائو یا دوستدار مائو نیستم که هیچ موضع کاملا برعکس دارم . اما کتاب تاریخی خوبه وقایع رو بیان کنه و قضاوت رو به عهده خواننده قرار بده . کاری که اینجا نشده . حتی خیلی جاها در کتاب این ضد مائو بودن نویسنده انقدر از کنترل خارج شده که بعضا گناهان بقیه را هم گردن مائو انداخته . آنقدر به جنایات و نقش مستقیم او در انواع خونریزی ها دامن زده و شاخ و برگ داده که در خیلی از موارد منجر به تطهیر حزب کمونیست چین و افرادی مثل پنگ دی هوای ، لین بیائو ، چو ته و ... شده است ‌. نویسنده فراموش کرده مائو هم مانند همه انسان ها دوستی برای عده ای ، پدری برای فرزندانش و همسری برای همسرانش و .... بوده است نه یک هیولای جهانخوار به ذات ! که اگر چنین بود هیچ وقت به رهبری و حکومت و ... نمی رسید . هیچ وقت این همه محب و پیرو و جان نثار پیدا نمی کرد . خلاصه که همه تقصیر ها گردن مائو نبود . هرچند تقصیری که گردن اوست آنقدر زیاد است که به  راحتی قابل وصف نیست . 
مائو مجموعا (مستقیم و غیر مستقیم ) مسول قتل حدود ۷۰ میلیون انسان است . این جرم به قدری بزرگ هست که لازم نباشد غیر مستقیم ها را هم مستقیم جلوه دهیم . 
خلاصه اگر با خواندن یک خلاصه حدود ۱۰۰ صفحه ای از چین و انقلاب سرخش و قرن بیستم این سرزمین راضی نمی شوید بهتر است این کتاب فوق العاده را بخوانید . اگر انقدرها هم گذشته ها برایتان مهم نیست ، اینطرفی نیایید . 
مجموعا به بنده در این روزهای مطالعه این کتاب خیلی خوش گذشت .
          
پارسا

1402/04/11

            برویم سراغ یکی از  دیکتاتورهای سرخ به نام جهان. بعد  رفیق استالین معروف خوب صدرمائو مورد توجه بوده بویژه الان که چین قدم در مسیر ابرقدرتی گذاشته و هنوز پرچمش سرخ مانده و ستاره های آن جدا نشده اند برعکس  امپراطوری رفیق استالین که به تاریخ پیوسته است.
خلاصه کتاب میشود مائو یک هدر دهنده ی  محشر منابع انسانی و اقتصادی چین بوده و اصلا برایش مردم و دهقانان مهم نبوده و فقط ساز خودش رو میزده و مثل تمام خودکامگان  به بهترین شکل ممکن رقیبان را با انگ زنی و خشونت  از راه برداشته  و برنامه های بدون کارشناسی خودش رو پیش برده .چین امروز حاصل دوران پسا مائو میباشد اگرچه خشت اول را صدرمائو  با تلف کردن جان میلیونها کارگر و کشاورز گذاشته.خوب نویسندگان توانسته اند مائو را از پس تبلیغات رسمی  دولت چین خارج کرده و کادوهای زر ورقی دور شخصیتش را باز کرده و اصل جنس رو نمایان کنند. اگرچه باید درصدی  را هم لحاظ کرد که نویسندگان  نگاهی از منظر غربیهای لیبرال  به یک کمونیست داشته اند و بی طرفی بطور کامل رعایت نشده . برای آشنایی با بینانگذاران ابرقدرت بعدی  و شاید  فعلی  جهان  خواندن این کتاب بد نیست .