معرفی کتاب خاطره های پراکنده اثر گلی ترقی

خاطره های پراکنده

خاطره های پراکنده

3.6

1373/11/25

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

« خانه ی مادربزرگ را فروخته اند و ساعت بزرگ دیواری در منزل یک از دایی هاست-آخرین دایی. گهگاه، در نیمه شبی بیخواب تیک تاک موذی آن را در ته بالشم می شنوم و می دانم که  «این ساعت بعد از ما هم خواهد بود» و از سماجت عقربه های چرخان آن دلم میگیرد. و بعد ، نزدیک به روشنایی صبح عطری گوارا، مثل نفسی سبک و متبرک در اتاقم می پیچد و نوازش دست همیشه مهربان گوهر تاج خانم را روی پیشانی ام حس می کنم و دلم باز پر از ولوله های کودکی می شود . می دانم که در نوازش این دست آشنا حرفی قدیمی خفته است؛ حرفی ساده و سالم و سبکبار ، مثل آواز بازیگوش گری ها فراسوی تیک تاک دلهره انگیز ساعت های جهان.»
خاطره های پراکنده مجموعه ? داستان کوتاه است که ? داستانش به نوعی خاطرات خود خانم ترقی است.
خانه ی مادر بزرگ را فروخته اند و ساعت بزرگ دیواری در منزل یک از دایی هاست. آخرین دایی. گه گاه ، در نیمه شبی بی خواب، تیک تاک موذی آن را در ته بالشم می شنوم و می دانم که این ساعت بعد از ما هم خواهد بود و از سماجت عقربه های چرخان آن دلم می گیرد. و بعد، نزدیک به روشنایی صبح عطری گوارا، مثل نفسی سبک و متبرک در اتاقم می پیچد و نوازش دست همیشه مهربان گوهرتاج خانم را روی پیشانی ام حس می کنم و دلم باز پر از ولوله های کودکی می شود. می دانم که در نوازش این دست آشنا حرفی قدیمی خفته است، حرفی ساده و سالم و سبکبار، مثل آواز بازیگوش پری ها فراسوی تیک تاک دلهره انگیز ساعت های جهان.

لیست‌های مرتبط به خاطره های پراکنده

نمایش همه

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

داستان ها شاید ساده اند  و پیچیدگی زیادی ندارند اما من نثر ساده و روان گلی ترقی را دوست دارم. از همان اول با داستان همراهت میکند و تو را تا انتها می کشاند. ضمن اینکه دیدن انقلاب از زاویه آدمهایی که بعد از انقلاب زخم خوردند جالب است. ما همیشه روایت آنها را دیدیم که بعد از انقلاب خوشحال و خوشبخت شدند و به حقشان رسیدند اما این کتاب از آنهایی میگوید که یا مهاجرت هول هولکی کردند و زندگی سختی را شروع کردند یا ماندند و سعی کردند با شرایط وفق پیدا کنند اما زیاد موفق نبودند.

Merged review: