تاریخ عضویت:

128 دنبال کننده

تاتی تاتی های نویسندگی

boxd.it/6dxpf

مرضیه صفری

در یکی از فایل‌های صوتی که از کلاس‌های آقای فرهادی به بیرون درز کرده بود، با مجموعه  «داستان» مجله همشهری آشنا شدم. زمانی که یک کتاب (همین شماره) از این مجموعه که حالا خیلی سال و شماره از آغازش گذشته رو تونستم بخرم و خوندم، بسیار بسیار شیفته محتواش شدم و چقدر حیفم اومد که زودتر نشناختمش یا بهم معرفی نشده بود. در راستای معرفیش برای اطرفیانم براومدم. به دوستم میگفتم انگار که یک «رادیو هفت »متنی مقابلم گذاشتم و میخونم. شاید هم ایده های رادیو هفت از سر فصل های این مجله میاد نمیدونم.. ولی میخوام حال و هواش رو برای کسانی که نخوندن ترسیم کنم. موضوع اصلی و فرعی این کتاب داستانه. انواع قصه ها؛ ایرانی یا ترجمه شده،نویسنده ها و مترجم های به نام ، موضوع های جذاب و قابل تأمل ( خصووصا شماره های قدیم) . پر از ایده و مصاحبه از نویسنده های معروف. زیر چهارچوب تم فصلی و .. خلاصه که لذت بردنه خالصه واقعا. البته که هر کتاب تمام و کمال خوب نیست. بعضی از شماره ها و قصه‌هاشون به من توقف مطالعه هم هدیه کردن اما همیشه چند متن و قصه از هر شماره اون کتاب رو نجات داده.

نمیشه بخوام از این کتاب بنویسم و به استاد شادمهر راستین ارجاع ندم. چون ایشون این کتاب رو بهمون معرفی کردن و بارها تاکید کردن اگر بخونیمش همراهی با کلاس برامون راحت تر میشه. یادمه اتفاقا چند نفر از بچه ها همون روزای اول رفته بودن سراغ کتاب. حجم سنگینش به کنار، فهمیدن بطن صحبت های رابرت مک کی حتی با  این ترجمه خوب و این حجم از سادگی گفتار براشون سخت بود. همون بچه ها که ما رو از کتاب به ترس انداختن بعد از یک ترم سر کلاس بودن دوباره به کتاب برگشتن و این‌بار گفتن انگار تمام چیزهایی که در کتاب گفته شده رو خودشون از قبل بلد بودن.. یا در واقع سر کلاس استاد راستین یاد گرفته بودن.
 اینا رو نوشتم که بگم کتاب ساده‌ایه اما واقعا پیش زمینه‌ای از فهم قصه و فیلم و فیلمنامه میخواد. به علاوه اینکه شخصا هر فیلمی که در بخش فیلم‌شناسی آورده شده رو میدیدم و بعد دوباره به کتاب برمیگشتم که چی در مورد اون فیلم گفته شده.
کلاس درس بزرگیه و پشتکار میخواد اما هر کلمش جزو طلاهای کمیابه.

در ادامه‌ی مقایسه‌ی کتاب و فیلمی که ازش اقتباس شده، با تماشای مجدد فیلم بعد خوندن کتاب، هنوزم به این باور دارم فیلم ساخته شده بهترین کار توی مجموعه‌ی هری پاتره و امتیازم بهش کامله اما در مورد کتاب.. به نظرم کتاب کلی بخش اضافه داره که یا قصه رو پیش نمیبرن یا فقط درجا میزنه. این در حالیه که کارگردان با سبک خودش بعضی‌ از این بخش‌های اضافی رو حذف کرده و بعضی دیگه رو توی صحنه‌های پشت سر هم نشون داده که هم مخاطب رو آگاه میکنه هم پای قصه مینشونه. یعنی به نظرم برداشت کارگردان از صحنه‌ی طلسم دفاعی حتی از تصور خود نویسنده هم قشنگ‌تر شد. خصوصا اینکه کتاب تاکید داره که شاید واقعا هری پدرش رو دیده اما فیلم با این دیالوگ هرماینی که میگه:« هری بهم گوش بده. هیچکس نمیاد» این مهر تایید رو میزنه که نجات دهنده فقط خودتی.
البته که حیف نمیتونم با قطعیت بگم چون من نسخه ترجمه شده رو خوندم و شاید اعجاب نسخه اصلی بهتر و روون تر باشه

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

بریده‌های کتاب