معرفی کتاب پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص) اثر حمید سبحانی صدر

پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص)

پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص)

حمید سبحانی صدر و 1 نفر دیگر
4.1
8 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

13

خواهم خواند

13

شابک
9786229527139
تعداد صفحات
128
تاریخ انتشار
1398/4/18

توضیحات

        کتاب حاضر نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن مجتبی (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر اکرم (ص) با معاویه دارد. این کتاب پنج فصل و یک بخش به عنوان سخن پایانی است. در فصل اول، مؤلف مروری بر چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص) دارد. فصل دوم، به جریان آماده سازی امام حسن (ع) برای مبارزه با سپاه شام اختصاص دارد. فصل سوم، واکنش مردم را در برابر صلح بررسی می کند. فصل چهارم، به حاکمیت معاویه اشاره دارد و فصل آخر جریانات بعد از آن را آزمونی برای پیروان امام حسن (ع) معرفی می کند. در این کتاب، ضمن روانشناسی مردم کوفه، شخصیت های چهره های شاخص را معرفی نموده، و نقش تصمیم سازان صلح و وقوع آن را شفاف می کند. بزرگ ترین مشکل امام حسن (ع) را از چند وجه بررسی می کند و در نهایت از آن برای تعمیم به حل مسائل روز، نتیجه گیری می کند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص)

لیست‌های مرتبط به پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص)

زندگانی امام حسن مجتبی (ع)پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص)صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

از صلح تا قیام

17 کتاب

بستهٔ پیشنهادی با رنگ و بوی امام حسن و امام حسین سلام‌الله علیهما وضعیت، وضعیتی نبود که امکان داشته باشد امام حسن مجتبی (ع) غلبه پیدا کند. همه عوامل، در جهت عکس غلبۀ امام مجتبی (ع) بود. معاویه غلبه پیدا میکرد؛ چون دستگاه تبلیغات در اختیار او بود. اگر بنا بود امام مجتبی (ع)، جنگ با معاویه را ادامه بدهد و به شهادت خاندان پیامبر منتهی بشود، امام حسین(ع) هم باید در همین ماجرا کشته می شد اصحاب برجسته هم باید کشته میشدند «حجر بن عدی ها هم باید کشته می شدند، همه باید از بین میرفتند و کسی که بماند و بتواند از فرصتها استفاده بکند و اسلام را در شکل ارزشی خودش، باز هم حفظ کند، دیگر باقی نمیماند ،این حق عظیمی است که امام مجتبی (ع) بر بقای اسلام دارد. صلح امام مجتبی(ع)، همان قدر ارزش داشت که شهادت برادر بزرگوارش امام حسین (ع) ارزش داشت و همان قدر که آن شهادت به اسلام خدمت کرد آن صلح هم همان قدر یا بیشتر به اسلام خدمت کرد. بعضی میگویند امام حسین (ع) حرکت کرد که قدرت را بگیرد از مردمان مؤمن هم این حرف را میزنند اشتباه میکنند؛ بعضی [هم] میگویند حرکت کرد تا شهید بشود من میگویم حرکت کرد تا وظیفه را انجام بدهد؛ منتها در راه انجام وظیفه یک احتمال این است که آدم به قدرت برسد چه عیب دارد؟ یک احتمال این است که انسان شهید بشود، چه عیب دارد؟! مقصود این است که ما بتوانیم این عمل را انجام بدهیم این وظیفه را انجام بدهیم؛ مسئله این است. رهبر معظم انقلاب

3

یادداشت‌ها

عین راء

عین راء

1403/12/30

          نویسنده به بررسی دلایل و ریشه های صلح امام حسن سلام الله علیه پرداخته است. کتابی محققانه است و برایش زحمت کشیده شده و تاریخ را نه فقط از دریچه نقل برخی عبارات که به دیده تحلیل نگاه کرده و با چاقوی عقل، صحیح را از غلط تشخیص داده و برخی نقل های تاریخی را می شکافد. 
	
نویسنده ذوق خوبی به کار برده و مدام بین زمان حال و زمان امام حسن سلام الله علیه در رفت و برگشت است ولی نه به آن صورت که کلمه ای مستقیم در مورد زمان حال بگوید که غیر مستقیم، همه چیز به اکنون اشاره دارد. 

پایان بندی کتاب و توضیح یا لیتنی کنت معک برایم جذاب بود. که این توضیح هم در ادامه همان اتصال زمان گذشته به زمان حال رقم خورد. 

جمع و جور بودن کتاب، بیان مطالبی که تا به حال شنیده نشده، تحلیلی برخورد کردن با تاریخ و قلم روان و گیرای نویسنده، دست به دست هم داده اند و کتاب جذابی را پیش روی مخاطب قرار می دهند. به نظرم نه تنها ارزش خواندن دارد که باید خوانده شود. 

کتاب برایم چنان جذاب بود که دوست دارم بقیه آثار نویسنده را هم بخوانم. خوشحالم که با نویسنده آشنا شدم. 

خواندن این کتاب محدودیت سنی ندارد ولی سن بلوغ به بالا در پسران زمان مناسبی برای خوانش این کتاب است.
        

0

          خیلی درمورد صلح امام حسن ابهام داشتم...و البته درمورد شخصیت امام حسن علیه السلام خیلی کم شنیده بودم.
نیمه رمضان یه محبت عجیبی به امام حسن باعث شد دلم بخواد ازشون بیشتر بدونم، که حداقل توی  قلب خودم انقدر غریب نباشن.
این کتابو به خاطر اینکه گفته بودن سبک روایتش مثل فتح خون شهید آوینیه انتخاب کردم، اگرچه شباهت خاصی نداشت ولی با اینکه مختصر بود و صفحاتش کم، اما تقریبا هرآنچه میخواستم راجع به صلح بدونم رو فهمیدم.
خیلی بحث دقیق و مستند و در عین حال جذاب و روایت گونه ای داشت واقعا برای منی که مطالعه مطالب عمیق برام سخته و عموما فقط داستانو سریع میخونم جزو اولین کتابایی بود که به سرعت رمان خوندم.
در ضمن اینکه کمی راجع به آقای امام حسن عزیزم  بیشتر دونستم.
با خوندن این کتاب میبینید که ما چقدر وضع زمانمون شبیه زمان امام حسنه از نظر جنگ رسانه ای قوی دشمن، خیلی حربه های اون زمان عین الانه، با این تفاوت که خداروشکر حاج قاسم ها و رئیسی ها و نصرالله ها نگذاشتن کار به غربت امام و صلح کشیده بشه.

در آخر یا امام حسن!هرچی از غربت و مظلومیتت بگیم و بخونیم کمه...
        

2

          داستانِ سکانس آخر انحراف جامعه ی اسلامی است از آنچه که در مسیر تحقق اش بود (که انحراف از بعد فتح مکه شروع شد و با سقیفه ادامه یافت و با خلافت عثمان و روی کارآمدن معاویه در شام به اوج رسید و ...)  و اصلی ترین علت آن اینکه شیطان و حزبش خوب میدانند که مردم به کم قانع اند، اهل دنیایند و راضی بدان و البته پیرو خواص اند و اما خواص، که اگر سست ایمان باشند و به شناخت و بصیرتی مجهز نباشند بسادگی در مواقع حساس و در تنگه های احد پشت جبهه حق خالی خواهد شد و امام حق که تنها و بی یاور مانده را چاره ای جز صلح با باطل نخواهد بود، که اندک یاران راستین باید زنده بمانند و تا جامعه آمادگی ندارد و دشمن زیرک است و سیّاس بایست صبر کرد؛ بله اگر جبهه حق از خواصی همچون مالک اشتر تهی شد و قیس بن سعد ها تنها ماندند و امثال عبدالله بن عباس ها، خالد بن معمر، خالد بن عرفطه، حبیب بن عمار و ... خود و امام شان را به اندک بهای دنیا فروختند، چنین میشود. و ای کاش ما کسانی باشیم با بصیرت، صبر و شناخت که آخرین امام را تنها نمی گذارند...

کتاب خوب و در نوع خود جالب بود، آسیب شناسانه و همراه با بررسی اشخاص و چهره ها و ارائه ی تصویری از محیط های گوناگونی که ماجرا روایت میشد، بود. پیشنهاد می کنم قبل از این کتاب اول تاریخ پیامبر ( بویژه بعد از برهه تشکیل حکومت) و سپس کتاب الغارات را بخوانید، بعد این کتاب و فضای تاریخی ماجرا بهتر درک میشود...
        

2