معرفی کتاب انقلاب را زیستن اثر آصف بیات مترجم شیرین کریمی انقلاب را زیستن آصف بیات و 1 نفر دیگر 4.5 4 نفر | 1 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 0 خواندهام 4 خواهم خواند 10 خرید از کتابفروشیها ناشر بیدگل شابک 9786223131394 تعداد صفحات 342 تاریخ انتشار 1403/1/1 توضیحات کتاب انقلاب را زیستن، نویسنده آصف بیات. عمومی بریدۀ کتابهای مرتبط به انقلاب را زیستن زهرا زمانی 1403/9/13 انقلاب را زیستن آصف بیات 4.5 1 صفحۀ 58 اگر نگاه ساختاری کلان و دولتمحور داشته باشیم، انقلابها را نومیدکننده، شکستخوردنی و حتی خائن به رؤیاها میبینیم. اما اگر از دیدگاه اجتماعی به آنچه در سطح عامهٔ مردم، در زندگی روزمره، و در لایههای زیرین رخ میدهد بنگریم، ممکن است وضعیت را متفاوت ببینیم. در انقلاب، فارغ از وقایعی که در سطح بالا روی میدهد، لرزههای شدیدی در جامعه به وجود میآید، که اغلب سبب برآمدن اندیشهها، الهامات و شیوههای زندگی جدید، مناسبات جدید قدرت و مالکیت، مطالبات جدید برای بازتوزیع و خودمختاری میشود. 0 24 زهرا زمانی 1403/9/28 انقلاب را زیستن آصف بیات 4.5 1 صفحۀ 196 به نظر میرسید زنان نوعی «انقلاب انسانی»، یا رهاییِ ذهن و تخیل را تجربه میکردند. در این انقلاب انسانی، احتمالاً هیچچیز بهاندازهٔ کنش عصیانگرانهٔ عالیه المهدی، دختر جوان مصری ۲۰ساله، احساسات را برنینگیخت، او عکس سِلْفیِ برهنهٔ خود را در فضای مجازی منتشر کرد، آن هم در جامعهای که پوشاندن بدن، گاه سر تا پا، یک هنجار بود. به تعبیر عالیهٔ جوان، برهنهشدن برای نگاه مردانه نبود بلکه «یکی از راههای انقلاب» بهسوی «اعتراض به سرکوب» و مطالبهٔ «آزادی» بود. ... برخی تحلیلگران این زنان شورشی را از زمرهٔ شورشیان تاریخیای دانستند که «در وهلهٔ اول از طریق بدن خویش برای آزادی و کرامت مبارزه کردهاند». مروان کریدی، محقق رسانه، استدلال کرد که ممکن است کنشهای آنها نوعی دیوانگی به نظر برسد، «اما گاهی خِرد زیادی در جنون وجود دارد» 0 3 زهرا زمانی 1403/9/28 انقلاب را زیستن آصف بیات 4.5 1 صفحۀ 215 نکتهٔ توجهبرانگیز این است که انقلاب تونس فضا را برای دینداری و حجابِ گستردهتر باز کرد، رژیم سکولار سرکوبگر بنعلی چند دهه مذهب و حجاب را تحتکنترل درآورده بود، اما انقلاب مصر بیزاری از نمایش مذهب یا استقرار اسلام را تجربه کرد. بسیاری به سیاست مذهبی، حکومت اخوانالمسلمین و نگرشهای انحصارگرایانهٔ آن بدگمان شدند. آنها نه از مذهب، بلکه از نمایش عمومی مذهب رویگردان شده بودند. فردی گفت: «من مسلمانم و نماز میخوانم، اما مسلمانبودن با حجاب تعریف نمیشود، بلکه رابطهٔ من با خدا آن را تعریف میکند». آنها این کار را در جامعهای انجام میدادند که تا همین چند وقت پیش، از باحجابها همچون شرکتکنندگان در مسابقات زیبایی تجلیل میکرد و درعینحال بیحجابها را با انگ فاسد تحقیر میکرد. پس از کودتای ۲۰۱۳، تعدادی از مؤسسهها مانند تلویزیون و خطوط هوایی، تحتتأثیر این روند، تمایلی به استخدام زنان باحجاب نداشتند و برخی کافهها، رستورانها یا استراحتگاههای ساحلی باحجابها را محدود میکردند. برخی روایتها هم باورنکردنی بود، مثلاً به گوش میرسید که زنان محجبه را از حضور در جشنهای عروسی منع میکردند. در چرخشی چشمگیر از دههٔ ۱۹۹۰، حتی مردان نیز ترجیح میدادند با زنان بیحجاب ازدواج کنند. 3 13 پستهای مرتبط به انقلاب را زیستن سید امیرحسین هاشمی 1403/2/28 جایی آشنا؛ بهخوان و نمایشگاه کتاب تهران 58 164 یادداشتها محبوبترین جدیدترین milad 1403/2/30 اعتراضات و شورشها، در هر زمان و مکان، یک قاعده هستند و انقلابها یک استثنا. برای اعتراض یک رخداد کوچک هم کافی است. انقلاب اما شرایط بسیار میطلبد. در حقیقت الزامن هر اعتراضی به انقلاب ختم نمیشود. با اینهمه انقلابها با همهی شور و هیجانی که به وجود میآورند، با همهی تکاپویی که در لایههای جامعه ایجاد میکنند، در تغییر ساختار سیاسی و قدرت چندان کارآمد نیستند. ولی هرچه در تغییر ساختار سیاسی ناکام باشند تاثیر خود را بر حیات زندگی روزمرهی مردم باقی میگذارند. بعد از هر اعتراض، بعد از هر انقلاب، مردم دیگر مردم گذشته نیستند. آصف بیات در آخرین اثرش انقلاب را زیستن به سراغ حیات روزمرهی مردمی رفته که تجربههای اعتراض و انقلاب را از سر گذراندهاند. او به خوبی توانسته با پرداختن به انقلابهای بهار عربی گوشهای از تاثیر رخدادها و تحولات اجتماعی را بر زیست روزمرهی مردم نشان دهد. خواندن این کتاب را، با توجه به وقایع چندسالهی اخیر، توصیه میکنم. 0 2