معرفی کتاب بهار رویش (مروری بر دعاهای ورود و وداع ماه رمضان) اثر علی صفایی حائری

بهار رویش (مروری بر دعاهای ورود و وداع ماه رمضان)

بهار رویش (مروری بر دعاهای ورود و وداع ماه رمضان)

4.4
22 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

36

خواهم خواند

6

شابک
0000000062440
تعداد صفحات
192
تاریخ انتشار
1396/2/12

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب بهار رویش (مروری بر دعاهای ورود و وداع ماه رمضان)، حاصل چهار سخنرانی استاد علی صفائی حائری (عین.صاد) در ماه مبارک رمضان می باشد:

گفت و گوی اول: «رمضان؛ ریزش ها و محرومیت ها»
بهار رویش عنوانی است برگزیده از بیان خود استاد که برای این مجموعه برگزیده شده؛ مجموعه چهار سخنرانی که اولی آن که در سال 1371 ایراد شده تحت عنوان «رمضان؛ ریزش ها و محرومیت ها» است که از یک طرف بحث بارش و ریزش بی امان بخشش ها و عنایت های رمضان و رزق های وسیع و گستره وجود انسان بر پهن دشت سفره آن است و از طرف دیگر سخن از ظرف واژگون ما و عوامل محرومیت از چنین سفره مزین به غذاها و رزق های گوناگون بدن و فکر و قلب و روح .

گفت و گوی دوم:«مروری بر دعای ورود ماه رمضان از صحیفه سجادیه»
بحث دوم که در آستانه ورود به رمضان ایراد شده مروری است بر دعای ورود ماه رمضان از صحیفه سجادیه امام سجاد که به پیش درآمدی از خود استاد مزین شده و در ادامه به شرح و تبین تک تک فرازهای دعا پرداخته می شود که باید بویید و استشمام کرد و چشید و خود را برای ورود به ضیافت الهی تزکیه و تصفیه و آماده نمود.

گفت وگوی سوم: «رمضان؛ ریزش ها و رویش ها»
گفتگوی سوم عنوان «رمضان؛ ریزش ها و رویش ها» را به خود گرفته و در میانه ماه رمضان طرح شده -اگر چه مانند بحث دوم تاریخ سال آن معلوم نیست- تلنگر و هشداری است به مهمان که در وسط مهمانی میان داری کند و از صاحب خانه تنها دو خواسته را بخواهد؛ اول این که خاک باشد و دوم این که رویشی داشته باشد تا در پایان راه حسرت خاک بودن را بر دل ننشاند و بر لب خویش این چنین زمزمه نکند: یا لَیْتَنی کُنْتُ تُرابا

گفت و گوی چهارم: «مروری کوتاه و فشرده بر دعای وداع امام العارفین از رمضان»
سخنرانی چهارم مروری کوتاه و فشرده و پر نغز بر دعای وداع امام العارفین از رمضان است که در شب 29 رمضان 1365 ایراد شده. این دعا که به تعبیر خود استاد اینقدر طولانی است که جا دارد انسان از اول ماه به آن مشغول شود بخشی از فرازهای آن تلاوت و تبین شده که همین مختصر به حق حاق دعا را به صحنه آورده و حق مطلب را ادا کرده است و دل و روح هر خواننده ای را مرزوق و بهره مند می نماید.

کتاب بهار رویش (مروری بر دعاهای ورود و وداع ماه رمضان)، نوشته استاد علی صفائی حائری (عین.صاد) است و در انتشارات لیله القدر منتشر شده است.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به بهار رویش (مروری بر دعاهای ورود و وداع ماه رمضان)

نمایش همه

یادداشت‌ها

          کتاب از مجموع چهار سخنرانی "رمضان؛ ریزش‌ها و محرومیت‌ها"، "رمضان؛ ریزش‌ها و رویش‌ها"، "دعای ورود به ماه مبارک رمضان" و "وداع رمضان" شکل گرفته که به بخشش‌ها و عنایت‌های رمضان و رزق‌های گستردهٔ روح، قلب، ذهن و عوامل محرومیت می‌پردازد.
رمضان، ماه سرکشی به خود و واکاوی سستی‌ها است. با دیدی متفاوت می‌توان بهرهٔ بیشتری از رمضان برد. چراکه در این ماه عنایت خدا، رزق واسع و بیّنات و فرقان مهیّاست اما دست به سویش نمی‌بریم و با کُفر، شرک، نفاق، عُجب، کینه خود را از نعمت‌ها محروم می‌کنیم. در این ماه می‌توان با کسب معرفت، به هدایتی رسید و از رزق همه‌جانبه بهره برد.
شب‌های رمضان باید به بررسی و محاسبه‌ بگذرد. باید به قلب و روح و جسم مراجعه کرد. باید فهمید چه امکاناتی داریم و این امکانات چه رزق‌هایی دارند و چطور قوّه ما را به فعلیت می‌رسانند؟ چطور می‌توان موانعی که جلوی فضل و بخشش‌ها و فرصت‌هاست را از بین برد؟
برای درک شب قدر باید خود را اندازه‌گیری کرد، باید فکر و قلب و عقل و روح را سنجید. باید دید چه بر دل گذشته؟ چه برای ما بزرگ شده؟ چه خوف و عشق و کینه‌ای در دل راه پیدا کرده؟ چه شناخت‌هایی به دست آورده‌ایم؟ چه چیز بر روحمان تنگ می‌گذرد یا برایش وسعت می‌آورد؟ و درنهایت سرمایه‌های وجودی را در مسیر خدا و برای او به جریان بینداریم.
        

2