یادداشت مریم محسنیزاده
1403/12/27
کتاب از مجموع چهار سخنرانی "رمضان؛ ریزشها و محرومیتها"، "رمضان؛ ریزشها و رویشها"، "دعای ورود به ماه مبارک رمضان" و "وداع رمضان" شکل گرفته که به بخششها و عنایتهای رمضان و رزقهای گستردهٔ روح، قلب، ذهن و عوامل محرومیت میپردازد. رمضان، ماه سرکشی به خود و واکاوی سستیها است. با دیدی متفاوت میتوان بهرهٔ بیشتری از رمضان برد. چراکه در این ماه عنایت خدا، رزق واسع و بیّنات و فرقان مهیّاست اما دست به سویش نمیبریم و با کُفر، شرک، نفاق، عُجب، کینه خود را از نعمتها محروم میکنیم. در این ماه میتوان با کسب معرفت، به هدایتی رسید و از رزق همهجانبه بهره برد. شبهای رمضان باید به بررسی و محاسبه بگذرد. باید به قلب و روح و جسم مراجعه کرد. باید فهمید چه امکاناتی داریم و این امکانات چه رزقهایی دارند و چطور قوّه ما را به فعلیت میرسانند؟ چطور میتوان موانعی که جلوی فضل و بخششها و فرصتهاست را از بین برد؟ برای درک شب قدر باید خود را اندازهگیری کرد، باید فکر و قلب و عقل و روح را سنجید. باید دید چه بر دل گذشته؟ چه برای ما بزرگ شده؟ چه خوف و عشق و کینهای در دل راه پیدا کرده؟ چه شناختهایی به دست آوردهایم؟ چه چیز بر روحمان تنگ میگذرد یا برایش وسعت میآورد؟ و درنهایت سرمایههای وجودی را در مسیر خدا و برای او به جریان بینداریم.