معرفی کتاب چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟: دیدگاه یک متخصص شناختی در مورد کارکرد مغز و ارتباط آن با کلاس درس اثر دانیل تی. ویلینگهام مترجم مهدی قزلسفلو

4.3

1400/1/2

کتاب چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟: دیدگاه یک متخصص شناختی در مورد کارکرد مغز و ارتباط آن با کلاس درس، نویسنده دانیل تی. ویلینگهام.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟: دیدگاه یک متخصص شناختی در مورد کارکرد مغز و ارتباط آن با کلاس درس

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

پست‌های مرتبط به چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟: دیدگاه یک متخصص شناختی در مورد کارکرد مغز و ارتباط آن با کلاس درس

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

بسم الله ا
          بسم الله الرحمن الرحیم

بعد از سه ماه تدریس ( درس تفکر درس میدادم) دانش آموزام با خنده گفتن خانوم تفکر خوبه، ولی ما چیزی نمی فهمیم ازش.
خب اونجا بود که انگشت اتهام به سمت خودم گرفتم و پرسیدم:
_ چرا نتونستی ؟ چرا از پسش بر نیومدی؟ این بود نهایت سعی و تلاشت؟
حس کردم کوهی از کاغذ باطله ام که با یه جرقه کوچیک اتیش گرفته و حالا چیزی جز خاکستر ازش نمونده. سال اولم بود و فکر میکردم باید بتونم از پس همه چی بر بیام، اما راستش ناکامی های سال اولم مثل مهمونای ناخونده یکی بعد از دیگری سرو کله شون پیدا میشد و من نمی دونستم باید چیکار کنم.
درست هم یادم نمیاد چطور شد با این کتاب آشنا شدم( ولی فکر کنم اقای باقری معرفی کرده بود) اما الان خوندنش رو تموم کردم و خلاصه هر فصل رو می تونید توی گزارش پیشرفت ها بخونید( چون دیگه اینجا اوردن شون بیخوده)

کتاب شامل نه فصل میشد و هر فصل به یک مشکل یا مسئله می پرداخت و دیدگاه دانشمندان شناختی رو بیان می کرد. به شخصه حس میکردم زیربار اطلاعات کتاب در حال له شدنم و برای همین یه مدت طولانی کنار گذاشتمش اما بعد که روزی یه فصل پیش رفتم متوجه شدم اونقدرا هم که فکر میکردم بد نبوده.
نویسنده ادم شوخ طبیعی بوده و همین متنش رو جذاب کرده بود، مثال های استفاده شده در کتاب ملموس بودن و باعث میشد راحت متوجه شم منظورش چیه.
هر چند وقتی پای نمودار و تصویر میومد وسط گیج می شدم.

خب اگر شما معلمی هستید که نمی دونید چرا هر چی درس می دید دانش آموزا متوجه نمیشن بهتون پیشنهاد میکنم این کتابو بخونید. ولی خب برای اینکه توی ذوقتون نخوره روزی یه فصل بخونید.

پ ن: به بزرگی خودتون ببخشید، اینقدر گزارش پیشرفتا طولانی شدن اینجا نمیدونم چی بگم.

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

مطالبی که
        مطالبی که می خواهم دانش آموزان  یاد بگیرند در واقع پاسخ به یک سوال است.
به خودی خود، پاسخ تقریباً هرگز جالب نیست. اما اگر سوال را بدانید، پاسخ ممکن است بسیارجالب باشد. پس روشن کردن سوال بسیار مهم است. ما معلم ها بسیار متمرکز بر جواب هستیم و برای فهم و اطمینان از درک سوال برای بچه ها، وقت کافی نمی گذاریم.
به نظر حرف های عمومی و بدیهی می آید ولی اگر مقدماتش را در فصل۳ کتاب بخوانی به بند بالا جور دیگری نگاه می کنی.

اصل یادداشت هایم و به نوعی نکات مهم کتاب را می توانید در گزارش پیشرفت‌هایم بخوانید که دقیق و نسبتاً مفصل می نویسم.
............................................
امروز ۳ تیر ۱۴۰۴ کتاب را تمام کردم. همانطور که گفته بودم خلاصه های خوبی از فصول کتاب در بخش گزارش پیشرفت ها نوشتم. اینجا می‌خواهم  یک جمع بندی با توجه به صفحات پایانی کتاب ارائه دهم:
کل متن کتاب روی پاسخ این سوال سوار است که چگونه یک معلم می‌تواند همراهی دانش‌آموزانش را در مسیر یادگیری به حداکثر برساند؟
برای اطمینان از همراهی دانش‌آموزان باید آنها را علاقه‌مند کنید؛ برای اطمینان از علاقه آنها باید واکنش های آنها را پیش‌بینی کنید؛ و برای پیش‌بینی واکنش ها باید آنها را بشناسید، یعنی شخصیت، سلائق، تعصبات و دانش زمینه‌ای او را بشناسید.
شاید این جمله خلاصه منصفانه کتاب باشد:"دانش‌آموزان خود را بشناسید".
البته این خلاصه شبیه پند های روانشناسی مادربزرگانه است. نویسنده با جزئی شدن در ۹ اصل شناختی، سعی کرده است به شفافیت و درک بهتر موضوع کمک کند. این ۹ اصل در صفحات پایانی کتاب به شکل یک جدول همراه با دانش مورد نیاز برای به کار گیری آنها و مهمترین کاربرد هر کدام پرداخته است.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.