معرفی کتاب پاداش نهایی: دلایل پنهانی شکل گیری انگیزه های ما اثر دن آریلی مترجم سیدفرهاد ذوالفقاری

پاداش نهایی: دلایل پنهانی شکل گیری انگیزه های ما

پاداش نهایی: دلایل پنهانی شکل گیری انگیزه های ما

دن آریلی و 2 نفر دیگر
3.6
19 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

34

خواهم خواند

13

شابک
9786002743336
تعداد صفحات
120
تاریخ انتشار
1399/4/21

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        عموماً تصور می شود که انگیزه تحت تأثیر پاداش های ملموس و بیرونی است. «فلان کار رو بکن، در مقابلش فلان چیز رو بگیر.» اما حکایتِ انگیزه حکایتی بسیار ظریف تر، پیچیده تر و مسحور کننده تر از فرض های ساده ماست. انگیزه جنگلی است پر از درختان درهم تنیده،  رودخانه های کشف نشده، حشره های خطرناک، گیاهان عجیب وغریب و پرنده های رنگارنگ. این جنگل پر از چیزهایی است که فکر می کنیم خیلی اهمیت دارند اما در حقیقت اهمیت زیادی ندارند، و مهم تر از آن، پر از جزئیات غیرمعمولِ بسیار مهمی که یا به طور کامل نادیده شان می گیریم یا فکر می کنیم اهمیت چندانی ندارند. کتاب پیش رو کاوشی درباره دنیای پیچیده انگیزه و نقش آن در کار و زندگی روزمره مان است.
      

یادداشت‌ها

محمد

محمد

1401/10/9

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          کتاب جمع و جوری درباره انگیزه است و  استنباط من این  بود حرف اصلی نویسنده«معنا داشتن» است و پرهیز از یکجانبه نگری درباره انگیزه و آن را محصور در پول دیدن. همانطور که می گوید معادله انگیزه متغیرهای بسیار زیادی دارد:
پول + دستاورد + رضایت + هدف + احساس پیشرفت + تامین بازنشستگی + توجه به دیگران + میراثی که از شما می ماند + تعداد بچه های کوچکی که دارید +احساس غرور و ...

فلذا  تک بعدی دیدن انگیزه یک خطا است، البته بدین معنی نیست پول بد است ولی همه چیز را با آن سنجیدن ممکن است اشکالاتی را بوجود آورد.

البته من فکر می کنم شرایط کشورها هم درباره انگیزه مهم است. طرف نان ندارد بخورد و صرفا با زبان از او تشکر کنیم جواب نمی دهد اما باید مواظب بود که در مرحله بعد یک حالت «طلب کار بودن» در فرد ایجاد می شود و «خب الان چقدر میدی؟». انگیزه را ساختن یا افزایش دادن انگیزه این معضل را  هم دارد باید ناخودآگاه در فرد ایجاد انگیزه شود، با ایجاد کار معنا دار، کار دارای چالش  و ... .مبحث جالبی است و طبیعتا دوستان منابع انسانی حرف زیادی برای گفتن دارند.

اگر هم حس خواندن این کتاب را ندارید این فیلم را ببینید. نویسنده کتاب در Ted صحبت می کند و تقریبا اکثر مطالب و هسته اصلی را توضیح می دهد.

https://www.ted.com/talks/dan_ariely_what_makes_us_feel_good_about_our_work?language=fa
        

9

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          این کتاب درباره‌ی «انگیزه» هست و خود نویسنده هم اشاره می‌کنه که انگیزه مفهوم خیلی پیچیده‌ایه که در تمام ابعاد زندگی مطرحه و تحت تاثیر عوامل زیادی می‌تونه باشه، بنابراین شاید نشه کاملا دقیق کشفش کرد. اما رویکرد دن آریلی تو این کتاب اینه که نتایج تعدادی از پژوهش‌های علمی که تو این زمینه با همکارانش انجام داده رو بیان کنه و از این طریق برخی از اون عوامل موثر بر (یا از بین برنده‌ی) انگیزه رو توضیح بده.
نکته‌ی جالب توجه برای من، این بود که مواردی مثل تحسین و تایید، پیوند با انسان‌های دیگه، حس تعهد، حسن نیت و اعتمادسازی و حس داشتن معنا در زندگی عوامل نامحسوسی هستن که از خیلی عوامل محسوس تاثیر بیشتری بر انگیزه دارن. از طرفی ممکنه پول در زمینه‌ی کاری باعث انگیزه باشه ولی مثلا روابط انسانی رو نمی‌شه با پول خرید. این در حالیه که اون موارد نامحسوس در همه‌ی ابعاد زندگی می‌تونن انگیزه‌بخش باشن.

+ این کتاب رو هم الکترونیکیش رو خوندم و هم صوتیش رو گوش دادم. هر دو (هم ترجمه و هم خوانش) خوب بودن.
        

23

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

یک پاداش خ
          یک پاداش خوب چه ویژگی‌هایی داره؟🧋🌱〰️

یه بار این یاداشتُ نوشتم ولی به دلیلی که نمی‌دونم همه نوشته هام پاک شد.
و دوباره از نو نوشتم.
واقعا سزاوار یه پاداش خوبم. ⁦=⁠_⁠=⁩⚡

کتاب درمورد پاداش و تاثیر آن بر انگیزه صحبت می‌کند. کتابی۱۲۰ صفحه‌ای، کوتاه و روان است. خواندنش را به هرکسی می‌توانم توصیه کنم چون در هر حال، همه ما زمان‌هایی نقش مشوق را برای اطرافیان‌مان داریم، حتی بیشتر اوقات برای خودمان.

دن آریلی در کتاب بر این ایده تاکید دارد که معنا و هدفی که در پس هر مسئله وجود دارد، عامل اصلی ایجاد انگیزه است. 
پس برای ایجاد انگیزه باید، اهدافی رو برای خودمان تعریف کنیم.
«زندگی هیچ‌گاه به‌خاطر پیشامدها غیرقابل تحمل نمی‌شود. تنها نبود هدف و معناست که می‌تواند زندگی را غیرقابل تحمل کند.
ویکتور ای. فرانکل»

در ادامه بخش‌هایی از کتاب رو توضیح می‌دم:
〰️«نتایج نشان می‌دهد که زمانی که برای کاری تایید می‌شویم، حاضریم به ازای پول کمتر بیشتر کار کنیم و زمانی که تایید نمی‌شویم، بخش زیادی از انگیزه‌مان را از دست می‌دهیم.»
🌱 نویسنده به تایید شدن و دیده شدن کار فرد به عنوان یک پاداش خوب اشاره می‌کند.
چون در ادامه می‌گوید:«تأیید نوعی جادویی انسانی است، یک رابطه انسانی کوچک، هدیه از یک نفر به نفر دیگر که نتیجه‌ی بسیار بزرگ‌تر و پرمعناتری در پی دارد.»


〰️«یکی از راه‌های انجام این مهم این است که آنها را نه کارکنانی برای بهره‌کشی، که افرادی منحصر‌به‌فرد بدانیم که به‌خاطر خلاقیت و هوششان لایق احترام و قدرشناسی‌اند.»
🌱 یکی از پاداش‌های دیگه توجه به ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد افراده، بطوریکه احساس دیده شدن و ارزشمندی در آن‌ها ایجاد شود.


〰️«️آزمایش اریگامیِ ما هم نشان داد که هرچه افراد تلاش بیشتری صرف کنند، بیشتر به ساخته‌هایشان اهمیت خواهند داد.»
🌱 وقتی افراد خودشان چیزی را می سازند یا وقتشان را صرف کاری می‌کنند، به آن احساس تعلق پیدا می‌کنند که باعث ایجاد انگیزه برای پیشبرد کار می‌شود.


〰️ «آیا می‌توان گفت که وقتی به جای درگیر شدن با زحمتِ این‌طور کارها آن‌ها را به افراد دیگر می‌سپاریم هزینه‌ گزافی متحمل شده‌ایم؟ هزینه بیگانه‌تر شدن با کاری که می‌کنیم، با غذایی که می‌خوریم، با باغچه‌هایمان، با خانه‌هایمان و حتی با زندگی اجتماعی‌مان.»
🌱 وقتی که صرف انجام کارهای خانه‌مان می‌کنیم یا صرف پیش بردن پروژه‌هایمان می‌کنیم سبب ایجاد احساس تعلق، مالکیت و معنای بیشتر می‌شود.
با به قول نویسنده:«درسی که در اینجا میتوان گرفت این است که نتیجه کمی بیشتر عرق ریختن به دست آوردن معنایی بیشتر است: معامله‌ای حقیقتاً پرسود.»

〰️«یافته‌های ما این بود که زمانی که پاداش بسیار زیاد باشد، کارایی به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد. این اثرِ خلاف انتظار به خاطر نگرانی و اضطراب از احتمالِ نگرفتنِ آن پاداش به وجود می‌آید.»
🌱 واضحه ولی یک طورهایی مثل جایزه‌های برندهای مختلف است که اصلا زحمت ارسال کد و شرکت در آن را به خودمان نمی‌دهیم.


〰️«راحت‌ترین راه برای کشتن اعتماد و حسن نیت هم تنها اهمیت به پرداخت پول در مقابل کار و تلاش افراد است.»
🌱 نویسنده در طی آزمایش‌هایی که انجام میدن اشاره می‌کند بازدهی و ایجاد انگیزه زمانی که به جای پاداش پولی یک ژتون شام خانوادگی به کارمندان شرکت داده می‌شود بیشتر است. در این حالت معناسازی بیشتری اتفاق می‌افتد و کار فرد بیشتر دیده می‌شود.

〰️«انگیزه‌های ما برپایه افقی تعیین می‌شود که فراتر از عمر ماست و اینکه، در نبود آن افق، بخش عظیمی از انگیزه ما از بین خواهد رفت.»
🌱 اعتقادات و باورهای ما نقش بی بدیلی در معناسازی و پیشبرد زندگی‌‌مان دارند.
که نمونه‌شُ این روزا زیاد می‌بینیم.❤️

در پایان نویسنده اقرار می‌کنه که:
«مسئله انگیزه تا این حد پیچیده است، کسی که بخواهد پاسخش را کشف کند مانند کسی است که بدون نقشه در جنگل آمازون گم شده باشد.»
پس این کتاب هم صرفاً برای اینه که دست‌مان خالی نباشد...


یک تیر ۱۴۰۴/ دومین یادداشت تابستان🧋〰️
        

36