یادداشت محمد

محمد

1401/10/09

                کتاب جمع و جوری درباره انگیزه است و  استنباط من این  بود حرف اصلی نویسنده«معنا داشتن» است و پرهیز از یکجانبه نگری درباره انگیزه و آن را محصور در پول دیدن. همانطور که می گوید معادله انگیزه متغیرهای بسیار زیادی دارد:
پول + دستاورد + رضایت + هدف + احساس پیشرفت + تامین بازنشستگی + توجه به دیگران + میراثی که از شما می ماند + تعداد بچه های کوچکی که دارید +احساس غرور و ...

فلذا  تک بعدی دیدن انگیزه یک خطا است، البته بدین معنی نیست پول بد است ولی همه چیز را با آن سنجیدن ممکن است اشکالاتی را بوجود آورد.

البته من فکر می کنم شرایط کشورها هم درباره انگیزه مهم است. طرف نان ندارد بخورد و صرفا با زبان از او تشکر کنیم جواب نمی دهد اما باید مواظب بود که در مرحله بعد یک حالت «طلب کار بودن» در فرد ایجاد می شود و «خب الان چقدر میدی؟». انگیزه را ساختن یا افزایش دادن انگیزه این معضل را  هم دارد باید ناخودآگاه در فرد ایجاد انگیزه شود، با ایجاد کار معنا دار، کار دارای چالش  و ... .مبحث جالبی است و طبیعتا دوستان منابع انسانی حرف زیادی برای گفتن دارند.

اگر هم حس خواندن این کتاب را ندارید این فیلم را ببینید. نویسنده کتاب در Ted صحبت می کند و تقریبا اکثر مطالب و هسته اصلی را توضیح می دهد.

https://www.ted.com/talks/dan_ariely_what_makes_us_feel_good_about_our_work?language=fa
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.