معرفی کتاب مخمصه حیوانات: ماجراهایی دیگر از مزرعه حیوانات اثر جان رید مترجم ساسان گلفر

مخمصه حیوانات: ماجراهایی دیگر از مزرعه حیوانات

مخمصه حیوانات: ماجراهایی دیگر از مزرعه حیوانات

جان رید و 2 نفر دیگر
3.8
9 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

12

خواهم خواند

5

ناشر
خوب
شابک
9786227425031
تعداد صفحات
168
تاریخ انتشار
1399/11/25

توضیحات

        رمان «مخمصه‌ی حیوانات» به نویسندگی جان رید و ترجمه‌‎ی ساسان گلفر، از جمله آثار داستانی نشر خوب به حساب می‌آید که با رویکردی طنز به موضوعات سیاسی اجتماعی می‌پردازد. در این رمان که می‌توان آن را دنباله‌ای بر کتاب قلعه‌ی حیوانات در نظر گرفت همراه با «اسنوبال» پس از مدت‌ها به مزرعه حیوانات باز‌می‌گردیم. اسنوبال این بار با تفکری جدید وارد مزرعه می‌شود؛ تفکری به نام سرمایه‌داری! او در کنار آسیاب بادی قدیمی آسیاب جدیدی می‌سازد، به جای هفت فرمان، یک شعار و قانون واحد را اتخاذ می‌کند: همه‌ی حیوانات برابر به دنیا می‌آیند؛ آنچه می‌شوند، تصمیم و تلاش خودشان است! کم‎‌کم حیوانات ثروتمند می‌شوند، اما مدتی بعد در پی کسب سود بیشتر، تصمیم به ساخت فضایی بزرگ‎تر می‌گیرند. آن‌ها حیوانات جنگلی را از محل زندگی‌شان بیرون می‌کنند. دیری نمی‌پاید که همه‎ چیز آشفته شده و حیوانات مزرعه درگیر ماجراهایی تازه می‌شوند.منتقد سایت نیویورک پست این اثر را اثری روان می‌داند و معتقد است نویسنده توانسته با لحن طنز و صمیمی خود مخاطب را تا آخرین صفحه همراه کند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به مخمصه حیوانات: ماجراهایی دیگر از مزرعه حیوانات

یادداشت‌ها

روشنا

روشنا

1401/9/15

          اکثرمون وقتی قلعه حیوانات رو میخونیم برای سرگذشت اسنوبال ناراحت میشیم و یه سوالی یا به قول انگلیسیا What if ای میاد تو ذهن آدم که اگه اسنوبال به ناپلئون غلبه میکرد و قدرت رو در دست میگرفت، چی میشد؟
خب این کتاب قراره یه شانس دوباره ای به اسنوبال بده و اسم اصلی کتاب هم همینه (Snowball's chance). سال ها از مرگ ناپلئون گذشته و اسنوبال عاقل و دوست داشتنی به مزرعه برمیگرده. قراره دوران خفقان تموم بشه و حالا زمان ایده های نو رسیده. اما آیا همه چیز به همین سادگیه؟ هرگز :)
خب همون طور که میدونین قلعه حیوانات در نقد کمونیسمه که در اون زمان در حال فراگیر شدن بود. این کتاب در ادامه قلعه حیوانات و این بار در نقد کاپیتالیسمه. 
خوندن هردو کتاب رو به شدت توصیه میکنم، هرچند قلعه حیوانات به خاطر نقد کردن کمونیسم که اشتباهات و ایرادات واضح تری داره؛ قابل فهم تر و واضح تره و این کتاب نیاز به دقت بیشتری داره. اما به هرصورت خوندن کتاب های متفاوت و نگاه از مناظر مختلف باعث میشه به یه عقیده نچسبیم و هرروز افکارمون رو نو کنیم و به حقیقت واقعی نزدیک تر بشیم. به قول مولوی که 
دائما نو می شود دنیا و ما
بی خبر از نو شدن اندر بقا
پ.ن: برای من سخنرانی های اسنوبال ناآشنا به نظر میومد، شاید چون با تاریخ سیاسی کاپیتالیسم خیلی آشنایی نداشتم. برای همین به نظرم خوندن یه نمونه از سخنرانی های سناتور آمریکایی که شبیه سخنرانی های اسنوبال هست باعث میشه تا بیشتر با فضای داستان آشنا بشین:
https://voicesofdemocracy.umd.edu/beveridge-march-of-the-flag-speech-text/
        

20

          چند نکته به بهانه کتاب مخمصه حیوانات

پرده اول: مخمصه حیوانات با اسم اصلی Snowballs Chance در سال ۲۰۰۲ درست یک سال بعد از ۱۱ سپتامبر و ماجرای برج‌های دو قلو در آمریکا چاپ شد.

پرده دوم: جالبه بدونید که خیلی از ناشرای آمریکایی حاضر به چاپ کردن این کتاب نشدن. دلیلش چیه؟ واضحه، این کتاب نقد مستقیم سیاست‌های کاپیتالیستی آمریکاست. نهایتا این رمان توسط یه ناشر تخصصی کتاب‌های شعر چاپ شده. 

پرده سوم: تا دلتون بخواد رمان در نقد کمونیسم و مارکسیسم میتونید توی بازار نشر ایران پیدا کنید. اما برای نقد کاپیتالیسم و لیبرالیسم چی؟ من هر چی فکر کردم به تعداد انگشتای یه دست هم رمان به ذهنم نرسید. بخاطر همین مخمصه حیوانات ارزشمند هست. دلیل اصلی چهار ستاره دادنم به این کتاب هم همین موضوع هست. 

پرده چهارم: توی کتاب نظام انتخابات برآمده از دموکراسی به شکل هنرمندانه‌ای نقد میشه و نویسنده نشون میده که اصولاً توی انتخابات‌ها، آنقدرها هم مردم نیستن که انتخاب میکنن و خیلی وقت‌ها بازی چیز دیگه ای هست. 

پرده پنجم: هر چند کتاب هجویه‌ای به مزرعه حیوانات اورول هست اما به نظر من نویسنده زیر سایه اورول گیر نکرده و به خوبی تونسته مسیر خودش رو پیش ببره در طول داستان. 

پرده پنجم: توی این کتاب هم مثل مزرعه حیوانات خیلی خبری از تعلیق و فراز و فرودهای معمول برای جذاب‌تر شدن داستان نیست. 

پرده ششم: در این رمان مفهوم آزادی از منظر کاپیتالیسم به بهترین شکل ممکن به باد انتقاد گرفته شده. 

پرده هفتم: این روزها توی آثار روانشناسی، توی رسانه و توی فیلم و سریال‌ها خیلی تلاش میکنن به ما بگن که هر چی هستی و هر چی که قراره بشی نتیجه تلاش خودت هست. جان رید خیلی هنرمندانه این ماشین استحمار مردم رو نقد می‌کنه. 

پرده هشتم: دوره منبر رفتن و سخنرانی کردن برای نقد مکاتب غربی تموم شده. اگه حرف حسابی هست باید در قالب رمان، فیلم و سریال مطرح بشه تا به گوش مردم برسه. مخمصه حیوانات یه نمونه واقعی از این موضوع هست. 

پرده نهم: هرچه بیشتر رمان می‌خونم، بیشتر متوجه میشم که تموم کردن قصه چقدر کار سختی هست و چه مهارت بالایی رو میطلبه. به نظرم این کتاب هم می‌تونست جای دیگه‌ای رو برای تموم شدن انتخاب کنه. 

پرده آخر: اگر با خوندن مقدمه کتاب کنجکاو شدید درباره جاسوسی اورول برای MI6 بیشتر بدونید، کتاب خبرچین‌ها از انتشارات کتاب کوچه رو بخونید 
        

7