معرفی کتاب پزشک جنگ (جراحی در خط مقدم) اثر دیوید نایت مترجم علیرضا مشفق

با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
یادداشتها
1403/11/27
وقتی بخشی از مردم و ارتش آزاد سوریه ، در اعتراض به سیاستهای بشار اسد، به اقدامات مسلحانه علیه دولت روی آوردند، کشورهای آمریکا و قطر و عربستان و ترکیه ، از آب گل آلود ماهی گرفتند و گروههای افراطی و تروریستی را از کشورهای مختلف مثل پاکستان و افغانستان و چچن و ایغور چین و .. به داخل سوریه پمپاژ کردند و اسلحه و پول فراوان دراختیارشان گذاشتند تا به بهانه ی مبارزه با دولت بشار، زیرساختها و جمعیت سوریه را نابود کنند. طوری شد که پس از سال اول جنگ داخلی سوریه، بیشترین کشته از مردم عادی و ارتش آزاد و نیروهای بشار اسد ، توسط داعش صورت گرفت. داعش بمب های بشکه ای که حاوی ۵۰۰ کیلو تی ان تی بود و در زیرش چاشنی وجود داشت از ارتفاع ۳۰۰۰ پایی روی ساحتمانهای بتنی سوریه می انداخت. این بمبها باعث می شدند، حجم وسیعی از سیمان و خروارهای سمی ساختمانی وارد ریه ی اهالی ساختمانها بشود و افراد بیشتر از آنکه از انفجار فوت کنند، در اثر خفگی فوت می کردند. نویسنده،عضو سازمان پزشکان بدون مرز است و حدود دو هفته هم در غزه بوده است اما آنقدر شرایط غیر قابل تحمل بوده که نتوانسته دوام بیاورد و آنجا را ترک کرده. وی در کتابش می گوید اسرائیل به هیچ یک از قوانین بین المللی در رابطه با سازمانهای بشردوستانه ازجمله صلیب سرخ پایبند نیست و سربازانش رسما ما را دیوانگانی که مستحق مرگ هستند، می دانستند. وی، صادقانه تمام تجربیات خودش را در اختیار پزشکان قرار می داده و اکنون هم بنیاد دیوید نات برای آموزش جراحی تروما به جراحان عمومی تلاش می کند. وی یک دورگه ی بریتانیایی برمه ای هست و علاوه بر مهارت جراحی، خلبان هواپیما نیز هست . داستانهای مهیجی از جراحی هایش با جزئیات بیان می کند که هر کسی را به وجد می آورد هم ترجمه ی کتاب عالی بود و هممتن اصلی پربار و بدون جزئیات خسته کننده. به من اعتماد به نفس و انگیزه داد تا راهی را که شروع کردم برای سامان دادن به وضع نازحین سوری، به پایان برسانم.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.