یادداشت ساجده جعفری
1403/11/27
وقتی بخشی از مردم و ارتش آزاد سوریه ، در اعتراض به سیاستهای بشار اسد، به اقدامات مسلحانه علیه دولت روی آوردند، کشورهای آمریکا و قطر و عربستان و ترکیه ، از آب گل آلود ماهی گرفتند و گروههای افراطی و تروریستی را از کشورهای مختلف مثل پاکستان و افغانستان و چچن و ایغور چین و .. به داخل سوریه پمپاژ کردند و اسلحه و پول فراوان دراختیارشان گذاشتند تا به بهانه ی مبارزه با دولت بشار، زیرساختها و جمعیت سوریه را نابود کنند. طوری شد که پس از سال اول جنگ داخلی سوریه، بیشترین کشته از مردم عادی و ارتش آزاد و نیروهای بشار اسد ، توسط داعش صورت گرفت. داعش بمب های بشکه ای که حاوی ۵۰۰ کیلو تی ان تی بود و در زیرش چاشنی وجود داشت از ارتفاع ۳۰۰۰ پایی روی ساحتمانهای بتنی سوریه می انداخت. این بمبها باعث می شدند، حجم وسیعی از سیمان و خروارهای سمی ساختمانی وارد ریه ی اهالی ساختمانها بشود و افراد بیشتر از آنکه از انفجار فوت کنند، در اثر خفگی فوت می کردند. نویسنده،عضو سازمان پزشکان بدون مرز است و حدود دو هفته هم در غزه بوده است اما آنقدر شرایط غیر قابل تحمل بوده که نتوانسته دوام بیاورد و آنجا را ترک کرده. وی در کتابش می گوید اسرائیل به هیچ یک از قوانین بین المللی در رابطه با سازمانهای بشردوستانه ازجمله صلیب سرخ پایبند نیست و سربازانش رسما ما را دیوانگانی که مستحق مرگ هستند، می دانستند. وی، صادقانه تمام تجربیات خودش را در اختیار پزشکان قرار می داده و اکنون هم بنیاد دیوید نات برای آموزش جراحی تروما به جراحان عمومی تلاش می کند. وی یک دورگه ی بریتانیایی برمه ای هست و علاوه بر مهارت جراحی، خلبان هواپیما نیز هست . داستانهای مهیجی از جراحی هایش با جزئیات بیان می کند که هر کسی را به وجد می آورد هم ترجمه ی کتاب عالی بود و هممتن اصلی پربار و بدون جزئیات خسته کننده. به من اعتماد به نفس و انگیزه داد تا راهی را که شروع کردم برای سامان دادن به وضع نازحین سوری، به پایان برسانم.
دیروز
به به چه عالی حقیقت این است بنده کوچکتر از این حرف ها هستم اما هر کمکی که از دستم برآید، بی دریغ در خدمتم نخوانده می گویم خاطرات جالبی است
ساجده جعفری
دیروز