معرفی کتاب سفر الماس اثر مهدی میرکیایی

سفر الماس

سفر الماس

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.6
48 نفر |
12 یادداشت
جلد 7

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

89

خواهم خواند

18

شابک
9786000327583
تعداد صفحات
112
تاریخ انتشار
1399/6/29

توضیحات

        در ششم آوریل 1850 میلادی، رزمناو انگلیسی «مدیا » برای انجام مأموریتی بسیار محرمانه از بمبئی، بندری درغرب هندوستان، به مقصد انگلستان به راه افتاد. مأموریت مدیا آن قدر سری بود که حتی ناخدا لا کر، فرمانده رزمناو، از آن اطلاعی نداشت.تنها سه نفر از مسافران از راز این سفر آگاه بودند، لرد دالهوزی، فرماندار انگلیسی کل هندوستان، همسرش و سروان رمزی، یک افسر انگلیسی که همیشه در کنار فرمانده کل حضور داشت.
      

لیست‌های مرتبط به سفر الماس

نمایش همه
فارغ التحصیل زندانجوانه های آتشبازی بزرگ

آمریکا چطور ابرقدرت شد؟

15 کتاب

بچه که بودم همیشه دنیای غرب برایم بزرگ بود و شیرین و به شدت دوست داشتنی! ساعت ها می‌نشستم و لایو خیابان شانزه لیزه و برج ایفل را می‌دیدم و لذت می‌بردم. در ذهنم قدرت انگلیس و فرانسه و آمریکا یک نیروی پایان ناپذیر و شکست ناپذیر بود. چرا اینطور بودم؟ چون با مبدأ این قدرت آشنایی نداشتم. اینکه این نیرو از کجا به دست آمد و چطور بلوک غرب انقدر قدرتمند شد؟ به هر حال از ازل که قوی نبودند. آنها هم بدبختی داشتند. آشنایی با تاریخ استعمار و مطالعه در این زمینه هیمنه قدرت غرب را در ذهنم شکست! متوجه شدم این همه سرمایه و پشتوانه ارزی و قدرت اقتصادی را از کدام بدبخت بیچاره هایی به غارت برده اند. فهمیدم این همه کارخانجات و انقلاب صنعتی و کلی شعارهای جذاب و شیرین و زندگی لاکچری را با کشتن و ریختن خون کدام فلک زده هایی به هم زده اند! این بود که آن همه جذابیت با دیدن این حجم از ظلم برایم از بین رفت. پشتوانه آن همه رنگ و وارنگی فقط یک رنگ بود: قرمزی خون! همیشه برایم سوال بود که چرا ما در غرب آسیا انقدر اقتصاد و زندگی عادی و حتی معمولا بدی داریم و می‌گذرانیم و آنها در مملکت کفر آن طرف زندگی لاکچری و خوب؟! آیا اسلام ما را عقب نگه داشته بود؟ بعد از مطالعه تاریخ استعمار فهمیدم همان بهتر که عقبیم و دستمان به آن همه خون و ظلم آلوده نشده. در واقع آنها راه ″میانبر″ زده اند که انقدر غیر عادی قدرتمند اند و از ما جلو زده اند. راه میانبری از دل دریای خون و غارت و ظلم. من نزدیک به ۱۵,۰۰۰ صفحه مطالعه در مورد تاریخ استعمار دارم و این مجموعه خلاصه ای دقیق و روان از تمام مطالعات من است. «مطالعه این لیست به شما قدرت درست فکر کردن درباره استعمار می‌دهد و بسیاری از شبهات و افکار را از ذهن شما می‌زداید.» این شما و این مجموعه «سرگذشت استعمار».

7

سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم......... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

24

یادداشت‌ها

          کتاب سفر الماس، هفتمین جلد از مجموعه سرگذشت استعمار، داستان الماس مشهور تاریخ مشرق زمین، کوه نور رو بیان می‌کنه. همون الماس مشهوری که همه‌مون در تاریخ پادشاهی نادرشاه خوندیم که یک سر به ایران زد. 
در واقع با توجه به این حقیقت که اولین ظهور این الماس در تاریخ، از سرزمین هند، این کتاب، به تاریخ هند در این بازه زمانی (ظهور الماس در تاریخ) تا آخرین جایگاهش (تاج ملکه انگلستان) که از قضا همزمان با دوران ظهور استعمار جدید بود، نیز پرداخته. تاریخی که برای من کاملا تازگی داشت و جذاب بود.
مثل همیشه، ردپای انگلیس و شیوه خاصش در استعمار کردن مشاهده می شه، اختلاف افکنی و فریب و مکر و حیله. 
داستان استعمار هند، از زمان اولین ورود پرتغالی ها، تا تصرف کامل هند به وسیله انگلیسی ها،در این کتاب نقل می شه. در کنارش به بخش هایی از تاریخ دو کشور اثر گذار در این تاریخ، یعنی ایران و افغانستان و حاکمان آن زمانش، پرداخته می شه.
کتاب بسیار خوشخوان و جذابیه که برای گروه سنی نوجوان، توسط آقای مهدی میرکیایی تالیف شده و توسط سوره مهر به چاپ رسیده.
        

3

          یک کتاب را داریم با یک عده نوجوان می‌خوانیم، متاسفانه به صورت مجازی. خیلی دوست داشتم که این متن راجع به این جمع باشد، اما خب صرفا به منظور معرفی کتاب نوشته شده 
یک مجموعه کتاب 15 جلدی که آقای مهدی پورکیایی برای نوجوان‌ها نوشتند. و از منابع زیاد و متنوعی هم استفاده کردند. البته که خودشان هم استاد رشته تاریخ هستند.
کتاب درست است که برای نوجوان‌ها نوشته شده اما از آنجایی که ما کلا ملت تاریخ نخوانی هستیم، برای شمای بزرگسالِ تاریخ‌نخوان هم می‌تواند کاملا مفید باشد.
کتاب‌ها لزوما و دقیقا بر اساس ترتیب تاریخی نوشته نشده‌اند، بیشتر موضوعی هستند اما خب این چیزی از ارزش‌های کتاب کم نمی‌کند. واقعا!
موضوع کتاب و عنوانش هست سرگذشت استعمار. و از آنجایی که زندگی ما شرقی‌ها به استعمارگران دیروز و جوامع متمدن امروز گره خورده، دانستن این سرگذشت به نظرم از نان شب برای ما واجب‌تر است. 
این مدت به واسطه‌ی اتفاقات خاورمیانه سعی می‌کنم بیشتر بخوانم و بفهمم که این اتفاقات از کجا آب می‌خورد، می‌بینم چه قدر این رشته سر دراز دارد و ما جوری زندگی کرده‌ایم که گویا تاریخ صرفا موضوعی است برای کتاب نوشتن و درس خواندن و امتحان دادن. و افسوس می‌خورم که ما چه قدر از شناخت جهان، گذشته، مسائل و اتفاقات دوریم و همیشه منتظر بوده‌ایم تا ببینیم بالاخره سرنوشت ما را کجا می‌برد. در صورتی که عده‌ای سال‌ها و حتی قرن‌ها در تلاش بودند و هستند برای رقم زدن سرنوشت خودشان و دیگران. و ما تلاش که هیچ، حتی حاضر نیستسم اندکی آگاهی کسب کنیم، چون همیشه فکر کرده‌ایم مگر می‌شود کاری کرد! و در حالی که دیگران سخت و مصمم در پی به کرسی نشاندن خواست‌ها و کارهایشان بوده‌اند، ما نهایتا زهرخند زده‌ایم که دیدید چیزی دست ما نیست...
نمی‌دانم این تفاوت زمین تا آسمان غربی‌ها و شرقی‌ها را باید به پای ژن‌هایمان گذاشت، یا چه؟! از یک جایی به بعد ژن ما آریایی‌ها را دزدیده‌اند یعنی؟ 
حرف من راجع به خوشبختی و بدبختی نیست ابدا، حرفم خوش به حال آنها و بد به حال ما نیست، آرزوی جای آنها بودن ندارم، که هرگز جهان‌بینی و نوع انسانیت استعمارگر غربی را نمی‌پسندم. حرفم و عجبم در همان حرفی است که حضرت علی به یارانش زد: در عجبم از محکم بودن آنها در باطل‌شان و سستی شما در حق خویش...
واقعا در عجبم از تلاش و پشتکار انسان استعمارگرِ ماتریالیستِ غربی در رسیدن به خواست چپاول‌گونه‌اش و کرختی و رخوت ما در حفظ چیزی که حق‌مان است...
تاریخ بخوانیم که بدانیم چرا الان در این مختصات جهانیم و با چه کسانی، با چه طرز تفکر و روحیاتی طرف هستیم.
نه آنها با اَجی مجی به اینجا رسیده‌اند، نه ما با دعا و به تقدیر سپردنِ چیزی می‌توانیم انتظار تغییر داشته باشیم.

#سرگذشت_استعمار
#مهدی_میرکیایی

        

0

          زبان روایت و نثر کتاب روان و خوب است و تعداد غلط‌های املایی و چاپی در آن بسیار اندک و انگشت‌شمار است.
کتاب در 112 صفحه در قطع پالتویی در انتشارات سورۀ مهر به چاپ رسیده است.

نویسنده در این کتاب، ماجرای الماس معروف «کوه نور» را از زمانی که در تاریخ هند بدان اشاره و از آن نام برده شده است؛ تا امروز بررسی می‌کند و به این بهانه، نگاهی به تاریخ هند از آن روزگار تا به امروز دارد.

در این رهگذر؛ به نخستین نشانه‌های تاریخی ورود اروپاییانی چون: هلندی‌ها، پرتقالی‌ها، انگلیسی‌ها، فرانسوی‌ها و دیگران به هند؛ ابتدا به نام خرید فلفل و ادویه و تجارت و در ادامه به نیت استعمار و بهره‌کشی و غارت منابع، معادن و دارایی‌های عظیمِ این ملتِ رنج کشیده پرداخته است.

هر چند ماجراها به طور کامل بیان نشده‌اند، اما نگاهی کوتاه و دقیق به مهم‌ترین رویدادها و مسائل شده است و تا حدود زیادی ما را با رویدادهای مهم و شرایط مردم در آن دوران‌ها آشنا می‌سازد.

در بخش‌های مختلف، شاهد دست به دست شدن این الماس گرانبها، بین حاکمان نواحی مختلف هند و پادشاهان بزرگ گذشته، در ایران و هند و افغانستان و جز آن هستیم تا اینکه در نهایت «کوه نور» به انگلستان می‌رود و با تراشی دیگر، حدود 43 درصد وزنش را از دست می‌دهد و بر تاج ملکۀ بریتانیا جا خوش می‌کند.

نویسنده در پایان هر جلد از این مجموعه کتاب‌های «سرگذشت استعمار»، برخی از منابع استفاده شده برای نوشتن این کتاب‌ها را نام برده است.

این جلد بخش اول از استعمار هند است که در دو جلد منتشر شده است.
        

12