معرفی کتاب از فرانکفورت تا رقه اثر هادی معصومی زارع

از فرانکفورت تا رقه

از فرانکفورت تا رقه

3.9
11 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

15

خواهم خواند

12

شابک
9786227510171
تعداد صفحات
412
تاریخ انتشار
1400/9/30

توضیحات

        این کتاب دربردارنده، بخشی از ده‌ها مصاحبه با جهادگرایان سلفی و خانواده‌های ایشان است که نویسنده برای دست‌یابی به هر یک از آن‌ها، سختی‌ها و ناملایمات زیادی را به جان خریده و کجاها که سرک نکشیده است؛ برای برخی حتی تا دم مرگ؛ تا آغوش انتحاری‌ها و قناصه‌ها؛ آن هم در کشوری که در بوق و کرنا کرده‌اند تیول ایران است.

پژوهشگر، در تمامی این مصاحبه‌ها، محورهای مختلفی در حوزه‌ی مطالعات جهادگرایی سلفی و برخی تحولات جامعه‌شناختی عراق را مدنظر داشته و از طریق دیالوگ با مصاحبه‌شوندگان کوشیده است از لابه‌لای گفته‌های ایشان، برای آن‌ها پاسخی بیابد‌‌‌‌.

نویسنده این اثر کوشیده است به موازات مطالعات کتابخانه‌ای و کاوش در تولیدات مکتوب‌‌، دیداری و شنیداری جهادگرایان سلفی، پا به عرصه‌ی کارزار گذارد و تلاش کند دریافتی مستقیم و دست‌اول از این جنبش‌ها به دست آورد‌‌‌‌. برای نگارنده این اثر مهم بوده بداند که زندگی فردی و تشکیلاتی یک عضو داعش چه رنگ و بویی دارد؛ آیا او از ابتدا این‌گونه بوده، یا به‌تدریج تغییر کرده، یا ناگهان؛ آیا برای باور و ایمان می‌جنگد، یا پول و قدرت، یا شور و حماسه و هیجان؟!
ایشان، گاه برای ایجاد احساس هم‌دلی، چندین روز و شب را با برخی از متهمان در زندان‌های عراق زندگی کرده و با آن‌ها هم‌صحبت و هم‌سفره شده و در کنارشان سر بر بالین گذاشته است‌‌‌‌؛ گونه‌ای از مشارکت غیرمستقیم در طبقه‌ی پژوهش‌های کیفی‌‌!

معصومی زارع در مصاحبه‌هایش با جهادی‌های بومی پی‌جوی چرایی گرایش جوانان عراقی به جنبش‌های سلفی بوده است‌‌‌‌. در این مجموعه با دو عضو غیرعراقی القاعده و داعش نیز مصاحبه شده‌‌‌‌: ۱. همسر ابوحمزه مهاجر: فرمانده افسانه‌ای القاعده و دولت اسلامی عراق‌‌؛ ۲. ام‌نادیا: زنی آلمانی که در سودای زندگی معنوی از فرانکفورت به رقّه و سپس موصل مهاجرت کرد.
      

لیست‌های مرتبط به از فرانکفورت تا رقه

یادداشت‌ها

          دلیل خرید این کتاب، پسندیدن تحلیل های نویسنده و روحیه ی جستجوگری او بود. در میدان بودنش در این سالها خصوصا بعد از طوفان الاقصی.
...
شما در این کتاب با مصاحبه هایِ داغ نویسنده با اعضای داعش مواجه میشوید. 
داغ در اینجا یعنی تازه. در برخی مصاحبه ها ، هنوز داعشی مورد نظر به زندان انتقال نیافته و اصلا تازه دستگیر شده ، و نویسنده شما را پای مصاحبه اش می نشاند. جذاب است ، نه ؟
شاید به همین دلیل، نبایست انتظار یک کتاب آموزشی داشته باشید 
که مثلا با ساختار داعش و تاریخچه و .. آشنا شوید.
من انقدر که با مختصات بافت اجتماعی و خانوادگی عراقی ها  آشنا شدم،  از داعش چیز جدیدی دستگیرم نشد به آن صورت که توقع داشتم. اگر به شناخت مردم عراق و روحیاتشان علاقه دارید بسم الله. بخوانیدش.
پ.ن :
راستی.  در حین خواندن کتاب کشف کردم که اتفاق جدیدی برایمان افتاده.
حالا کشتار و جنایت های داعش در مقابل سفاکی های رژیم کودک کش، به چشممان یک شوخی کوچک می آید.
  چه چیزها دیدیم بعد از طوفان الاقصی !
        

1