ملکه تهی دست

ملکه تهی دست

ملکه تهی دست

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.3
21 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

39

خواهم خواند

19

جنگی تمام عیار آغاز شد. ناوگان انگلستان، گلوله باران بندرهای چینی را آغاز کرد. چینی هایی که در تمام این سال هابه فکر ساختن نیروی دریایی قوی نبودند، نمی توانستند باقدرتمندترین نیروی دریایی جهان مقابله کنند.یکی از افسران چینی راه حلی را پیشنهاد کرد: « تعدادی میمون را به ساحل می بریم. به پشت هر میمون هفت فتیله انفجاری می بندیم و با قایق به کشتی های دشمن نزدیک می شویم. فتیله ها را آتش می زنیم و میمون هارا روی عرشه کشتی رها می کنیم. اگر بخت با ما یار باشد آتش فیتیله ها به بشکه های باروت می رسد و کشتی های انگلیسی را منفجر می کند.

لیست‌های مرتبط به ملکه تهی دست

نمایش همه
سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم......... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

ملکه تهی دستفارغ التحصیل زندانماجرا هنوز تمام نشده

سرگذشت استعمار

15 کتاب

بسم الله الرحمن الرحیم شاید در ذهن بعضی از ما ها، مطالعه تاریخ خشک و بی روح و به دور از هرگونه جذابیتی به نظر بیاد؛ شاید فکر کنیم که تاریخ بدانیم و بخوانیم که چه شود؟! برخی هم چون در مدرسه مجبور بودن تاریخ را حفظ کنند و کلی اطلاعات بدون اینکه دلیلش را بدانند وارد مغزشان کنند، از تاریخ متنفر و یا حداقل بی علاقه باشند. ولی میتونم این نوید را به شما بدهم که با خواندن این مجموعه کتاب، نظرتان تغییر می کند. متن روان و داستانی، طراحی خوب صفحات، استفاده نکردن از نوشتار سخت، صفحات کم هر جلد، چند تا از ویژگی های این مجموعه هست. مخصوصا وقتی یک جلد را شروع به خواندن می کنید، و در مدت زمان ۴ الی ۵ روز، بدون وقت زیاد گرفتن از شما، کتاب تمام می شود، خود به خود کشانده می شوید به دانستن ادامه ماجرا. موضوعاتی مانند تغییر قدرت در جهان، سرگذشت کشور های آسیایی مخصوصا ایران در قرون اخیر، شکل گیری آمریکا و مشاهده پیشرفت آن، تقلای کشورهای اروپایی و قهر و آشتی های‌شان فقط برای ثروت و قدرت و ... اطلاعات خوبی به شما می دهد. به نظرم می توان این مجموعه را دایره المعارف استعمار (البته مخصوص نوجوان ها!) نام نهاد.

یادداشت‌های مرتبط به ملکه تهی دست

            کتاب ملکه تهی دست جلد ۱۵ از مجموعه سرگذشت استعمار، به دو بخش شرق آسیا و آمریکای لاتین تقسیم شده، قسمت اول به سرنوشت کشورهای آسیای شرقی که در این مجموعه به ندرت به اونها اشاره شده بود می پردازه و قسمت دوم به آمریکای لاتین. در قسمت اول سرنوشت فیلیپین، اندوزی، و ویتنام و نابودی امپراتوری عظیم چین و برده داری از شرق آسیا مطرح می شه، اینجا ردپای آمریکا خیلی بیشتر دیده می شه. همیشه برام عجیب بود چرا این همه چینی در آمریکا هست، تا متوجه شدم در بازه ای از تاریخ، مثل سیاه پوستان، با کوچ اجباری و تجارت برده چینی به آمریکا روبرو بودیم. ماجرای جنگ ویتنام هم بخشی از کتاب هست. نیمه دوم کتاب اما، سرنوشت غم انگیز آمریکای لاتین، سرزمین که تقریبا خالی از بومی های خودش شده رو می خونیم، داستان استقلال کشورهایی که در ظاهر مستقل شدند اما در عمل به خاطر سیاستهای چند قرنه استعمارگران، از نظر اقتصادی وابسته و ضعیف هستند. در واقع در این بخش از کتاب با شیوه مدرن استعمارگری، که وجهه جهانی بدی نداره اما در عمل دست کمی از وضعیت قبلی نداره روبرو می شیم. در استعمار نوین، دیگه نیازی به برده داری و متحمل شدن هزینه های اون، یا حکومت بر کشوری و درگیر شدن با مسائل اون نیست. در استعمار نوین، فقط کافیه اقتصاد یک کشور رو فلج و وابسته نگهدارند. روش های مختلفی برای این کار هست و در قرن گذشته، در آمریکای لاتین، با سیاست اقتصاد تک محصوله، به این امر دست یافتن. کتابی مفید و پر از اطلاعات کلی اما روشنگر هست. توصیه می کنم حتما مطالعه کنید.