معرفی کتاب خاطرات احمد احمد اثر محسن کاظمی

خاطرات احمد احمد

خاطرات احمد احمد

4.3
64 نفر |
30 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

123

خواهم خواند

51

شابک
9789644714238
تعداد صفحات
480
تاریخ انتشار
1398/12/14

توضیحات

کتاب خاطرات احمد احمد، گردآورنده محسن کاظمی.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به خاطرات احمد احمد

یادداشت‌ها

11

          به نام خدا
۱
خاطرات احمد احمد گردآوری محسن‌خان کاظمی است که پیشتر در مرور بر کتاب خاطرات عزت شاهی گفتمتان هر کتابی از محسن کاظمی، یک اتفاق در حوزه نشر است؛ پس خواندنی و خریدنی است.
۲
برخی کتاب‌ها به گونه‌ای است که می‌شود با نوشتن شرح صحنه و دکوپاژ در حاشیه‌شان، گرفت دست و رفت جلوی دوربین و گفت اَکشِن! دراماتیک‌سَرخودند؛ و این از آن‌هاست.
۳
کتاب احمد احمد، خاطرات یک مبارز با نظام پهلوی است و رنج و گنجی که برد و به‌دست آورد؛ این کتاب دست‌مایه ساخت یک سریال پرمخاطب دهه‌فجری تلویزیون هم شد. اما مهم‌تر از همه این کتاب پاسخی بود به یک پرسش مزمن با جوابی به‌ظاهر معلوم: چرا برخی مبارزین زیر شکنجه اعتراف می‌کردند؟ خائن بودند یا ضعیف
و کتاب می‌گوید خیلی وقت‌ها هیچ‌کدام
۴
مبارزین توافق کرده بودند برای همدیگر ضربدر سلامت بزنند؛ در کیوسک تلفن، روی دیوار یک خانه در یک‌جای مشخص یا هرمکانی که آن ضربدر سلامت می‌گفت مبارز، هنوز آزاد است و ساواک بازداشتش نکرده. و اگر روزی این ضربدر نمی‌خورد، یاران فرصت داشتند هرچه سریع‌تر خانه‌های تیمی را پاکسازی کنند. چیزی شبیه گلدن‌تایم در درمان حمله قلبی یا سکته مغزی. مبارز گرفتارشده، ساعاتی بعد، وقتی به تخمین خودش خیالش راحت می‌شد که حتما یاران غیاب ضربدر را دیده و خانه‌ها را تخلیه کردند زیر فشار شکنجه به ظاهر وا می‌داد تا هم رنج کمتری بکشد هم همکاری کرده باشد.
بعدها که ساواک این را فهمید، شدیدترین شکنجه را در همان ۴ یا ۸ ساعت اول روانه تن مبارز بازداشت‌شده می‌کرد؛ برای بازکردن قفل زبان و لبش پیش از آن‌که غیاب ضربدر را یارانش ببینند.
۵
خواندن این کتاب را به همه فارسی‌زبانان بالای هیجده‌سال توصیه می‌کنم. همه....
        

19

        کتاب تاریخی خوش خوانی بود .توضیحات خوبی در مورد گروه حجتیه،حزب ملل،منافقین و کمونیست ها و شیوه زندگی آنها داده شد بود.نکته جالب برایم پاورقی کتاب بود که سرگذشت آدم هایی بود که همه با مبارزه شروع کردند اما عاقبت های متفاوتی داشتند و برخی مصداق بارز خسرالدنیا و الآخره بودند که خیلی متاسف و متاثر شدم.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

17

          دیروز ساعت 6 تمامش کردم. خواستم همانجا یادداشت برایش بنویسم اما گفتم بگذار هیجانش کم شود، شاید نظرت تا فردا عوض شد. اما هنوز که به کتاب خاطرات احمد احمد فکر می‌کنم، مو به تنم راست می‌شود.
خاطرات مردی که قریب به بیست سال علیه شاه و حکومت پهلوی مبارزه کرد، تلاش کرد و ذره‌ای از آرمانش کوتاه نیامد. حتی همان هنگام که فهمید در دام کج‌روی و دروغ‌گویی و نفاق هم‌حزبی‌هایش افتاده است و از اسلام به سمت مارکسیسم چرخیده‌اند باز هم اسلام را بر همه چیز ترجیح داد و هیچ‌گاه به‌خاطر منافع حزبی و فردی از خدا و دستوراتش  وظلم‌ستیزی به‌خاطر خدا سرپیچی نکرد.
خاطرات احمد احمد، از دوران سال‌های پیش از تولدش شروع می‌شود و تا سال 57 ادامه پیدا می‌کند. این کتاب به صورت اول شخص نوشته شده، روایتی از است زندگی و زمانه احمد احمد، انسانی معمولی که در یک خانواده معمولی به دنیا آمده بود و با معیارهای آن روزگار، هیچ جایگاهی در نظام اجتماعی و سیاسی نداشت. اما همین آدم به‌ظاهر معمولی، با سپر ایمان سال‌های طولانی زندان و شکنجه و بازجویی‌های ساواک و کمیشه مشترک ضدخرابکاری را تحمل کرد و هیچ‌کدام نتوانست خللی در ایمان راسخ او ایجاد کند.
از سوی دیگر، کتاب اطلاعات دقیقی از مبارزان مسلمان ضدپهلوی به مامی‌دهد و همینطور تصویری روشن و واضح از جباریت و سبعیت و خشونتی که سازمان اطلاعات و امنیت پهلوی علیه مردم ایران اعم از مذهبی و غیرمذهبی  به کار می‌بست، نشانمان می‌دهد.
این کتاب یک دوره تاریخ مبارزه چریکی علیه محمدرضا شاه است و همه کسانی که به تاریخ و عبرت‌آموزی علاقه دارند و می‌خواهند کار مبارزاتی و تشکیلاتی بکنند، باید بخوانندش. حتی اگر مخالف  جمهوری اسلامی ایران هستند!
        

21