بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

فارغ التحصیل زندان

فارغ التحصیل زندان

فارغ التحصیل زندان

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.2
16 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

32

خواهم خواند

18

هنری استنلی، زمانی برای روزنام?نیویورک هرالد امریکا خبر تهیه می کرد. او هیجان انگیزترین اخبار و ماجراها را از آفریقا برای دفتر روزنامه می فرستاد؛ اما چند سالی بود که روزنامه نگاری را کنار گذاشته بود و شغل جدیدی پیدا کرده بود.پادشاه بلژیک، لئوپولد دوم، در سال 1879 میلادی استنلی را استخدام کرد تا سرزمین کنگو در قلب آفریقا را برای او خریداری کند. استنلی راهی کنگو شد وشروع به معامله با سران قبایل آنجا کرد. او به رئیس قبیله ها هدیه هایی مانند کلاه، کت های روشن، دستمال کاغذی و شیشه های نوشیدنی می داد و از آنها می خواست برگه هایی را امضا کنند. در این برگه ها قراردادی نوشته شده بود که رئیس قبیله، طبق آن، زمین ها و جنگل های اطراف را به استنلی می فروخت. خرید زمین توسط استنلی برای آفریقایی ها عجیب و خنده دار بود. چون آن ها به صورت همگانی و اشتراکی از زمین و جنگل استفاده می کردند و معنی مالکیت شخصی زمین را نمی فهمیدند. استنلی با بیش از هفتصد رئیس قبیله، قرارداد بست و مالکیت یک و نیم میلیون کیلومتر مربع را برای پادشاه بلژیک خریداری کرد. این مقدار زمین، هفت برابر مساحت کشور بلژیک بود.

لیست‌های مرتبط به فارغ التحصیل زندان

نمایش همه
سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم...... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

ملکه تهی دستفارغ التحصیل زندانماجرا هنوز تمام نشده

سرگذشت استعمار

15 کتاب

بسم الله الرحمن الرحیم شاید در ذهن بعضی از ما ها، مطالعه تاریخ خشک و بی روح و به دور از هرگونه جذابیتی به نظر بیاد؛ شاید فکر کنیم که تاریخ بدانیم و بخوانیم که چه شود؟! برخی هم چون در مدرسه مجبور بودن تاریخ را حفظ کنند و کلی اطلاعات بدون اینکه دلیلش را بدانند وارد مغزشان کنند، از تاریخ متنفر و یا حداقل بی علاقه باشند. ولی میتونم این نوید را به شما بدهم که با خواندن این مجموعه کتاب، نظرتان تغییر می کند. متن روان و داستانی، طراحی خوب صفحات، استفاده نکردن از نوشتار سخت، صفحات کم هر جلد، چند تا از ویژگی های این مجموعه هست. مخصوصا وقتی یک جلد را شروع به خواندن می کنید، و در مدت زمان ۴ الی ۵ روز، بدون وقت زیاد گرفتن از شما، کتاب تمام می شود، خود به خود کشانده می شوید به دانستن ادامه ماجرا. موضوعاتی مانند تغییر قدرت در جهان، سرگذشت کشور های آسیایی مخصوصا ایران در قرون اخیر، شکل گیری آمریکا و مشاهده پیشرفت آن، تقلای کشورهای اروپایی و قهر و آشتی های‌شان فقط برای ثروت و قدرت و ... اطلاعات خوبی به شما می دهد. به نظرم می توان این مجموعه را دایره المعارف استعمار (البته مخصوص نوجوان ها!) نام نهاد.

یادداشت‌های مرتبط به فارغ التحصیل زندان

            بسم الله

در دوران دانشگاه یکی از اساتید ما که دکترای روابط بین الملل داشت و مدتی رایزن فرهنگی سفارت ایران در کشور سنگال بود، حرف تلخ و کمی جبرآمیز درباره عدم توسعه یافتگی آفریقایی ها گفت که مبتنی بر واقعیات تاریخی این قاره نیز هست، واقعیات دردناکی که گوشه ی بسیار کوچکی از آنها در این کتاب منعکس شده است. 

حرف استاد این بود:
چون در دوران استعمار، قوی ترین و باهوش ترین افراد سیاهپوست توسط استعمارگران اروپایی به کار و بردگی گرفته شدند و خیلی هاشون کشته شدند، و بعدها افراد بدربخورشون هم با وجود تبعیض های نژادیِ همچنان پابرجا در کشورهای اروپایی ساکن شدند، نسل کنونی آنان، افرادی ضعیف از لحاظ بنیه جسمی و هوشی هستند که باید سالها تلاش کنند تا بتوانند به پیشرفت درخوری برسند! (البته مصادیقی هم در این باره که‌ در سنگال مشاهده کرده بودند بیان کردند)

درسته کمی این سخن جبرآمیزه، و بالاخره اگر اراده کنند با همت خودشان و کمک کشورهای آزاد و حامی مستضعفین می توانند اوضاع خود را دگرگون کنند، ولی این واقعیت تلخ درباره تلف شدن استعداد نسل های گذشته شان، غیرقابل انکار است. 
و همین مسئله باید به ما در شناخت ماهیت رفتار ظاهری و انسان دوستانه با باطن وحشی و خونخوارِ کشورهای اروپاییِ توسعه طلب و دنباله روان جدید شرقی آنان! کمک کند و در نوع مواجهه و روابطی که با آنها داریم، در نظر گرفته شود.
          
            صدها سال تجارت برده برای استعمارگران سود داشت،بعد از آن وقتی متوجه شدند در آفریقا معادن طلا و الماس و ثروت فراوانی وجود دارد تجارت برده متوقف شد و برده ها باید در کشورهای خودشان در معادن و مزارع برای اروپایی ها کار می کردند،اروپایی ها کشورهای آفریقایی را تک محصولی می کردند تا هم سود بیشتری ببرند و هم این کشورها برای تامین مایحتاج محتاج کشورهای استعمارگر باشند.بعد از جنگ جهانی دوم کم کم کشورهای آفریقایی به استقلال ظاهری رسیدند ولی به دلیل اقتصاد وابسته و نداشتن کارخانه های مختلف،همچنان اروپایی ها در این کشورها کارفرما هستند و ثروت آفریقا را غارت می کنند.در خاتمه جنگ انگلیس ها و بوئرها کشور آفریقای جنوبی شکل گرفت،جمعیت سفید پوست این کشور رژیم آپارتاید را به وجود آورد،سیاهان حق نداشتند وارد بخش های سفید پوستان شوند،باید گذرنامه می گرفتند،باید برای سفیدان کار می کردند،اجازه نداشتند با سفیدان ازدواج کنند و ...،سرانجام مبارزات نلسون ماندلا آپارتاید را از بین برد.