مقتل امام حسین (ع)

مقتل امام حسین (ع)

مقتل امام حسین (ع)

سیدمرتضی عسکری و 9 نفر دیگر
4.3
15 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

24

خواهم خواند

11

ناشر
مطیع
شابک
9786007107232
تعداد صفحات
272
تاریخ انتشار
1393/9/24

توضیحات

        پژوهشی تاریخی در زمینه علل وقوع ماجرای کربلا و توصیف کیفیت وقوع این حادثه و شهادت امام حسین(ع) و اصحاب ان امام است. در این نوشتار نخست به تجزیه و تحلیل تاریخی دلایل قیام امام حسین و حرکت ایشان از مدینه به سمت کوفه به جهت مخالفت با بیعت با یزید بن معاویه پرداخته شده و پس از آن به شرح وقوع واقعه عاشورا و مراحل شکل گیری این حادثه از مدینه تا کربلا پرداخته شده است. نگارنده در این زمینه ابتدا به نامه های نگاشته شده توسط کوفیان به امام حسین اشاره نموده و یکی از علل اصلی حرکت آن امام از مدینه به سمت عراق را اجابت کردن دعوت کوفیان عنوان کرده است. آنگاه وی به حوادث مربوط به سفر آن امام از مدینه تا کربلا اشاره نموده و علل متوقف شدن ایشان در سرزمین کربلا و چگونگی وقوع جنگ بین او سپاه عمر بن سعد را شرح داده است. وی در همین راستا به اقدامات عبیدالله بن زیاد در کوفه و به شهادت رساندن مسلم بن عقیل و روانه کردن لشگری از سمت کوفه به سمت کربلا اشاره نموده و چگونگی آغاز جنگ و شهادت آن امام و یاران و خاندان ایشان را در روز عاشورا بر اساس نقل های تاریخی مختلف، گزارش نموده است. وی در همین زمینه به توصیف کیفیت شهادت اهل بیت امام حسین و اصحاب آن امام پرداخته و برخی از حوادث بعد از عاشورا از جمله حرکت دادن کاروان اسیران از کربلا به کوفه و از آنجا به شام را نیز شرح داده است.
      

لیست‌های مرتبط به مقتل امام حسین (ع)

مقتل امام حسین (ع)ترجمه وقعه الطف: بازسازی مقتل الحسین ابومخنف (157ق) کهن ترین روایت از واقعه کربلاحسین (ع) از زبان حسین (ع): زندگی و زمانه امام حسین (ع) از زبان ایشان

پیشنهادهایی برای ماه محرّم

19 کتاب

درمورد عاشورا کتاب‌های خیلی زیادی وجود دارد. برخی از این کتاب‌ها صرفا به نقل گزارشات تاریخی پرداخته‌اند، برخی از آنها تحلیلات سیاسی و اخلاقی ارائه داده‌اند و برخی نیز از جنبه‌های هنری و اجتماعی به آن نگریسته‌اند. بخشی از بهترین کتاب‌هایی که در این حوزه مطالعه کرده‌ام را در لیست مجزایی قرار دادم. قطعا کتاب‌های بهتری وجود دارد که از دیده‌ی من پنهان مانده است و شما مطالعه‌شان کرده‌اید. این لیست صرفا گزینش و سلیقه‌ی من است. این کتاب‌ها با توجه به گرایشات و تحلیل‌های مختلف دسته‌بندی شده‌اند. برای مثال آیت الله مصباح یزدی درمورد عاشورا تحلیلی متفاوت از مرحوم فیرحی دارد لکن هر دو تحلیل را در لیست آورده‌ام تا گرایشات و تفکّرهای مختلف بتوانند از لیست استفاده کنند. اگر به گزارشات معتبر از تاریخ عاشورا علاقه دارید، مقتل الحسین علامه عسکری را بخوانید. به اندازه مقتل جامع مرحوم پیشوایی تخصصی نیست ولی بسیار خوب و جمع و جور است. اگر جمع‌بندی خوبی از تحلیل‌های عاشورایی می‌خواهید عاشورا شناسی استاد محمد اسفنیداری را بخوانید. اگر هم به متون کهن فارسی علاقه دارید، حتما مجذوب کتاب روضه خواهید شد. کتاب آذرخش کربلا نیز یکی از بهترین تحلیل‌های موجود درمورد عاشوراست که به تبارشناسی و مفهوم‌شناسی مسئله امر به معروف می‌پردازد. امیدوارم از ظرفیت ماه محرم برای ارتقای سطح آگاهی خود استفاده کنیم.

9

یادداشت‌ها

          این اولین کتابی بود که در مورد واقعه‌‌ی عاشورا خوندم... 
و باید بگم کتاب بسیار خوبی بود. خوندنش فقط سه روز طول کشید.  روان و منسجم و بر پایه‌ی منابع تاریخی معتبر نوشته شده؛ و بی‌شباهت به یک رمان دینیِ تاریخی-حماسی نیست...
‌
‌اگه دنبال کتابی هستید که بعد از خوندنش به درک نسبتاً خوبی از دلایل قیام عاشورا برسید، فکر می‌کنم این کتاب (دست‌کم برای اولین کتاب)، گزینه‌ی مناسبی باشه. چون جزئیات اضافی نداره و همه‌ی «مطالب اصلی و مهم» رو به خوبی پوشش داده. حجم کمی هم داره (حدود ۲۵۰ صفحه) و می‌تونید سریع پیش ببریدش.
‌
‌برای من که قبلاً کتاب مشابهی نخونده بودم مطالب خیلی مفیدی داشت و به دیدگاه و درک جدیدی از سیر واقعه‌ی عاشورا رسیدم. اما فکر می‌کنم برای افرادی که آشنایی خوبی با جزئیات تاریخی این واقعه دارن، احتمالاً مطلب تازه‌ای نداشته باشه. پس به‌طور کلی برای مقدمه و شروع، کتاب خیلی خوبی محسوب می‌شه.
‌‌
‌از بقیه‌ی ویژگی‌های کتاب می‌شه به این موارد اشاره کرد:
۱. هر جا که به شخصیت جدیدی بر می‌خوریم، توی پاورقی در موردش به اختصار توضیح داده که به درک بهتر مطالب کمک می‌کنه.
۲. بعضی از روایت‌ها از چند منبع مختلف ذکر شده‌ن و به تفاوت‌های جزئی‌شون اشاره شده.
۳. آخر کتاب یک اعلام برای مکان‌ها و اشخاص وجود داره که هر جا در مورد یک شخص یا مکان براتون سؤال پیش اومد، می‌تونید ازش کمک بگیرید.
۴. تا حد قابل توجهی «بی‌طرفانه» و «بدون اغراق» نوشته شده که ویژگی واقعاً خوبیه.
        

7

1