یادداشت آتنا ثنائی فرد
1403/4/23
این اولین کتابی بود که در مورد واقعهی عاشورا خوندم... و باید بگم کتاب بسیار خوبی بود. خوندنش فقط سه روز طول کشید. روان و منسجم و بر پایهی منابع تاریخی معتبر نوشته شده؛ و بیشباهت به یک رمان دینیِ تاریخی-حماسی نیست... اگه دنبال کتابی هستید که بعد از خوندنش به درک نسبتاً خوبی از دلایل قیام عاشورا برسید، فکر میکنم این کتاب (دستکم برای اولین کتاب)، گزینهی مناسبی باشه. چون جزئیات اضافی نداره و همهی «مطالب اصلی و مهم» رو به خوبی پوشش داده. حجم کمی هم داره (حدود ۲۵۰ صفحه) و میتونید سریع پیش ببریدش. برای من که قبلاً کتاب مشابهی نخونده بودم مطالب خیلی مفیدی داشت و به دیدگاه و درک جدیدی از سیر واقعهی عاشورا رسیدم. اما فکر میکنم برای افرادی که آشنایی خوبی با جزئیات تاریخی این واقعه دارن، احتمالاً مطلب تازهای نداشته باشه. پس بهطور کلی برای مقدمه و شروع، کتاب خیلی خوبی محسوب میشه. از بقیهی ویژگیهای کتاب میشه به این موارد اشاره کرد: ۱. هر جا که به شخصیت جدیدی بر میخوریم، توی پاورقی در موردش به اختصار توضیح داده که به درک بهتر مطالب کمک میکنه. ۲. بعضی از روایتها از چند منبع مختلف ذکر شدهن و به تفاوتهای جزئیشون اشاره شده. ۳. آخر کتاب یک اعلام برای مکانها و اشخاص وجود داره که هر جا در مورد یک شخص یا مکان براتون سؤال پیش اومد، میتونید ازش کمک بگیرید. ۴. تا حد قابل توجهی «بیطرفانه» و «بدون اغراق» نوشته شده که ویژگی واقعاً خوبیه.