علی فروتن

علی فروتن

پدیدآور
@dibadin

8 دنبال شده

25 دنبال کننده

            دوستدار کتاب
          
raymand57
dibadin

یادداشت‌ها

نمایش همه
        🖊 مطالب کتاب ظاهراً از سخنرانی‌های آقای جادوان رونویسی شده است.
کتاب شامل یک بخش کتاب‌شناسی و شش فصل است.

در بخش کتاب‌شناسی، چهارده منبع که مرجع مطالب کتاب را تشکیل می‌دهند، همراه با مشخصات نویسندگان آنها، معرفی شده‌اند.

چنان‌که از نام کتاب برمی‌آید، نویسنده قصد دارد چگونگی و دلایل شکل‌گیری واقعه عاشورا را شرح دهد.

فصل اول با موضوع دلایل خروج امام(ع) از مدینه آغاز می‌شود. در این فصل مراحل رسیدن امام به کربلا و وقایع مربوط به هریک از مراحل بیان می‌شود.

فصلهای بعد به مسائلی مانند خودداری امام از پذیرش توصیه اطرافیان درباره پرهیز از حرکت به سمت کوفه، دلایل قیام و نتایج قیام پرداخته است.

از نقاط قوت کتاب می‌توان به رعایت اختصار در شرح وقایع و دلایل حادثه عاشورا اشاره کرد.

مطالعه این کتاب برای علاقه‌مندان به مباحث تاریخی و افراد علاقه‌مند به به منابع مختصر درباره حادثه عاشورا سودمند خواهد بود.


📌 این مرور مبتنی بر دیدگاه «شخصی» مرورنویس است.
      

0

        طبق اظهارات نویسنده در بخش «مقدمه نویسنده»، وی در جریان تحقیقات درباره تعدادی از شخصیت‌های دیکتاتور احساس کرده بود که روابط زناشویی/عاشقانه دیکتاتورها می‌تواند موضوع جالبی برای یک کتاب باشد.

نویسنده، در روند بررسی‌های خود، با اشخاص مختلفی، ازجمله وزیران سابق و مخلوع، مخالفان و سوژه‌های اصلی، دیدار و گفتگو کرده است.

کتاب اصلی شامل روابط زناشویی/عاشقانه حدود سیزده دیکتاتور بوده است که مترجم مطالب مربوط به هفت تن از آنان، یعنی موسولینی، لنین، استالین، مائو، هیتلر، صدام و بن‌لادن، را در این کتاب ارائه کرده است.

بخشهای مربوط به دیکتاتورهای اروپایی شاید برای خواننده ایرانی چندان گیرا نباشد. این مساله را می‌توان به فاصله زمانی طولانی دوران زندگی آنها با دوره زندگی ما یا سانسورهای اجتناب‌ناپذیر، نسبت داد. مطالب مربوط به صدام و بن‌لادن، به دلیل آشنایی نسبی خواننده ایرانی با شرایط کلی زندگی این افراد، احتمالاً جذاب‌تر است.

مطالب بخشهایی از کتاب، به دلیل تفاوت زبان مبداء و مقصد، از نظر تفاوت در ایجاد تمایز بین ضمایر مونث و مذکر، دچار گنگی شده است.

این مرور بر مبنای چاپ دوم کتاب و ترجمه محمدعلی عسگری نوشته شده است.

📌 این مرور مبتنی بر دیدگاه «شخصی» مرورنویس است.
      

4

        🖊 مجموعه‌ای از جملات، روایات و دیدگاه‌های شخصی نویسنده درباره ایجاد نگرش خوشایند به زندگی

✂️ گزیده‌های از کتاب:

📎 یادتان باشد امید همان شادمانی نیست. به بیان دیگر، برای امیدوار بودن حتماً لازم نیست شادمان باشید؛ بلکه باید بپذیرید که آینده نامعلوم است و بعضی از آینده‌ها ممکن است از امروز ما بهتر باشد. امید، در ساده‌ترین شکل، به معنی پذیرش ممکن‌هاست.

📎 روزی روان‌پزشکی به من گفت که بیشترین شکایتی که از بیمارانش شنیده است، احساس عدم‌تعلق است؛ احساس متظاهر بودن، خارج از جمع بودن یا متناسب نبودن. احساس شکست در برقراری آسان ارتباط با دیگران. به نظر من، این مساله هم متناقض است و هم آرامش‌بخش. متناقض از این جهت که متداول‌ترین احساس میان مردم حس تناسب نداشتن با مردم است. آرامش‌بخش از نظر این واقعیت عجیب که وقتی احساس ناراحتی و تنهایی می‌کنیم، بیشترین تفاهم و وجه اشتراک را با دیگران داریم. «تنهایی» جهانی‌ترین حس دنیاست.

📎 حوادث به‌خودی‌خود هیچ معنایی ندارند. بلکه جزیی از یک کل بزرگتر هستند و تنها در چارچوب آن کل می‌توان درکشان کرد.

📎 تغییر کارهای روزمره به نفع ماست. حتی یک تغییر ساده مثل جابجا کردن محل برنامه‌ها روی صفحه تلفن همراه به ما کمک می‌کند تا در برابر ایجاد پیش‌فرض خودکار در حافظه عضلانی‌مان مقاومت کنیم.

📎به‌طور خلاصه، ما از آینده چیزی نمی‌دانیم. تنها چیزی که قطعی است، عدم قطعیت است.

📎 عدم‌قطعیت منشاء اضطراب و نگرانی است، اما راه‌حل آن هم هست. همه‌چیز غیرقطعی است، ولی امیدبخش هم هست. همه‌چیز مبهم است. همه‌چیز ممکن است ما روی سکه‌ای زندگی می‌کنیم که دارد روی لبه‌اش می‌چرخد. نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که به کدام طرف می‌افتد، اما می‌توانیم از درخشش آن، هنگام چرخیدن، لذت ببریم.

📎 وقتی همه‌چیز خوب پیش برود، ما دیگر رشد نمی‌کنیم. چون برای رشد کردن به تغییر نیاز داریم. چون رشد یعنی تغییر. ما معمولاً در مواقع سختی متحول می‌شویم. اغلب باید شکست بخوریم تا یاد بگیریم؛ درست مثل ورزشکار پرورش اندامی که به وزنه نیاز دارد تا عضلاتش را قوی کند. در دنیای بدون کشمکش، رشد غیرممکن است.

📎 وقتی ترس خود را تحلیل می‌کنید، اولاً متوجه می‌شود که آن ترس فقط بخش طبیعی از شماست. ثانیاً متوجه می‌شوید که ترس خواهر امید است، چون هر دو آنها زاییده ساختار غیرقطعی زندگی هستند.


📌 این مرور مبتنی بر دیدگاه «شخصی» مرورنویس است.
      

2

11

1

        مقدمه: زُرعة ابن ابان جزو لشگریانی بود که در روز عاشورا به جنگ امام حسین(ع) آمده بود. طبق روایات، در جریان تقابل امام و زرعه، امام او را نفرین کرده بود و از خدا خواسته بود که او را تشنه بگرداند.

قدسیه پایینی دوران پریشانی و سرگشتگی روحی و بیماری جسمی زرعه را –که ظاهراً ناشی از نفرین امام است- از زاویه دید دانای کل شرح می‌دهد. توجه نویسنده به جزییات رفتار شخصیت‌های داستان و توصیف مفصل ویژگی‌ها، حالات و حرکات آنها جالب توجه است. مضمون روایت با واقعه عاشورا ارتباط دارد ولی زمان رویدادهای داستان به دوره پس از عاشورا مربوط می‌شود و نویسنده گاهی، شاید با هدف پیشبرد داستان، گریزی به حوادث روز عاشورا می‌زند.

پی‌نوشت: احتمالاً نویسنده، برای توصیف هرچه بهتر امور مربوط به سنگ‌تراشی، از پیشه‌وران این صنعت کمک گرفته است. بدون آشنایی حداقلی با ریزه‌کاری‌های این هنر، تصویرسازی دقیق از جزییات مرتبط امکان‌پذیر نخواهد بود. همچنین، استفاده از عبارات غیررایج برای توصیف حالات شخصیت‌ها، برای من جالب بود؛ عبارتی مثل «چرم خام» برای توصیف پوست صورت. 

📌 این مرور مبتنی بر دیدگاه «شخصی» مرورنویس است.
      

0

        نوشته‌های ویکتور فرانکل (۱۳۷۶-۱۲۸۴ ه.ش) در این کتاب در دو بخش اصلی ارائه شده است.

بخش اول روایت به تجربیات دوره حضور او در اردوگاه‌های کار اجباری در سالهای جنگ دوم جهانی مربوط می‌شود که خودش آن را با عنوان «روان‌شناسی اردوگاه کار اجباری» توصیف می‌کند. او به وضعیت جسمی و روحی اسرای جنگی، مشکلات زندگی در اردوگاه، رفتار نگهبانان و مسائلی از این دست می‌پردازد.

ویژگی برجسته روایت فرانکل شاید نگاه کارشناسی او به رویدادهای آن دوران باشد. یعنی، او در کنار توصیف وقایع، به دلایل روان‌شناختی آنها نیز اشاره می‌کند و خواننده را تاحدی با «چرایی» رخدادها نیز آشنا می‌کند.

در بخش دوم کتاب، او به مساله «معنای زندگی» و اهمیت یافتن معنای زندگی، که آن را برای هر فردی منحصر‌به‌فرد می‌داند، می‌پردازد. همچنین، او به روش درمانی «معنادرمانی» که می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد انگیزه جستجوی معنا در زندگی باشد، اشاره می‌کند.

این کتاب یک ضمیمه، به قلم خود فرانکل، و یک پس‌گفتار، به قلم ویلیام وینسلد، نیز دارد. در بخش پس‌گفتار، اطلاعاتی درباره زندگی فرانکل و سرنوشت اعضای خانواده او در دوران جنگ ارائه شده است.

این مرور مبتنی بر دیدگاه «شخصی» مرورنویس است.
      

0

باشگاه‌ها