بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

فاخته ها لانه ندارند

فاخته ها لانه ندارند

فاخته ها لانه ندارند

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.5
28 نفر |
13 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

59

خواهم خواند

21

صدها سال پیش، هر سال، جشن عجیبی در شهر ونیز در ایتالیا برگزار می شد. حاکم شهر در روز مشخصی با قایق به وسط دریا می رفت. حلقه ازدواجی را از جیبش بیرون می آورد، لحظه ای آن را به طرف دریا می گرفت و بعد آن را با احترام به درون آب می انداخت. حاکم به این صورت با دریا ازدواج می کرد و صاحب آن می شد.این مراسم نشان? فرمانروایی ونیز بر دریا بود؛ شهری که دریانوردان مشهوری داشت و از تجارت دریایی به ثروت فراوانی رسیده بود.

لیست‌های مرتبط به فاخته ها لانه ندارند

نمایش همه
سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم...... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

سفر الماسخانه یی برای شبکمی دیرتر

کتاب های ۱۴۰۲ من 💜📚📝

25 کتاب

اول از همه ممنونم از بهخوان که باعث شد اشتیاق دوباره ای نسبت به کتاب خواندن به دست بیارم .‌ اشتیاقی که چند وقتی از بین رفته بود . ممنونم بهخوان 🙏😍 اما در اینجای کار می خوام درباره کتابایی که امسال خوندم و دلیل اینکه حالا چرا اینا رو خوندم ، صحبت کنم 👌: دختران آفتاب رو بعد از سال ها خاک خوردن در کتابخانه ، تابستان شروع به خواندش کردم به خاطر اینکه گفتم شاید این کتاب بتونه سوالات مختلفم رو تو این سن پاسخ بده . شبیه مریم رو از کتابخونه جمکران خریدم به دلیل اینکه باغ طوطی رو خونده بودم . باغ طوطی هم ، ماه رمضان پارسال مامانم برام خرید ، اولش ظاهرش خورد تو ذوقم ولی هیچوقت نباید از رو ظاهر قضاوت کرد . بچه های راه آهن هم بعد از سال ها شروع به خواندنش کردم و لذت بردم . شاهزاده و گدا هم که دیگه همه باهاش آشناییم ، بی نظیره !! سپید دندان هم به دلیل قلم شگفت انگیز جک لندن خوندمش . آوای وحش هم چون که از قبل سپیدان دندان رو خونده بودم ، از نمایشگاه کتاب امسال خریدم و لذت بردم . کتاب های سرگذشت استعمار هم ، پارسال با یه مسابقه ای به نام هیس طوری آشنا شدم و برای اولین بار رفتم سراغ کتابهای تاریخی و خوشحالم که پا در این راه گذاشتم . نیکلاس نیکلبی رو به خاطر قلم مجذوب کننده چارلز دیکنز و علاقه بیش از حدم به نوشتنش ، از کتاب خونه مدرسه مون امانت گرفتم . هاکلبری فین هم تابستان که وقت آزادی داشتم شروع به مطالعه اش کردم و چندان لذتی نبردم. امضای جوجه تیغی رو یکی از فامیل هامون تو تولد دخترش به همه بچه ها کادو داد ، اولش خورد تو ذوقم و پیش خودم گفتم ( یعنی واقعاً فکر کرده من از این کتاب می خونم ) ولی بعداً به طور اتفاقی بازش کردم و چند صفحه اول رو که خوندم عاشقش شدم. خانم دات فایر هم به دلیل اینکه فیلمش رو دیده بودم ، از کتابخانه مدرسه مون امانت گرفتم . باغبان شب هم به دلیل جلد جالبش از کتابخانه امانت گرفتم و واقعا خوشحالم که این کتاب رو مطالعه کردم . پسری در برج هم همین طور شد و در طول امتحانات ترم ، بعد از هر امتحان ، تو تایم انتظار برای رسیدن ماشین می خوندمش . رویای نیمه شب هم که آنقدر معروف بود شروع به خواندنش کردم . روزگار عمار و ماموریت در قصر رو چون بقیه کتاب های این مجموعه رو خوانده بودم ، امانت گرفتم و خوندمش. سرود کریسمس رو هم یکی از همکلاسی های پارسالم معرفی کرد و امسال خریدم و خواندم. قتل راجر آکروید هم به دلیل اینکه جدیدا علاقه پیدا کردم به ژانر جنایی و معمایی ، خریدم و چالش بهخوان انگیزه ای شد تا یه هفته ای تمومش کنم . و البته این کتاب کادوی نمره بیست تو کارنامه ترم اولم بود . و کتاب سفر الماس و خانه ای برای شب هم که در حال خواندنشون هستم و امیدوارم تا سال جدید بتونم تمومش کنم 😍🌹 به امید اینکه در سال پیش رو کتاب های زیبا و زیادتری رو بخونم 🖤💜

یادداشت‌های مرتبط به فاخته ها لانه ندارند

            الان می فهمم  باعث تعجب  نیست  که در اون سال ها که در آمریکا و مناطقی مثل پرو اسپانیایی ها همانند سایر اروپایی ها بومی ها رو به کار اجباری وادار می کردن که تعداد زیادی هنگام کار جان خود رو از دست می دادن یا معلول و زمین گیر می شدن ، اون چیزی  باعث شگفتی میشه اینه که در سال 1796 میلادی کارخانه دارها به دولت انگلستان اعلام می کنند که نمی توانند مالیات های جدید را بپردازند ،دولت پاسخ می دهد ‌‌کودکان را به کار گیرید تا هزینه هایتان کاهش یابد.  در شمال و جنوب غربی انگلیس کودکان پنج ساله هم به کار گرفته می شدن
  در بیرمنگام بچه های هفت ساله به کارخانه می رفتن.
یعنی به کودکان خودشون هم رحم نمی کردن، دیگه اینکه افرادی شاعر ، نویسنده و فیلسوف  که کتابها و اشعاری بر علیه برده داری داشتن به دنبال  تجارت برده و سودجویی بودن ، استفاده کشورشون از سرزمین آمریکا و بهره کشی از سرخ پوست ها رو کاری خردمندانه  می دونستن و سرخپوست ها رو کم عقل و تنبل می نامیدن.                                                                      در حقیقت  اروپاییان درگذشته قانون جنگل رو به صورت آشکار  اجرا می کردن و الان به صورت پنهان.
          
            کتاب فاخته‌ها لانه ندارند، ششمین جلد از مجموعه سرگذشت استعمار نوشته مهدی میرکیایی، داستان شکل گیری سرمایه‌داری از دل استعمار و اوج گیری اون هست.
از اینکه چطور تجار سنتی و رباخوارهای قدیمی، کم کم به روش های جدید برای کسب سود روی آوردند. 
داستان دلیل و چگونگی شکل گیری بورس رو مطرح می کنه و اینکه چطور از همون زمان، افرادی با شایعه سازی و خرید و فروش های دروغین سرمایه مردم عامه رو جمع می کردند و ...
نکته جالب این کتاب، این بود که چطور تب سرمایه‌داری و کسب سود جنونوار افرادی از قشرهای مختلف از تاجر تا کشیش و هنرمند و فیلسوف رو جذب خودش می کرد و حتی موجب می شد برخلاف گفتار و باورشون عمل کنند.
همچنین به نقش متقابل استعمار و انقلاب صنعتی اروپا در کنار هم پرداخته و اینکه چطور انقلاب صنعتی، دامنه استعمار و استثمار رو به داخل خود اروپا کشوند و مردمان قشر فقیر و بعضا متوسط رو هم به برده هایی جدید تبدیل کرد. همین طور میزان قدرت و تاثیرگذاری ثروتمندان رو در جنگ و صلح و حتی تقسیم قدرت بین پادشاهان و حاکمان اروپا که البته در جهت کسب سود بیشتر بود رو بیان می کنه. اینکه حتی به هم وطنان و فرزندان سرزمین خودشون هم در جهت کسب سود، رحم نمی کردند.
برای من، این جلد یکی از جذابترین کتب مجموعه بود که داستان چگونگی پیشرفته و ثروتمند شدن اروپا ، بر شانه‌های برده‌هایی از آسیا تا آمریکا و آفریقا و حتی خود اروپا رو به تصویر می‌کشه.
          
مغربی

1402/06/25

فاخته پرند
            فاخته پرنده ای است که در انگلستان بیش از بقیه ی نقاط جهان دیده میشود. این پرنده زندگی عجیبی دارد. هیچ گاه لانه نمیسازد و هنگامی که میخواهد تخم بگذارد به سراغ لانه ی پرنده های دیگر میرود و زمانی که پرنده در لانه اش نیست تخمش را در کنار تخم های او میگذارد و از آنجا دور میشود. 
پرنده ای که صاحب لانه است روی تخم ها میخوابد و به همه ی انها گرما میدهد. پس از مدتی جوجه ها از تخم بیرون می آیند و جوجه ی فاخته، در حالی که هنوز چشم هایش را باز نکرده و هیچ پری روی بدنش نیست، به جان جوجه های صاحب لانه می افتد و آن ها را یکی یکی از لانه بیرون می اندازد. 
پرنده صاحب لانه برای غذا دادن به جوجه ها باز میگردد و فکر میکند از بین جوجه هایش همین یکی برایش مانده است و تمام غذاها را به او میدهد. 
زندگی فاخته شباهت عجیبی به تاریخ بعضی کشورهای اروپایی دارد که پس از اکتشافات دریایی وارد سرزمین های جدید شدند. آنها در آغاز مهمان بومی ها بودند، اما پس از آن بومی ها را از بین بردند و سرزمین آنها را تصاحب کردند. 
          
                ‼️❌‼️❌
اشاره های واضح به متون کتاب

کار تاجران در آفریقا گول زدن آفریقایی ها با پول های ساده خود آفریقایی ها که از جنس صدف و مرجان بود و به دست آوردن ثروت های هنگفت در ازای دریافت پول های واقعی از اروپاییان

انقلاب کشاورزی🤔

نحوه تاسیس شرکت های سهامی و بورس

چگونگی تغییر سبک زندگی اروپاییان بعد از سرازیر شدن ثروت در قسمت خورد و خوراک

تاریخچه ساندویچ🤭

اشاره کوچک به چگونگی شروع انقلاب صنعتی 

گردش ثروت و بی رحمی به افراد خود(آب قانون منع کار کودکان از اینجاها چشمه می گیره، کار کودکان ۴ ساله و هفت ساله در کارخانه آخه😕)

⬅️روچیلدها
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.