معرفی کتاب ماجرا هنوز تمام نشده اثر مهدی میرکیایی

ماجرا هنوز تمام نشده

ماجرا هنوز تمام نشده

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.6
37 نفر |
8 یادداشت
جلد 13

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

68

خواهم خواند

24

شابک
9786000327651
تعداد صفحات
168
تاریخ انتشار
1399/6/29

توضیحات

        مردی که در ایستگاه قطاری در فلسطین روی بار و بُن هاش نشسته بود و انتظارمی کشید زمانی پادشاه سوریه بود. او منتظر مأموری انگلیسی بود تا او را برای رسیدن به تاج و تخت تازه آماده کند. این پادشاه آواره «فیصل » نام داشت. جنگ جهانی اول همه چیز را در امپراتوری عثمانی تغییر داد. این امپراتوری همراه آلمان رو در روی انگلستان و فرانسه و روسیه ایستاد. انگلیسی ها به عرب هایی که عثمانی بر آن ها حکومت می کرد قول دادند که ا گر علیه عثمانی قیام کنند پس از جنگ، از استقلال آن ها حمایت خواهند کرد. این عرب ها در سرزمین بزرگی از یمن و عربستان تا سوریه و لبنان و عراق زندگی می کردند. انگلیسی ها به سراغ شریف مکه که حاکم حجاز بود، رفتند. حجاز، بخش بزرگی از کشوری است که امروز عربستان سعودی نام دارد. انگلیسی ها به شریف مکه قول دادند اگر علیه عثمانی قیام کند، پس از جنگ حکومت کشورهای عربی را به پسران او خواهند سپرد.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به ماجرا هنوز تمام نشده

لیست‌های مرتبط به ماجرا هنوز تمام نشده

نمایش همه
فارغ التحصیل زندانجوانه های آتشبازی بزرگ

آمریکا چطور ابرقدرت شد؟

15 کتاب

بچه که بودم همیشه دنیای غرب برایم بزرگ بود و شیرین و به شدت دوست داشتنی! ساعت ها می‌نشستم و لایو خیابان شانزه لیزه و برج ایفل را می‌دیدم و لذت می‌بردم. در ذهنم قدرت انگلیس و فرانسه و آمریکا یک نیروی پایان ناپذیر و شکست ناپذیر بود. چرا اینطور بودم؟ چون با مبدأ این قدرت آشنایی نداشتم. اینکه این نیرو از کجا به دست آمد و چطور بلوک غرب انقدر قدرتمند شد؟ به هر حال از ازل که قوی نبودند. آنها هم بدبختی داشتند. آشنایی با تاریخ استعمار و مطالعه در این زمینه هیمنه قدرت غرب را در ذهنم شکست! متوجه شدم این همه سرمایه و پشتوانه ارزی و قدرت اقتصادی را از کدام بدبخت بیچاره هایی به غارت برده اند. فهمیدم این همه کارخانجات و انقلاب صنعتی و کلی شعارهای جذاب و شیرین و زندگی لاکچری را با کشتن و ریختن خون کدام فلک زده هایی به هم زده اند! این بود که آن همه جذابیت با دیدن این حجم از ظلم برایم از بین رفت. پشتوانه آن همه رنگ و وارنگی فقط یک رنگ بود: قرمزی خون! همیشه برایم سوال بود که چرا ما در غرب آسیا انقدر اقتصاد و زندگی عادی و حتی معمولا بدی داریم و می‌گذرانیم و آنها در مملکت کفر آن طرف زندگی لاکچری و خوب؟! آیا اسلام ما را عقب نگه داشته بود؟ بعد از مطالعه تاریخ استعمار فهمیدم همان بهتر که عقبیم و دستمان به آن همه خون و ظلم آلوده نشده. در واقع آنها راه ″میانبر″ زده اند که انقدر غیر عادی قدرتمند اند و از ما جلو زده اند. راه میانبری از دل دریای خون و غارت و ظلم. من نزدیک به ۱۵,۰۰۰ صفحه مطالعه در مورد تاریخ استعمار دارم و این مجموعه خلاصه ای دقیق و روان از تمام مطالعات من است. «مطالعه این لیست به شما قدرت درست فکر کردن درباره استعمار می‌دهد و بسیاری از شبهات و افکار را از ذهن شما می‌زداید.» این شما و این مجموعه «سرگذشت استعمار».

7

یادداشت‌ها

          کتاب ماجرا هنوز تمام نشده، جلد ۱۳ از مجموعه سرگذشت استعمار، داستان نفت و تاثیر آن در استعمار هست، کتاب پوشش کاملی از کشف نفت در نقاط مختلف جهان می ده ولی خیلی دقیقتر مسئله نفت خاورمیانه رو بررسی می کنه. داستان نفت  از آمریکا و قبایل سرخپوستی شروع می شه . البته مردم بومی هر منطقه، سالها از نفت، بر اساس نیاز و درک خودشون استفاده می کردند و ظاهرا تا قبل از کشف قدرت سوختن آن توسط بیسل کاربردهای متنوع، از درمان تا عایق بندی برای مردم بومی هر منطقه داشته، اما زمانی که به عنوان سوخت شناخته می شه، جهان، و استعمارگران، وارد بازی جدیدی می شوند که سرنوشت قابل تاملی داره. کتاب در نهایت با تشکیل اوپک و بعد، نقش نفت در جنگهای بی پایانی که در خاورمیانه به بهانه های مختلف (به ویژه بهانه های مذهبی) ، اما در واقع جنگ بر سر نفت است رو بیان می کنه. کتاب خوبی برای آشنا شدن با ماجرای نفت، به ویژه برای کسانی که قصد شروع مطالعه در این زمینه رو دارند هست. 
این کتاب به کوشش آقای مهدی میرکیایی نوشته و توسط سوره مهر چاپ و روانه بازار شده
        

0

          نفت، ماجرای جالبی است. چه سر واژه هایی دارد تاریخ این کره پرماجرا: برده، طلا و نفت. می شود تاریخ را با عینک طلا دید، با عینک برده داری دید، با عینک نفت دید.
مانند کتاب های گذشته مختصر و عالی بود. آنجایی که بعد از آن همه ظلم و استعمار و قدرت نمایی و زورگویی کشور های غربی، دکتر مصدق به همراه مردم ایران تصمیم گرفتند نفت را ملی اعلام کنند و یک‌دستی به روس ها زدند، واقعا احساس خوبی دارد و این معنا را می رساند که اگر اولین مشت رو به ظالم و زورگو بزنی، جا می خورد و حساب کار دستش می آید و چند قدمی عقب می رود. حتی این نتیجه را در زمان شکل گیری اوپک هم می بینیم.
وقتی به آخر کتاب می رسید، یک احساس شادی موقتی به شما دست می دهد ولی چقدر بد که خیلی موقت است.
از مستقل شدن کشور های نفتی و بیداری  آنها و ملی اعلام کردن سرمایه های‌شان خوشحال بودم، اما زمانی که فهمیدم استعمارگران رویکرد خود را تغییر دادند و با ایجاد جنگ و اختلاف و نفوذ در این کشور ها، ثروتی حتی بیشتر از زمان قبل بدست می آورند، مجدد احساس قبلی یعنی احساس استعمارشدن و پای کسی تو کفش ما بودن به دورنم سرازیر شد.
        

7

        شروع از کشف نفت در آمریکا

راکفلر و استاندارد اویل و نفت آمریکا

روچیلد و برادران نوبل و نفت شمال غرب آسیا و شرکت حمل و نقل شل

نفت جنوب غرب آسیا و شرکت رویال داچ

تقسیم عثمانی بین انگلیس و فرانسه 

تشکیل سازمان ملل

اکتشاف نفت عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس

شروع جنگ جهانی دوم

شروع تفکر خودمختاری آذربایجان و کردستان( سال ۱۳۲۴ شمسی)

داستان نفت ایران و مصدق و عملیات آژاکس

تشکیل اوپک
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

2