ماجرا هنوز تمام نشده

ماجرا هنوز تمام نشده

ماجرا هنوز تمام نشده

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.7
19 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

38

خواهم خواند

20

مردی که در ایستگاه قطاری در فلسطین روی بار و بُن هاش نشسته بود و انتظارمی کشید زمانی پادشاه سوریه بود. او منتظر مأموری انگلیسی بود تا او را برای رسیدن به تاج و تخت تازه آماده کند. این پادشاه آواره «فیصل » نام داشت. جنگ جهانی اول همه چیز را در امپراتوری عثمانی تغییر داد. این امپراتوری همراه آلمان رو در روی انگلستان و فرانسه و روسیه ایستاد. انگلیسی ها به عرب هایی که عثمانی بر آن ها حکومت می کرد قول دادند که ا گر علیه عثمانی قیام کنند پس از جنگ، از استقلال آن ها حمایت خواهند کرد. این عرب ها در سرزمین بزرگی از یمن و عربستان تا سوریه و لبنان و عراق زندگی می کردند. انگلیسی ها به سراغ شریف مکه که حاکم حجاز بود، رفتند. حجاز، بخش بزرگی از کشوری است که امروز عربستان سعودی نام دارد. انگلیسی ها به شریف مکه قول دادند اگر علیه عثمانی قیام کند، پس از جنگ حکومت کشورهای عربی را به پسران او خواهند سپرد.

لیست‌های مرتبط به ماجرا هنوز تمام نشده

نمایش همه
سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم......... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

ملکه تهی دستفارغ التحصیل زندانماجرا هنوز تمام نشده

سرگذشت استعمار

15 کتاب

بسم الله الرحمن الرحیم شاید در ذهن بعضی از ما ها، مطالعه تاریخ خشک و بی روح و به دور از هرگونه جذابیتی به نظر بیاد؛ شاید فکر کنیم که تاریخ بدانیم و بخوانیم که چه شود؟! برخی هم چون در مدرسه مجبور بودن تاریخ را حفظ کنند و کلی اطلاعات بدون اینکه دلیلش را بدانند وارد مغزشان کنند، از تاریخ متنفر و یا حداقل بی علاقه باشند. ولی میتونم این نوید را به شما بدهم که با خواندن این مجموعه کتاب، نظرتان تغییر می کند. متن روان و داستانی، طراحی خوب صفحات، استفاده نکردن از نوشتار سخت، صفحات کم هر جلد، چند تا از ویژگی های این مجموعه هست. مخصوصا وقتی یک جلد را شروع به خواندن می کنید، و در مدت زمان ۴ الی ۵ روز، بدون وقت زیاد گرفتن از شما، کتاب تمام می شود، خود به خود کشانده می شوید به دانستن ادامه ماجرا. موضوعاتی مانند تغییر قدرت در جهان، سرگذشت کشور های آسیایی مخصوصا ایران در قرون اخیر، شکل گیری آمریکا و مشاهده پیشرفت آن، تقلای کشورهای اروپایی و قهر و آشتی های‌شان فقط برای ثروت و قدرت و ... اطلاعات خوبی به شما می دهد. به نظرم می توان این مجموعه را دایره المعارف استعمار (البته مخصوص نوجوان ها!) نام نهاد.

یادداشت‌های مرتبط به ماجرا هنوز تمام نشده

            کتاب ماجرا هنوز تمام نشده، جلد ۱۳ از مجموعه سرگذشت استعمار، داستان نفت و تاثیر آن در استعمار هست، کتاب پوشش کاملی از کشف نفت در نقاط مختلف جهان می ده ولی خیلی دقیقتر مسئله نفت خاورمیانه رو بررسی می کنه. داستان نفت  از آمریکا و قبایل سرخپوستی شروع می شه . البته مردم بومی هر منطقه، سالها از نفت، بر اساس نیاز و درک خودشون استفاده می کردند و ظاهرا تا قبل از کشف قدرت سوختن آن توسط بیسل کاربردهای متنوع، از درمان تا عایق بندی برای مردم بومی هر منطقه داشته، اما زمانی که به عنوان سوخت شناخته می شه، جهان، و استعمارگران، وارد بازی جدیدی می شوند که سرنوشت قابل تاملی داره. کتاب در نهایت با تشکیل اوپک و بعد، نقش نفت در جنگهای بی پایانی که در خاورمیانه به بهانه های مختلف (به ویژه بهانه های مذهبی) ، اما در واقع جنگ بر سر نفت است رو بیان می کنه. کتاب خوبی برای آشنا شدن با ماجرای نفت، به ویژه برای کسانی که قصد شروع مطالعه در این زمینه رو دارند هست. 
این کتاب به کوشش آقای مهدی میرکیایی نوشته و توسط سوره مهر چاپ و روانه بازار شده
          
            نفت، ماجرای جالبی است. چه سر واژه هایی دارد تاریخ این کره پرماجرا: برده، طلا و نفت. می شود تاریخ را با عینک طلا دید، با عینک برده داری دید، با عینک نفت دید.
مانند کتاب های گذشته مختصر و عالی بود. آنجایی که بعد از آن همه ظلم و استعمار و قدرت نمایی و زورگویی کشور های غربی، دکتر مصدق به همراه مردم ایران تصمیم گرفتند نفت را ملی اعلام کنند و یک‌دستی به روس ها زدند، واقعا احساس خوبی دارد و این معنا را می رساند که اگر اولین مشت رو به ظالم و زورگو بزنی، جا می خورد و حساب کار دستش می آید و چند قدمی عقب می رود. حتی این نتیجه را در زمان شکل گیری اوپک هم می بینیم.
وقتی به آخر کتاب می رسید، یک احساس شادی موقتی به شما دست می دهد ولی چقدر بد که خیلی موقت است.
از مستقل شدن کشور های نفتی و بیداری  آنها و ملی اعلام کردن سرمایه های‌شان خوشحال بودم، اما زمانی که فهمیدم استعمارگران رویکرد خود را تغییر دادند و با ایجاد جنگ و اختلاف و نفوذ در این کشور ها، ثروتی حتی بیشتر از زمان قبل بدست می آورند، مجدد احساس قبلی یعنی احساس استعمارشدن و پای کسی تو کفش ما بودن به دورنم سرازیر شد.
          
                شروع از کشف نفت در آمریکا

راکفلر و استاندارد اویل و نفت آمریکا

روچیلد و برادران نوبل و نفت شمال غرب آسیا و شرکت حمل و نقل شل

نفت جنوب غرب آسیا و شرکت رویال داچ

تقسیم عثمانی بین انگلیس و فرانسه 

تشکیل سازمان ملل

اکتشاف نفت عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس

شروع جنگ جهانی دوم

شروع تفکر خودمختاری آذربایجان و کردستان( سال ۱۳۲۴ شمسی)

داستان نفت ایران و مصدق و عملیات آژاکس

تشکیل اوپک
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.