یادداشتهای آگاهی نو (102) آگاهی نو 1401/9/9 قانون، قانونگذاری و آزادی: گزارشی جدید از اصول آزادیخواهانه عدالت و اقتصاد سیاسی جلد 3 فریدریش آوگوست فون هایک 0.0 1 درحالیکه انتشارات دنیای اقتصاد وعده داده بود شاهکار هایک را در یک مجلد منتشر کند، در چاپ جدید با طرح جلد جدید همان سه جلد قبلی تجدید چاپ شده است: جلد اول، «قواعد و نظم» که به نظریهی خودجوش بازار میپردازد؛ جلد دوم، «سراب عدالت اجتماعی» که عدالت را از منظر لیبرالیسم توضیح میدهد؛ و جلد سوم، «نظم سیاسی مردمان آزاد» که نظریهی حکومت آزاد را توضیح میدهد. چاپ تازهی اثر هایک از لحاظ جلد زیباتر شده است اما به نظر میرسد همچنان جا دارد که کتاب در یک مجلد یا جلد سخت چاپ شود. خواندن کتاب هایک بر هر لیبرال بلکه هر سیاستمدار واجب است. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 1 17 آگاهی نو 1401/9/9 قانون، قانونگذاری و آزادی: گزارش جدیدی از اصول آزادیخواهانه عدالت و اقتصاد سیاسی (قواعد و نظم) جلد 1 فریدریش آوگوست فون هایک 0.0 1 درحالیکه انتشارات دنیای اقتصاد وعده داده بود شاهکار هایک را در یک مجلد منتشر کند، در چاپ جدید با طرح جلد جدید همان سه جلد قبلی تجدید چاپ شده است: جلد اول، «قواعد و نظم» که به نظریهی خودجوش بازار میپردازد؛ جلد دوم، «سراب عدالت اجتماعی» که عدالت را از منظر لیبرالیسم توضیح میدهد؛ و جلد سوم، «نظم سیاسی مردمان آزاد» که نظریهی حکومت آزاد را توضیح میدهد. چاپ تازهی اثر هایک از لحاظ جلد زیباتر شده است اما به نظر میرسد همچنان جا دارد که کتاب در یک مجلد یا جلد سخت چاپ شود. خواندن کتاب هایک بر هر لیبرال بلکه هر سیاستمدار واجب است. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 6 آگاهی نو 1401/9/8 برای عشق به میهن: جستاری در باب وطن پرستی و ملی گرایی موریتسیو ویرولی 3.9 4 جستاری موجز و موثر از نویسندهای ایتالیایی که شیفتهی مکتب جمهوریخواهی و ادامهی سنت نیکولو ماکیاوللی است و آن را در برابر دموکراسیخواهی و لیبرالیسم قرار میدهد. مدافع میهندوستی و تفکیک آن از ملیگرایی. مدافع جمهوریخواهی و تفکیک آن از دموکراسیگرایی. ریتسیو ویرولی «ملیگرایی شهروندانه» را که ملیت را با شهروندی برابر میگیرد، از «ملیگرایی قومی که با ملیت همچون خصیصهای ژنتیکی یا فرهنگی برخورد میکند» فرق میگذارد. از او تاکنون دو رسالهی جمهوریخواهی (مرکز: 1394) و شهریار منجی (علمی و فرهنگی: 1398) به فارسی ترجمه شده است. مجموعهای که میتواند دانشجویان اندیشهی سیاسی در ایران امروز را به فهم تازهای از میهندوستی برساند. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 9 آگاهی نو 1401/9/8 لوتر دیویدمارک ویتفورد 4.0 2 کتابهایی از نوع «راهنمای سرگشتگان» بهترین آغاز برای فهم اندیشههای بلند است. کتابهایی آسانخوان و سادهفهم برای درک فلسفه و الهیات و علم. لوتر یکی ازهمین کتابهاست. کتاب سه بخش دارد: تاریخنگاری عصر لوتر، تأمل در الهیات لوتر و بخش آخر دربارهی نسبت لوتر و سیاست. در واقع لوتر نزد ما ایرانیان به علت فهم ناقص و اسطورهای روشنفکران دینی، آمیختهای از افسانه و واقعیت است؛ چراکه گمان میکنیم او پیامبر آزادی در برابر استبداد دینی کلیسای کاتولیک بود. کتاب لوتر اما با ارائهی تصویری واقعی و البته روایی این اسطوره را زمینی میکند، وقتی میخوانیم بنیانگذار پروتستانیسم مسیحی «دهقانان را در برابر سبوعیت اشراف تنها گذاشت» (ص 181). دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 7 آگاهی نو 1401/9/8 یادنامه سید محمد فاطمی قمی (مجموعه مقالات) سیدناصر سلطانی 0.0 1 سیدمحمد فاطمی قمی از حقوقدانان متقدم ایران است که در بسط حکومت قانون پس از عصر مشروطه نقش مهمی داشته است. از مصنفان و موسسان قانون مدنی، قانون ثبت اسناد و املاک، آیین دادرسی مدنی و... در ساالیان اخیر متفکرانی مانند سید جواد طباطبایی و ناصر کاتوزیان بسیار دربراهی اهمیت قانون مدنی ایران سخن گفتهاند، قانونی که نماد گذار ایران از جامعهای سنتی به جامعهای مدرن شد و در عهد رضا شاه پهلوی تدوین شد و برخلاف روایت مسلط، نه در اعراض از شریعت که در تعامل با آن نوشته شده است. کوشش ارزندهی ناصر سلطانی در روایت تاریخ حقوق جدید در ایران، اکنون به فاطمی قمی رسیده است؛ در سه بخش: تاریخ قانون مدنی، نظریهی قانون مدنی و زندگی فاطمی قمی. کتاب بیست جستار و ده پیوست دارد. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 5 آگاهی نو 1401/9/8 نمایش های تن ؛ رویکرد روان کاوانه به بیماری های روان تنی جویس مک دوگال 0.0 1 دردهای شدید روانتنی و نیز آسیبهای روانتنی که بخشی از مشکلات بالقوهی هر فردی است، جزء موارد تردیدبرانگیز کاوشهای روانتحلیلگرانه هستند. جویس مکدوگال در نمایشهای تن تلاش میکند ما را با خود در سفری به سرزمین تاریکی و سکون همراه سازد، جایی که هنوز به کلمات ره نداده، سرزمین آَفتگی و اغتشاش. نویسنده نشان میدهد وقتی دهان به سبب دسترسی نداشتن به واژگان بسته است، بدن به سخن میآید و حدیث درد سر میدهد. او نیز به مانند فروید میکوشد به جای نادیده گرفتن چالشها، به سمتشان برود و نوری بر آنها بتاباند. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 1 آگاهی نو 1401/9/8 کووید -19: بازتنظیم بزرگ تیری ماله ره 3.3 2 کووید-19: بازتنظیم بزرگ دورنمایی از جهان پساکرونایی به دست میدهد و این همهگیری زا بر اساس پنج مقولهی کلان اقتصادی، سیاسی، ژئوپولتیکی، زیستمحیطی و فناوری ارزیابی میکند. نویسندگان کتاب هر دو دکتری اقتصاد دارند. با این اوصاف نباید تعجب کنیم که این کتاب بیشتر به جنبههای اقتصادی و اجتماعی این بیماری توجه داشته باشد تا جنبههای صرفاً پزشکی. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 3 آگاهی نو 1401/9/8 تاریخ مصور بشر: تولد انسان جلد 1 دیوید کاساناوه 4.5 2 چند سالی است که تب آثار «یووال نوح هراری» جامعهی ایران را فرا گرفته است، نویسنده و مورخ سکولار و علمگرایی که دو کتاب انسان خردمند و انسان خداگونهی او با استقبال چشمگیری مواجه و سپس توقیف شد. او اکنون بهصورت نامحسوس بهعنوان یک شخصیت کارتونی در تاریخ مصور بشر حضور دارد؛ داستان مصوری که گرچه شوخطبعانه است اما از جدیترین کتابهای سال است. در این کتاب البته از توجیه الحاد یا دگرباشی خبری نیست. کتاب مرز خود را با دین حف میکند اما متعرض دین نمیشود. تاریخ را هم از سیاست آغاز نمیکند، از علم شروع میکند، از طبیعت و نقش فرگشت یا تکامل در صورتبندیهای اجتماعی نوع بشر. ظاهراً کتاب برای نوجوانان است اما بعید است بزرگان ما هم از این کتاب دیدنی و خواندنی بینیاز باشند؛ بهخصوص روشنفکران ماکه تقریباً درکی از علم جدید ندارند و در ایدئولوژی اسیر شدهاند. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 1 7 آگاهی نو 1401/9/8 جهان در دست تو: سفری در فضا، زمان، و فراتر کریستف گالفارد 0.0 1 جهان در دست تو سفری است هیجانانگیز به پهنههای زمان و فضا؛ از درون یک پروتون تا مهبانگ و کرانههای وحشتزای یک سیاهچاله. کاری که کریستف گالفارد خود را وقف آن کرده، انتقال اندیشههای علمی مدرن به عموم مردم به شیوهای جذاب است. او احاطهی چشمگیری به فیزیک نظری و همچنین استعداد وافری در نوشتن برای مخاطبان غیرمتخصص دارد. او در این کتاب با بهرهگیری از زبانی ساده و سرراست، نظریههایی را که شالودهی تمام دانش ما دربارهی جهان است، نو توضیح، بلکه نشان میدهد. گیرایی و تازگی جهان در دست تو چنان است که این کتاب را، در زمرهی کتابهای کلاسیک در این زمینه قرار خواهد داد. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 2 آگاهی نو 1401/9/8 اصل کرامت انسان به مثابه قاعده ای فقهی سیدمحمدعلی ایازی 0.0 1 رسالهای کوتاه اما مهم به قلم استاد حوزهی علمیهی قم و از شاگردان برجستهی آیتالله حسینعلی منتظری که بهنوعی تداوم پروژهی فکری پایان عمر آن استاد فقید است: اینکه انسان بِماهُوَ انسان دارای حقوق است و حقوق انسان محدود به مسلمانان یا موحدین نیست. استاد ایازی از مجتهدان و محققان حوزهی علمیهی قم است و «کرامت» را معادل فقهی حقوق انسان قرار داده است. نویسنده پس از طی مبانی نطری و اصولی اصل کرامت به 5 مورد فقهی پرداخته است: اول. بردهداری؛ دوم. مردسالاری؛ سوم. رواداری با ادیان دیگر؛ چهارم. حقوق زنان؛ و پنجم. حقوق شهروندی افرادی که به اصطلاح فقهی ولدالزنا هستند. مولف در پایان پیشنهاد کرده است در فقه بابالکرامه افتتاح شود. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 1 آگاهی نو 1401/9/8 چگونه گورخر راه راه شد؟ و سایر داستان های داروینی من درآوردی لئو گراسه 3.3 5 کاوه فیضاللهی، دبیر گروه دانش مجلهی آگاهی نو، در سالهای اخیر کتابهای علمی بسیاری را ترجمه و با دقت ناشر پاکیزهای چون نشر نو منتشر کرده است. فیضاللهی یکی از علاقهمندان نظریهی تکامل داروین است اما چشموگوشبسته به علم نمینگرد. کتاب اخیر مجموعهای از گزارههای علمی دربارهی طبیعت و تکامل است که گاه از زیستشناسی فراتر میرود و به «سوسیوبیولوژی» یعنی «زیستشناسی اجتماعی» میرسد. ازجمله مقالهی «دیکتاتوری فیلها در برابر دموکراسی بوفالوها»: «یک نمونهی افراط استبدادی را میتوان در میان فسیلهای افریقایی یافت. فیلهای ماده همراه بچههایشان جدا زا نرها در گروههایی زندگی میکنند که رهبری آن با یک مادهی غالب را مادرسالار است..» (ص 72). 0 3 آگاهی نو 1401/9/7 گالیله و منکران علم ماریو لیویو 5.0 1 کشفهای گالیله که بر پایهی مشاهدات دقیق و آزمایشهای هوشمندانهای استوار بود، با خردسنجی رایج و تعالیم آن روزگاران کلیسا همخوانی نداشت و از این رو، متولیان کلیسا که آزادی اندیشه را برنمیتابیدند،کتابهای او را ممنوعه اعلام کردند. گالیله زندگیاش را بر سر اعتقادات علمیاش گذاشت و بهناچار واپسین سالهای زندگی را در حصرخانگی گذراند. راوی داستان گالیله در این کتاب، ماریو لیویو، اخترفیزیکدان و نویسندهی چند کتاب پرفروش علمی است که با نگرشی جذاب از گالیله میگوید، اینکه چگونه به نتایج جسورانه و جدیدی دربارهی کیهان و قوانین طبیعت دست یافت. گالیله، این آزاداندیش بیپروا و دنبالهرو شواهد علمی، یکی از بارزترین شخصیتهای انقلاب علمی بود. او هنرمند، ادیب و دانشمند علم بود و باورداشت که هر فرد تحصیلکردهای میبایست هم علم بداند و هم ادبیات. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 6 آگاهی نو 1401/9/7 کامپیوتر و مغز جان فون نویمان 5.0 1 جان فوننویمان از بزرگترین نوابغ قرن بیستم است. با اکتشافات و ابداعاتی مهم و تأثیرگذار در حوزههای متعددی، از ریاضیات و فیزیک تا علوم کامپیوتر. فوننویمان به خاطر ابداع نظریهی بازیها و کار در پروژهی ماشینحساب الکترونیک در موسسهی مطالعهی عالی پرینستون شهرت داشت. او در تکوین کامپیوتر به مفهوم امروزین آن نقشی اساسی داشته و کتاب ناتمام کامپیوتر و مغز آخرین اثر اوست. فوننویمان در این اثر مدل موردنظرش از محاسبه را بهروشنی بیان میکند و در ادامه همارزی اساسی مغز انسان و کامپیوتر را شرح میدهد. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 3 آگاهی نو 1401/9/7 سرآغازها: زمین چگونه به ما هستی بخشید لوئیس دارتنل 3.0 1 لوئیس دارتنل در سرآغازها، دورنمایی تازه از روابط میان انسانها و زمین ارائه میدهد. او بر زمینشناسی، جغرافیا، اخترشناسی و تاریخ اِشراف دارد و آنچه کتابش را خاص میکند، شیوهی برقرار کردن ارتباط میان این زمینههاست به طریقی شفاف، منطقی و مفرح که آن را به اثری تراز اول تبدیل کرده است. سبک نگارش فرحبخش و سبکبال دارتنل، مملو از بازی با کلمات است که او را از خیل علمنویسان ملالآور متمایز میکند. نویسنده کتاب را با این سوال آغاز میکند که «چرا دنیا چنین است که هست؟» و در ادامه مینویسد: «میخواهم کشف کنم که زمین چگونه به ما هستی بخشید». دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 2 آگاهی نو 1401/9/7 حاشیه های فمینیستی قرآن عایشه هدایت الله 3.1 3 این کتاب مهمترین اثر عایشه هدایتالله است که روششناسی تفسیرهای فمنیستی قرآن را در آثار تعدادی از مفسران از جمله آمنه ودود، اسما بارلاس، کیشا علی، رفعت حسن، عزیزه هبری و سعدیه شیخ، بررسی کرده است. او ابتدا با دیدگاه این مفسران همدل بوده که خود قرآن با زنان عادلانه برخورد کرده و تفاسیر سنتی مردانه مورد نقد آنها است. او در پیشگفتار بیان کرده که: «اگر در جریان نقدهایم برخی چیزها را ضعیف کردهام یا بهطرز جبرانناپذیری به آنها صدمه زدهام، تنها به این دلیل بوده است که برای آن چیزها ارزشی بیشتراز آن قائل بودهام که رهایشان کنم تا با انکار تضعیف شوند.» دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 5 آگاهی نو 1401/2/20 رساله ای درباره رواداری جان لاک 4.5 2 این رساله را نباید با نامهای در باب تساهل از جان لاک اشتباه گرفت که در سالهای گذشته نشر نی با ترجمهی شیرزاد گلشاهی منتشر کردهاست. رسالهی اخیر ترجمهی on toleration است و رسالهی قبلی A letter concerning toleration نام داشت. کتاب اخیر ۱۲ فصل دارد و مانیفست لیبرالیسم کلاسیک است. در توضیح مفاهیمی چون کلیسا، حاکم مدنی، مناسک مذهبی، بتپرستی، اصول دین، وجدان و ... در اندیشه لیبرالیسم. کتاب در نقد حکومتهای مذهبی است و در دفاع از مذهب، خلاف رأی آنان که لیبرالیسم را با مذهب در تزاحم میبینند. مترجم فرزند از دسترفتهی یوسفعلی میرشکاک است که اخیراً جوانمرگ شد و انتشار کتابش را هم ندید. روحش شاد که قدم در راه نیکویی گذاشته بود. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 10 آگاهی نو 1401/2/20 اتحادیه های کارگری و خودکامگی در ایران حبیب لاجوردی 0.0 1 حبیب لاجوردی که مهمترین کارش پایهگذاری و مدیریت پروژهی تاریخ شفاهی ایران در مرکز مطالعات خاورمیانهی دانشگاه هاروارد است و سوم مرداد سال 1400 درگذشت، در کتاب اتحادیههای کارگری و خودکامگی در ایران فرازونشیب توسعهی سیاسی ایران را از راه پیدایش اتحادیههای کارگری مورد بررسی قرار داده است. به اعتقاد نویسنده، اتحادیههای کارگری ابزار مناسبی برای سنجش توسعهی سیاسی به شمار میآیند، چراکه در دورههای برخورداری از آزادیهای سیاسی، اتحادیههای کارگری نخستین نهادی بودند که در صحنهی سیاسی ایران پدیدار میشدند و هر زمان که دوباره اختناق مسلط میشد، نخست اتحادیههای کارگری سرکوب میشدند و سپس نوبت سرکوب مطبوعات، احزاب سیاسی و... میرسید. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 3 آگاهی نو 1401/2/20 جهل مقدس ؛ اکبر گودرزی رهبر گروه فرقان به روایت اسناد عباس علی بخشی 4.5 2 بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی. محصول رهایی اسناد از حبس که در دورهی مسئولیت محمدحسن روزیطلب در مرکز اسناد انقلاب اسلامی بهشایستگی انجام شد و بهجز رهایی اسناد از بایگانیها، روایتهایی در شرح و تفسیر آنها هم افزوده شد. کتاب دربارهی اکبر گودرزی است. از تحصیل او و تشکیل فرقان شروع میکند، به سازماندهی میرسد و با فرجام ترورهای فرقان پایان مییابد و در انتها اندیشه و شخصیت گودرزی را بررسی میکند. به پیوست کتاب صورت محاکمات اکبر گودرزی منتشر شده است؛ کسی که متفکری چون مرتضی مطهری را از جامعهی ایران حذف کرد. مؤلف منصف است و از «هوش و استعداد» اکبر گودرزی در کنار غرور و خشونت او میگوید. اما مطالعهی کتاب ما را به عمق فاجعه میرساند: نفوذ علی شریعتی و جنون بنیادگرایی که اکبر گودرزی را فراگرفت. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 3 آگاهی نو 1401/2/20 از ریشه تا امروز ؛ پژوهشی در تاریخ و اسناد سه ناشر معراج قنبری 0.0 2 از ریشه تا امروز پژوهشی در تاریخ و اسناد سه ناشر و مؤسسهی انتشاراتی است که رویهمرفته 67 سال از عمر آنها میگذرد. این سه ناضر عبارتند از: انتشارات فرانکلین، بنگاه ترجمه و نشر کتاب و میراثدار این دو یعنی انتشارات علمی و فرهنگی. فصل اول کتاب به تاریخچه و تحولات این سه نشر میپردازد. در فصل دوم نامهها و اسناد مربوط به مترجمان، نویسندگان، ویراستاران و طراحان گرافیک مرتبط با این ناشران آورده شده است. از همایون صنعتیزاده و احسان یارشاطر گرفته تا ایرج افشار، کریم امامی، نجف دریابندری، منوچهر انور، محمد ابراهیم باستانی پاریزی، محمدعلی جمالزاده، سید حسن تقیزاده و... . دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 2 آگاهی نو 1401/2/20 سید قطب و مسئله تکفیر معتز الخطیب 0.0 2 توجه به سید قطب بهویژه پس از ظهور گروههایی مانند القاعده، طالبان و داعش بیشتر شده است. ظهور و سقوط بهار عربی هم که با ظهور و سقوط اخوانالمسلمین در مصر، تونس، مغرب، سوریه و لیبی همراه بود، هم به این توجه دامن زده است. در تلقی عمومی قطب الهامبخش اسلامگرایی و بنیادگرایی تلقی میشود اما او مدافعان جدی هم دارد؛ گروهی از نوگرایان مذهبی که سید قطب را پدر معنوی خود میدانند. کتاب معتزالخطیب از این جنس است. سید قطب را شهید میداند و از او در برابر اخوانالمسلمین دفاع میکند. از جمله با قیاس میان سید قطب و سلفیه در مباحث توحید و تکفیر تلاش دارد نشان دهد راه این دو جریان جداست. مترجمان در مقدمهی خود به نامهی سید قطب به آیتالله کاشانی در جریان نهضت ملی اشاره میکنند که این نهضت را نه ملی که حرکتی اسلامی به رهبری روحانیت و تلاشی برای ایجاد نظام اسلامی میخواند. دوماهنامهی آگاهی نو، ویژهنامهی نقد و بررسی کتاب: «کتابنامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شمارهی پیاپی 05، پاییز 1400. 0 2