یادداشتهای سنیه قرائیان (57) سنیه قرائیان دیروز نامه امام صادق به شیعیان: دستورالعمل اعتقادی اخلاقی شیعه محمدباقر انصاری 4.5 5 توصیه ها و سفارشات امام صادق علیهالسلام بود به ما شیعیان خوندنش واجبه به نظرم و عمل کردن بهش واجبتر خدا توفیق بده حس خوبی داره این نامه همینکه امام واست نامه نوشته و تو با جانت میخونی و سعی میکنی بهش عمل کنی و نکتههاش رو در خاطرت نگه داری برای انجام دادنش 0 6 سنیه قرائیان 1403/12/29 سووشون سیمین دانشور 4.1 185 به نظر من، کتاب، داستان رشد زری، نقش اول داستان است. زنی که بر ترسهایش غلبه میکند و با دست و پنجه نرم کردن و مواجهه با مشکلات بزرگ میشود. داستان نرم و ملایم شروع میشود و همانقدر نرم و زنانه پیش میره. نگاه زنانه رمان رو خیلی دوست داشتم. تصویرسازیهایی که داشت من رو میبرد تو ایوون خونه بزرگ زری و یوسف، بازی بچهها و عمه خانم نشسته روی ایوون و تیمار سحر توسط خسرو رو میتونستم ببینم. این تصویرسازی تو ارتباطات هم خیلی خوب شکل گرفته بود. کتاب رو تابستون تموم کرده بودم و بر اساس یه قانون یا عادت یا نمیدونم چیِ خوب یا بد چند صفحه آخرش رو تو بهخوان نزدم تا بتونم واسش یادداشت بنویسم. امروز دوباره کتاب رو گرفتم دستم از اول تا آخرش رو تورق کردم و دوست داشتم دوباره بخونمش. دل نگرانیهای زنانه زری، لطافتش، محافظهکاریهایش، ملاحظاتی که دارد، مدیریتش، عاشقانههایش، مادرانههایش، بزرگ شدنش، رشدش، حرفایش و شجاعتش رو دوباره مرور کردم. بانو سیمین فضای پر از دغدغه ایران اون زمان و نارضایتی مردمان آزاده از بیعدالتی موجود در جامعه و ساکت نماندن در برابر ظلم رو خیلی قشنگ تصویر کرده و اصطلاحات عامیانهای که لابهلای متن، شیرینی داستان رو دو چندان کرده بود. متن در عین سادگی و روانی، یک لایه رمزگونه و نمادین دارد که از یک طرف استادی و تسلط و محکمی قلم نویسنده رو نشان میدهد و از طرفی متن رو از سادگی درمیاره و خواننده رو به فکر و فهم وامیداره جا داشت سر فرصت بهتر و بیشتر بنویسم ازین کتاب این کتاب یک پیشنهاد خواندنیست... کاش دنیا دست زنها بود، زنها که زاییدهاند یعنی خلق کردهاند و قدر مخلوق خودشان را میدانند. قدر تحمل و حوصله و یکنواختی و برای خود هیچ کاری نتوانستن را. شاید مردها چون هیچوقت عملا خالق نبودهاند، آنقدر خود را به آب و آتش میزنند تا چیزی بیافرینند. اگر دنیا دست زنها بود، جنگ کجا بود؟ ( صفحه ۱۹۳) 0 20 سنیه قرائیان 1403/12/19 سرمه ای حامد عسکری 3.8 23 شعر لطیف میکنه آدم رو استعارههای قشنگی داشت. تک بیتهای خوبی هم داشت. قشنگ بود. یه حاهاییش رو با صدای حامد عسکری میشنیدم توی سرم 0 6 سنیه قرائیان 1403/12/3 اندوه آنتون چخوف 4.1 15 با معرفی قلابدار یکی از بهخوانیهای عزیز مشتاق خواندنش شدم. کتاب رو از طاقچه دانلود کردم و شروع کردم به خوندنش کتابی کوتاه برای مطالعه در وقت اضافه اندوه، چند ساعتی از زندگی یک پیرمرد درشکهچی رو نشون میده. روسیه رو با سرماش میشناسم، اما فکر میکنم اون برفی که روی لباسهای پیرمرد و اسبش میشینه، سرمای رابطه است. رابطههای سرد و به قول دوستمون «حواسمون به یوآنهای دور و برمون باشه» بخونیدش 0 14 سنیه قرائیان 1403/11/23 ارزشها و جذابیتهای کتابداری و اطلاع رسانی: بازشناسی مبانی ارزشی کتاب، کتابخانه و کتابداری در عصر جدید رحمت الله فتاحی 3.5 2 ارزشها و جذابیتهای کتابداری و اطلاعرسانی دکتر فتاحی به عنوان یکی از پیشکسوتان کتابداری در این کتاب ارزشها و جذابیتهای کتابداری رو بیان کردند و از جنبههای مختلف کتابداری رو بررسی کردند. ابعاد مختلف این علم و حرفه و ارزشهای حرفه را برای کتابداران بیان کردند. کتاب کمی قدیمی بود و توجه به تغییرات سریعی که در علم و اطلاعات در دنیای امروز در حال رخ دادن هست، باید نسخه جدیدتری ازین کتاب برای باز کردن ابعاد بیشتر این حرفه نوشته بشه. و منی که هر دفعه کتابی در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداری میخونم به شغلم بیشتر علاقهمند میشم و غصه میخورم ازینکه این شغل اونجوری که باید و شاید در جامعه جا نیفتاده و کتابداران قدر خودشون رو نمیدونند و اونجوری که باید ایفای نقش نمیکنند. 0 3 سنیه قرائیان 1403/8/24 رویای یک شب نیمه ی تابستان ویلیام شکسپیر 3.7 2 نمیدونم به خاطر مدل ترجمهش هست یا اینکه خلاصه بودنش که به دلم نمینشینه نمیدونم آیا بچهها دوست دارن کتاب رو یا نه 0 7 سنیه قرائیان 1403/6/17 تاجر ونیزی ویلیام شکسپیر 4.5 1 به پیشنهاد یک دوست این کتاب رو خوندم. پیشنهاد خوبی بود. کلیت ماجرا رو متوجه شدم. احتمالا به خاطر اینکه کتاب برای نوجوان ساده شده یه سری از حواشی کم شده متن و ترجمهش یکم یه جاهایی یجوری بود. 1 13 سنیه قرائیان 1403/6/14 دختر پیامبر: وقایع زندگی حضرت زهرا (س) بعد از رحلت پیامبر (ص) محمدعلی جاودان 4.1 26 کتاب جمع و جور و خوبی بود. آیت الله جاودان تو این کتاب وقایع بعد از وفات حضرت رسول اکرم صلیالله علیه و آله رو از جنبه تاریخی و سندی و آنچه بر دختر پیامبر تا شهادت ایشون گذشته رو بر اساس احادیث و روایات موجود بررسی کردند. و در بخشی از کتاب مراحل مبارزه حضرت زهرا سلام الله علیها و مخالفت ایشون با حکومت خلفا و سلب حکومت از امیرالمومنین رو بیان کردند. کتاب دردناکیه درسته شاید تاریخی و روایی باشه اما تو این ایام یعنی ایام رحلت پیامبر و روزهای آخر ماه صفر و روزهایی که ماجرای سقیفه اتفاق افتاده، خوندن این کتاب همراه با سوز دل و اشکه صحبتهای حضرت زهرا، ظلمی که به ایشون شد، مظلومیت امیرالمومنین، قبر مخفی خانم و... اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد ... 0 21 سنیه قرائیان 1403/5/4 اندیشه مهدویت و آسیب ها محمدصابر جعفری 4.5 1 انتظار اندیشه مهدویت و آسیبها هفتمین کتاب مجموعه انتظار با تالیف محمد صابر جعفری، اندیشه مهدویت و آسیبهای آن را مورد بررسی قرار داده است. این کتاب موضوعاتی همچون برداشتهای انحرافی از مقوله انتظار و افراط و تفریطهایی که در موضوع چهره مهر و قهر امام و مفهوم غیبت میشود را تبیین کرده است. و در بخشهای آخر به مباحث ملاقاتگرایی و مدعیان دروغین و خاستگاه و پیامدهای عدم پیروی از ولایت فقیه و فعالیتهای غرب و مستشرقین پرداخته است. کتاب در قطع پالتویی توسط بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود مرکز تخصصی مهدویت با هدف تبیین مباحث مهدویت به صورت مختصر و با حجمی اندک چاپ شده است. 0 7 سنیه قرائیان 1403/5/4 رخدادهای ظهور مهدی یوسفیان 4.5 1 رخدادهای ظهور این کتاب که در قطع پالتویی چاپ شده ششمین موضوع از سری کتابهای انتظار است که در دو بخش به وقایع ظهور میپردازد. استاد مهدی یوسفیان در بخش اول کلیاتی مانند اهمیت بحث و نکاتی را در مورد بدا و تفاوت ظهور و قیام را بیان میکند و در بخش دوم به سیر ظهور میپردازد. مباحثی همچون مقدمات ظهور، ظهور منجی، فتح عالم و نکاتی در باب ویژگیهای حضرت را در این بخش میتوانیم بخوانیم. از ویژگیهای این کتاب که جزو اهداف ناشر هم بوده، تبیین مباحث و موضوعات مختلف فرهنگ مهدویت به صورت مختصر و با حجم اندک است. 0 5 سنیه قرائیان 1403/4/22 مهمانهای ناخوانده فریده فرجام 4.4 8 چقدر این کتاب رو خوندیم و کیف کردیم و هنوز که هنوزه شعراش و قصه یادمونه 0 9 سنیه قرائیان 1403/4/15 مدیریت کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی رابرت دی استوارت 4.0 1 اون زمان که این کتاب رو به عنوان یک کتاب درسی میخوندم فکرشو نمی کردم که زمانی بیاد که مدیریت و مسئولیت یک کتابخانه دانشگاهی رو بهم بسپارند. کتابخانهها فراهمآورنده امکان دسترسی به اطلاعات ثبت شده بر روی رسانهها هستند و کتابداران و مدیران کتابخانه باید به کاربران در بازیابی و دسترسی به اطلاعات با روشی مفید و کارآمد کمک کنند. این کتاب به حل کردن چالشهایی که مدیران کتابخانهها کمک میکند. 0 6 سنیه قرائیان 1403/4/15 فلسفه ی اطلاعات در نظر لوچیانو فلوریدی و رافائل کاپورو محمد خندان 3.0 1 یک کتاب دوستداشتنی بود برای من که برای ارشد از فلسفهای که خیلی دوستش داشتم، تغییر رشته دادم به علم اطلاعات و دانششناسی اینه که هر دو تا رشته رو دوست داشتم و دارم. هر دو رشته مادر هستند و سایه میاندازند روی رشتههای دیگه 0 4 سنیه قرائیان 1403/4/15 استانداردهای ابرداده ای حمید پیمانی 3.0 1 کتاب درسی رشته علم اطلاعات بود که هفت مولف هر فصل کتاب رو تالیف کرده بودند و از ابرداده ها و استانداردهای ابردادهای گفته بودند. کتاب جمع و جوری که چاپار نشر داده بود در ۱۶۶ صفحه 0 3 سنیه قرائیان 1403/4/15 مبانی مطالعات اطلاع رسانی: درک اطلاعات و محیط آن جون لستر 4.0 1 کتاب شامل ۱۴ فصل در حوزه اطلاعات است و در آن از تاثیر اطلاعات در جامعه و رفتارهای اطلاعیابی تا تاریخ فناوری اطلاعات و اقتصاد اطلاعات صحبت کرده است. در فصلهای انتهایی کتاب از قدرت اطلاعات و فلسفه اخلاق اطلاعات و آنچیزی که در آینده از اطلاعات انتظار میرود سخن گفته شده است. کتاب را جون لستر به همراه والس کوهلر نوشته، آقای محسن نوکاریزی آن را ترجمه کرده و نشر چاپار در ۴۸۴ صفحه به چاپ رسانیده است. از آنجا که کتاب به عنوان یک منبع درسی برای دانشجویان ارشد رشته علم اطلاعات و دانششناسی به کاربرده میشود، هر فصل با یک راهنمای یادگیری شروع، با مقدمه و مباحث آن فصل ادامه پیدا میکند و در نهایت با یک نتیجهگیری کوتاه و سوالات مورد توجه فصل و با منابع و مآخذ مربوط به فصل و حتی بیشتر خاتمه مییابد. 0 4 سنیه قرائیان 1403/4/1 کاربرد خلاقیت در مهارت تصمیم گیری و حل مسأله سابحه ریاحی فر 5.0 1 این کتاب از مجموعه کتابهای جمع و جور و خوب موسسه خدمات مشاورهای جوانان آستان قدس رضوی است. استاد معماریانی در این کتاب مهارت حل مساله و خلاقیت و تکنیکهای پرورش آن را توضیح میدهند و در فصل آخر ۵ تکنیک عملیاتی برای اجرای کار ارائه میدهند و نمونههایی برای هرکدام از تکنیکهای با ذکر مثال بیان میکنند. آقای معماریانی در مقدمه کتاب از نرم افزاری صحبت میکنند برای انتخاب آگاهانه و صحیح و آن نرمافزار، نرمافزار «بسمالله» است؛ و بیان میکنند که بسم الله یکی از اصول مهم در تصمیمگیری است. 0 6 سنیه قرائیان 1403/4/1 حجاب میوه شناخت سیدمسعود پورسیدآقائی 5.0 1 حجتالاسلام پورسید آقایی در این کتاب از دیدگاههای مختلف درباره حجاب شروع میکنند و در کتابی در قطع پالتویی به مسأله حجاب میپردازند. نویسنده معتقد است حجاب، شکوفه و میوه شناخت است و کسانی میتوانند این شکوفه را بر سر گیرند و میوهاش را در آغوش گرم خود بنشانند که از زمینهها و ریشه های محکمی برخوردار باشند؛ زمینههای معرفتی و ریشه های اعتقادی. در ادامه زمینهها و ریشهها را توضیح میدهند و به حکم حجاب و دلایل آن میپردازند. و در نهایت زیربنای حجاب را در دگرگون کردن بینش و عوض کردن تلقیها و برداشتها میداند، که همان سخت و رنجآلود را شیرین و مطلوب خواهد کرد. آقای پورسیدآقایی همچون استادش آقای صفایی حائری علت را در زمینهها و ریشهها میدانند. انتشارات حضور این کتاب پالتویی را در ۶۰ صفحه نشر داده است. 0 7 سنیه قرائیان 1403/4/1 نغمه های انتظار قاسم علی اسفندیاری 4.0 1 شعرهای آقای اسفندیاری برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف 0 5 سنیه قرائیان 1403/4/1 پانزده روز با غدیر: روزشمار وقایع قربان تا غدیر و غدیر تا مباهله محمد صدری 5.0 1 کتاب جمع و جور خوبیه روزشمار وقایع قربان تا غدیر و غدیر تا مباهله رو بیان میکنه آقای محمد صدری، روان و کمی ادبی این وقایع رو بیان کردند و نوشتند. کتاب خوبی بود. 0 4 سنیه قرائیان 1403/4/1 غدیرشناسی (پاسخ به 110 پرسش پیرامون غدیر) (برای نوجوانان و جوانان) محمد دشتی 5.0 1 همون طور که از اسمش پیداست، ۱۱۰ تا سوال هست درباره غدیر که آقای دشتی به اونها پاسخ دادند. نویسنده کتاب حجتالاسلام دشتی مترجم معروف نهجالبلاغه هستند. 0 3