یادداشتهای محسن حسینی (74) محسن حسینی 1403/1/6 هل اول صادق الحسینی 3.7 2 کتاب درباره سواد مالی است. در ۲۴ سالگی حدودا اولین کتابی است که در این فضا خوندم و حقیقت خیلی هم منبع زیادی برای یادگیری وجود ندارد بنظرم ولی دغدغه اش را دارم و اگر چیز خوبی دیدید حالا چه کتاب چه دوره یا هر چیز دیگر که مربوط به ایران باشد استقبال میکنم. اگر پر ادعا بودن الحسینی که از همان صفحات اول بیرون میزند و تا انتهای کتاب هم ولمان نمیکند را کنار بگذاریم، برخی مفاهیم کتاب جالب و کاربردی است. البته که زیاده گویی خیلی دارد و از همین رو میتوان آن را خیلی سریع و بدون تمرکز خیلی زیاد به جز در بخشی از فصلها خواند. با سواد محدود اقتصاد خرد و کلان دانشگاه بنظرم چهارچوبی که برای تحلیل بازارها استفاده میکند کاملا اقتصادی است و دادهها از منابع درست و مربوط به بحث و جالب هستند و روایت داده ها هم در خدمت تحلیل و چهارچوبی است که کتاب میخواهد ارائه بدهد. در کل کتاب خوبی بود و بسیار خوشحال میشوم کتابهای عمیق تر و جدی تر هم در این فضا ببینم. 0 3 محسن حسینی 1403/1/5 The Power of Creative Destruction: Economic Upheaval and the Wealth of Nations Simon Bunel 5.0 1 کتاب رو برای درس اقتصاد دیجیتال این ترم خوندم و عالی بود. آگیون از اقتصاددانهای مطرح حوزۀ فناوریه و موضوع فناوری رو از خیلی از جهتها توی کتاب بهش نگاه کرده. چیزی که جالب بود استدلال های داده محوری بود که میکرد. هیچ جمله ای روی هوا و صرفا یک ادعا نیست. حتما چند خط بعد یا صفحۀ بعد یه نموداری کشیده و روی دیتا در مورد ادعایی که کرده حرف میزنه. 0 3 محسن حسینی 1403/1/5 Makroekonomi دیوید ای. لیبسون 3.0 1 فصلهایی که میخواستم رو خوندم. زیادی ساده گفتهبود مسائل رو اما کیس استادیها خیلی جالب بودن. و چیزی که برام جالبه اینه که چقدر ساده با یک ایده خوب و کار با داده نسبتا منطقی میشه حرفهای دقیقی زد. 0 0 محسن حسینی 1403/1/3 بحران های جمهوری هانا آرنت 3.7 1 قسمت نافرمانی مدنی و دروغ در سیاست خیلی جالب بود. مقالۀ خشونت رو نفهمیدم و بیخیال شدم 0 0 محسن حسینی 1403/1/2 جامعه مدنی و کودکان آسیب دیده: مطالعه انتقادی سمن های شهر تهران صحرا اکرامی 4.0 1 دغدغه ها جالبن. مشکل اصلی شاید این باشه که روی موضوعی کتاب به جمع بندی نمیرسه. 0 0 محسن حسینی 1403/1/2 مرد صد ساله ای که از پنجره فرار کرد و ناپدید شد یوناس یوناسون 3.8 45 دوست داشتم واقعا. 0 0 محسن حسینی 1403/1/2 ساکن خیابان ایران: مسایل و چالشهای دینداری در جمهوری اسلامی محسنحسام مظاهری 3.8 12 مقدمه برای من جالب بود. ساختار بندی بعدی کتاب به نظرم چندان به دغدغه مطرحشده در مقدمه پاسخ نمیداد اما باز هم برای من جالب بودن. 0 4 محسن حسینی 1403/1/2 بالا بلندتر از هر بلند بالایی جی. دی. سلینجر 3.5 5 خیلی وقت بود که داستان نخونده بودم. دوست داشتم کتاب رو. فضای بسیار آروم و سادهای داره. 0 0 محسن حسینی 1403/1/2 گفتگو با ایران درودی مهدی مظفری ساوجی 2.0 1 سوالها ضعیف و ناپیوسته. از جایی به بعد صرفا ورق زدم 0 0 محسن حسینی 1403/1/2 کتابخانه نیمه شب مت هیگ 4.0 453 خیلی وقت بود از این کتابا نخونده بودم. چیه واقعا هی چیز جدی و فاخر و اینا. 0 0 محسن حسینی 1403/1/2 Macroeconomics گریگوری منکیو 4.0 1 در دانشگاه هیچ وقت فصل های آخر رو درس نمیدن و در نتیجه این کتاب رو کامل نخوندم و امیدوارم زمانی بتونم کاملش کنم. با اقتصاد خرد بیشتر از کلان همدل شدم. اینجا یکسری حرف کلی بود که معلوم بود زیادی ساده شدن. طوری که سواد خوندن مقاله های خوب کلان رو الان هم ندارم، درخرد اما اینطور نبود. 0 0 محسن حسینی 1403/1/2 No Filter: The Inside Story of Instagram سارا فرایر 3.5 4 یه روایت داستان طور از بزرگ شدن اینستاگرام. چیزی که برای من جالب بود این بود که چقدر ساده تصمیمهای یه جمع کوچیک که چندان هم متخصص نیستن میتونه روی زندگی تعداد زیادی تاثیر بگذاره. 0 1 محسن حسینی 1403/1/2 مغازه خودکشی ژان تولی 3.3 450 بنظرم از کناباییه که یهو توی ایران زیاد خونده میشه و نمیدونم چرا. 0 0 محسن حسینی 1401/12/28 پویاشناسی سیستم ها: دیدگاه سیستمی جلد 1 علینقی مشایخی 4.2 1 کتاب رو دکتر مشایخی نوشته. شبیه کتاب استرمن هست که مهم ترین سورس تحلیل سیستمهاست. مطالب این کتاب ساده تره از اونجا و کمی غیر فنی تره. 0 4 محسن حسینی 1401/5/26 خاطرات دکتر محمدعلی مجتهدی (رییس دبیرستان البرز، بنیانگذار دانشگاه صنعتی شریف) حبیب لاجوردی 4.0 1 محمدعلی مجتهدی مدیر مددرسه البرز و موسس دانشگاه شریف بوده. در 6 ماه شریف رو از صفر میسازه طوری که بعد از 6 ماه 600 دانشجو واردش میشن. هدفش صرفا از این سرعت این بوده که دانشگاه به سال تحصیلی جدید برسه. آدم دلسوزی بوده و خیلی دوست داشتم خاطراتش رو. این کتاب از مجموعۀ تاریخ شفاهی ایران به کوشش دکتر حبیب لاجوردیه. 0 4 محسن حسینی 1401/5/18 آنچه با پول نمی توان خرید: مرزهای اخلاقی بازار مایکل جی. سندل 4.0 5 کتاب ورود بازار رو به برخی حوزهها بیان میکنه و به برخی مشکلات اخلاقی که این فرایند ایجاد میکنه اشاره میکنه. بسیار جالب بود برای من برخی سوالایی که توش میپرسید. 0 8 محسن حسینی 1401/5/18 داستان پردازی با داده ها: راهنمای مصورسازی داده ها برای افراد حرفه ای در کسب و کار کول نوسباومر نافلیک 4.5 5 کتاب بشدت دقیقیه. توضیح میده که چطور نمودارها رو بکشیم که مخاطب باهاشون ارتباط برقرار کنه و بعد خیلی از انواع نمودارهایی که توی خیلی گزارش ها وجود دارن رو منطقی نقد میکنه و خواننده رو با روند اصلاح همراه میکنه. چند فصل اول خیلی خوب بودن اما فصلهای اخر کمی تکراری شدن. 0 10 محسن حسینی 1401/5/18 اصول روزنامه نگاری: آنچه دست اندرکاران باید بدانند و عامه باید توقع داشته باشند بیل کواچ 2.0 1 برای کاری به من پیشنهاد شد و من نصف بیشتر رو خوندم و جالب نبود. بدیهیات بسیار. تلاش شده با روایت کردن اتفاقاتی که در خبرگزاریهای مهم افتاده کتاب جذاب بشه اما من باز هم بنظرم روایتها چندان عمق نداشتن. 0 0 محسن حسینی 1401/5/18 عدالت: کار درست برای انجام دادن چیست مایکل جی. ساندل 5.0 1 کتاب در اصل بنظرم لکچرنوت های سندل هست که توی کورس عدالت هاروارد ارائه میده. قوت کتاب در ارائه مثالهایی از زندگی واقعی و رخدادهای سیاسیه که به عمیق شدن در یک مبحث خاص کمک میکنه. کتاب خط سیر تاریخی نداره اما به تعدادی از نظریات اخلاقی و سیاسی اشاره میکنه و بنظرم خوب هم اشاره میکنه. 0 0 محسن حسینی 1401/5/18 حجاب در ترازو سروش دباغ 5.0 1 کتاب شامل چند مقاله هست که به مرور منتشر شدن. توی مقالهها مسئله از نظر فلسفی، اخلاقی، عرفی(اجتماعی) و کمی هم فقهی تبیین میشه. برای من آموزنده بود. 0 2