یادداشتهای الهه نجف پور (6) الهه نجف پور 1403/8/8 بازمانده روز کازوئو ایشی گورو 3.9 50 برای من که ایشی گورو جزو نویسندگان محبوبمه، بازمانده روز بهترین اثر ایشی گورو نیست؛ داستان به شدت جذاب و گیرا است؛ نقطههای اوج و عطف بسیاری داره که مخاطب رو غافلگیر میکنه. اما درخشانترین کیفیت این کتاب برای من ترجمه نجف دریابندریه، ترجمه به شدت روان و قابل فهمه و در عین حال آیینه تمامنمای زبان محدود و دربند استیونز پیشخدمت. 1 9 الهه نجف پور 1402/11/27 روح پراگ ایوان کلیما 3.7 21 اینکه ما معمولا با کتابهایی از این دست همذاتپنداری داریم به تجربه مشترک ما با نویسنده برمیگرده. اما جذابیت روح پراگ برای من بیشتر از جستارهای پراکندهش درباره حکومتهای توتالیتر و نقدهاش به سوسیالیسم، بهواسطه بخشهای اول و چهارم کتاب بود. بخش اول که مهارت بالای کلیما با کلمات و ادبیات تو روایت تجربه زیستهش رو نشون میداد و بخش چهارم که تحلیل و تفسیرهای پیچیده و پرکششی از چند اثر کافکا رو بیان میکرد. کلیما تو هر چهار بخش کتاب، پیوسته گریزهایی میزنه به زوال تمدن و واضحا این مسئله مهمترین دغدغهشه. 0 27 الهه نجف پور 1402/11/18 فریای هفت جزیره جوزف کنراد 3.0 6 «فریای هفت جزیره» اولین کتابی بود که از کنراد خوندم. این کتاب برای من، اثری فمینستی محسوب میشه. من فکر میکنم که داستان فریای هفت جزیره، نه فقط داستان فریا، که داستان تمام زنهاییه که در طول تاریخ برای رسیدن به جایگاه اجتماعی بالاتر، حق انتخاب داشتن و در اختیار مرد دیگری نبودن، تلاش کردند. علاوه بر این، فریا بیش از اونکه یک داستان عاشقانه باشه، روایتیه از اینکه چطور آدمها در ورای عشق و دلبستنها باید به تنهایی با زندگی مواجه بشن. 3 35 الهه نجف پور 1402/11/15 نویز: اقتصاد سیاسی موسیقی ژاک آتالی 3.0 1 موضوع کتاب و دغدغهای که بهش پرداخته شده جالب و جدید بود. نگاه نویسنده در خصوص این مسئله غالبا تاریخیه و من به شخصه ترجیح میدادم با رویکرد موضوعی بهش پرداخته بشه. در مورد ترجمه هم با توجه به اینکه تکست زبان اصلی کتاب سنگین و تخصصیه، میشه تا حدی چشمپوشی کرد و به جای ترجمه افتضاح، بگیم که ترجمه نسبتا بدی داره. 0 8 الهه نجف پور 1402/10/20 برخوردها در زمانه برخورد ابراهیم گلستان 3.3 4 این کتاب بدترین تجربهم از کتابخونی بود و یه دلیل دیگه که چرا با گلستانها بدفازم. پر از ادعاهای صدمن یه غاز، خودبرتربینی و ریا. جدا از اینکه نثر سخت گلستان اصلا مورد پسند من نبود حداقل. 0 15 الهه نجف پور 1402/4/16 Oh, the Places You'll Go! دکتر سوس 4.2 4 این کتاب رو چندماه پیش تو روز تولد دکتر سوس خوندم و الان اینجا دیدمش، این یادداشت رو بهعنوان توصیه میذارم اینجا که هروقت حوصله کردید، این کتاب جادویی رو بخونید و یادتون باشه که درد هست، گم شدن هست، اما امید و راهها و همه چیزهای بهتری که قراره ما رو پیدا کنند هم هستند. 0 31