یادداشت mobina

1404/3/5

اگه می‌تون
        اگه می‌تونستی خوابی بخری، اون‌هم دقیقاً همون خوابی که دلت می‌خواد، چی رو انتخاب می‌کردی؟ خوابی آرام‌بخش برای فراموشی؟ رویایی پرماجرا برای فرار از تکرار زندگی؟ یا شاید خوابی برای روبه‌رو شدن با خودت؟ ☁️
"بازگشت به رویافروشی دالرگات"، دومین جلد از دنیای خیال‌انگیزیه که نویسنده با ظرافت و زیبایی ساخته؛ جایی بین خواب و بیداری.🌙

روایت کتاب، مثل جلد اول، ساختاری اپیزودیک داره؛ هر فصل یه داستان یا ماجرای جداست، اما در نهایت همه‌ی بخش‌ها به هم مربوط می‌شن و یه نخ نامرئی اونا رو به هم وصل می‌کنه. این شیوه‌ی روایت، ضمن حفظ جذابیت، به خواننده اجازه می‌ده کم‌کم توی این دنیا غرق بشه و با کرکترها آشنا و همراه بشه.
"پنی" که حالا تجربه‌ی بیشتری توی فروشگاه داره، در مرکز خیلی از روایت‌هاست، و ماجراهاش با مشتری‌ها، همکارها و خود دالرگات، مسیریه برای شناخت بهتر دنیای رویاها و درون خودش.

مهم‌ترین مضمون این جلد، تأثیر خواب و رویا بر روان آدم‌هاست. توی دورانی که اضطراب، بی‌خوابی و فرسودگی روانی همه‌گیر شده، رویاهایی که توی این فروشگاه فروخته می‌شن، حکم یه جور "پناه" رو دارن؛ خواب‌هایی برای فرار، برای التیام، یا حتی برای روبه‌رو شدن با خود.❤️‍🩹
همچنین، کتاب به‌صورت نمادین به موضوعاتی مثل رخوت، تنهایی، فشار اجتماعی، ترس از شکست، و میل به پذیرفته شدن هم می‌پردازه. هر خواب خریداری‌شده، انگار تمثیلیه از یکی از این زخم‌ها.

یکی از چیزهایی که عاشقشم، جهان‌سازی نویسنده‌ست که واقعاً خلاقانه‌ست. نه‌تنها یه فروشگاه رویایی ساخته، بلکه یه دنیای کامل با قوانین خودش، کارکنای متخصص و مشتری‌های متنوع خلق کرده که هرکدوم با داستان منحصربه‌فردشون به این دنیای فانتزی جون می‌دن. و توی جلد دوم، خیلی چیزهای بیشتری از این دنیا رو کشف می‌کنیم.🎀

👤 یکی دیگه از چیزهایی که خیلی دوست دارم، شخصیت‌پردازیه. کرکترها اون‌قدر زنده و واقعی‌ان که راحت می‌تونی باهاشون ارتباط بگیری، درد و دل‌هاشونو بفهمی و دلت بخواد بیشتر بشناسی‌شون. صرفاً یه سری شخصیت تک‌بعدی و گذرا نیستن که نشه درکشون کرد.

توی این جلد، هم شخصیت‌های جدید وارد می‌شن، هم شخصیت‌های آشنای جلد اول عمیق‌تر بهشون پرداخته می‌شه. از پنی که با کنجکاوی و حساسیت خاصی به نیازهای مشتری‌ها گوش می‌ده، تا دالرگاتی که مثل همیشه باهوش و مرموزه و انگار یه نقشه‌هایی پشت‌پرده داره، و مدیرهای طبقات که حالا برامون آشناتر و دوست‌داشتنی‌تر شدن؛ مثل ویگو مایرزی که توی جلد اول شخصیت خشک و سخت‌گیری داشت، ولی این‌بار انقدر بهش نزدیک می‌شیم و بهتر می‌شناسیمش که ممکنه خودمونم غافلگیر بشیم از اینکه چقدر می‌تونیم دوستش داشته باشیم.✨️🥲

رویاپردازهای معروف هم بیشتر از قبل وارد داستان می‌شن. واوا اسلیپ‌لند و رویاهای منحصربه‌فرد و زیباش، کیک اسلامبر با رویای نهنگ قاتل و سلیقه‌ی خاصش، مکسیمِ عزیزدلم و کابوس‌هاش، بابانوئلی که تایم استراحتشه، بانچو و رؤیاش برای حیوونا، و خیلی‌های دیگه.
حتی اونایی که توی جلد قبل فقط اسمشون رو شنیده بودیم یا فقط مدل رؤیایی که می‌ساختن رو می‌دونستیم و رفتارشون یا داستانشون برامون روشن نبود، این‌بار بیشتر می‌شناسیمشون. مثل دوجه.
و حالا که صحبت از دوجه شد... بدون شک قراره عاشقش بشین! یه مدل حرف زدن خاص داره که انقدر بهش میاد که آدم نمی‌تونه نخنده و عاشقش نشه!💘
و همین حضور رویاپردازها و داستان‌هاشون رو من بی‌نهایت دوست داشتم! به شخصه عاشق اینم که بعد از رویا دیدن به این فکر کنم چه رویایی از دالرگات خریدم و کدوم رویاپرداز طراحیش کرده.🤭
(راستی، کیک اسلامبر رویاپرداز مورد علاقه‌ی منه. خیلی دوست دارم یه روز شانس اینو داشته باشم که یکی از رویاهای ساخته اون رو ببینم.💘
و مکسیم... قطعاً شخصیت مورد علاقه‌مه! توی این جلد حضور بیشتری داره و انقدر دوست‌داشتنیه که می‌تونم تا ابد بوجی‌بوجیش کنم!🤏🏻)

و مورد بعدی، روند کتابه. کتاب متن روون و جذابی داره که شما رو با خودش می‌بره تا رازهای بیشتری از این دنیا کشف کنین. البته اوایل کتاب، مخصوصاً دو فصل اول، روند نسبتاً کندیه و ممکنه برای بعضی‌ها کمی حوصله‌سربر باشه. توی این دو فصل، نویسنده دوباره داره فضاسازی می‌کنه؛ درست مثل ابتدای جلد اول. کم‌کم کرکترها وارد داستان می‌شن و فضا جون می‌گیره.
برای من این بخش‌ها یه حس نوستالژیک قشنگ داشتن. دلم برای اون دنیا و اون شخصیت‌ها تنگ شده بود. حتی برای کسی مثل اسپیدو!😂
با اینکه با اولین دیالوگش گفتم "باز شروع کرد!" و دستمو کوبیدم به پیشونیم، ولی واقعاً از دیدنش خوشحال شدم!

توی این جلد، به یه‌سری از سؤال‌هایی که توی جلد اول برامون ایجاد شده بود جواب داده می‌شه، و نویسنده خیلی با ظرافت و قشنگ، اتفاقات جلد اول رو به این جلد و حتی به اون داستان قدیمیِ معروف توی این دنیا ربط می‌ده.

و در نهایت، پایان کتاب! درست همون‌جایی تموم می‌شه که دلت می‌خواد بمونی؛ یه لحظه‌ی قشنگ، پر از حس، که دلت می‌خواد کش بیاد، ادامه پیدا کنه، بیشتر توش بمونی. اما یهو به خودت میای و می‌بینی کتاب تموم شده.
انقدری قشنگه که دلت می‌خواد جلد سوم همین فردا بیاد که دوباره بری توی اون دنیا و با این کرکترها همراه بشی. (*فریاد زدن* لطفا جلد سوم رو بهم بدین.😭)

خلاصه، اگه جلد اول رو دوست داشتین، بهتون پیشنهاد می‌کنم که این جلد رو هم بخونین؛ دوباره به دنیای رویاها قدم بذارین و از رویافروشی دالرگات دیدن کنین.☁️

اول از همه چه عکس کیوت و حال خوب کنی😻😍

با تمام موارد یادداشتت شدیدا موافقم!

🤭💘

یادداشت بسیار خوبی بود.👏🏻