یادداشت امیرمحمد سالاروند
1402/5/19
کتاب که گران میشود آدم میرود پیِ شکار. پیِ پیدا کردن کتابهای چند سال پیش از ناشرانی که برچسب نزدهاند. کتابهایی که گذشت زمان خریدنشان را ممکن کرده. تاریخنگارِ تصویرگرا سال ۹۸ درآمده.چهارصد صفحه است در قطع وزیری و با جلد سلفون، یعنی اگر الان منتشر شود چهارصد هزار تومان و بلکه بیشتر قیمت خواهد خورد. من مکرر این کتاب را در شهرکتاب مرکزی دیده بودم و ورق زده بودم و فکر میکردم خواندنی و خریدنی است. دیروز دیدم قیمت پشت جلد ۷۸ تومان است و این یعنی گذر ایام بالاخره جواز خریدنش را داده. ۷۸ هزار تومان برای چهارصد صفحه در قطع وزیری دیگر واقعاً پولی نیست. کتاب را خریدم و الان دست گرفتم که با آرامش بیشتری نگاهی بیندازم. مختصر کنم که ارزش زیاد نوشتن ندارد. کتابِ رسوای بیآبروی فاجعهای است. من نمیدانم چطور کسانی این همه ارجاع جمع میکنند و منبع میبینند و نقل از این و آن ردیف میکنند اما انگار یک بار از روی متنشان نمیخوانند، انگار یک بار در طول نوشتن کتابی ۴۰۰ صفحهای از خودشان نمیپرسند آخر این چه رسواییای است که من دارم به بار میآورم؟ ۷۸ هزار تومان هنوز خیلی پول است برای آنکه آدم خرج چنین فجایعی بکند.
1402/5/19
از عوارض گرونی کتاب اینکه وقتی کتابی رو می خونی و خوشت نمیاد دو تا درد داری؛ درد دوست نداشتن کتاب و درد هدر رفتن پولی که باهاش می شد کتاب دیگه ای خرید
1402/5/22
امان از این فاجعه هایی که خواندنشون تا عمق جان آدم رو می سوزونه. کلی دنبال یک کتاب میدوی و تهش به خودت میگی حیف وقت، حیف درخت، حیف اون همه شوق خواندن.🥲
سعید بیگی
1402/5/22