یادداشت میم صالحی فر

        اولین کتاب من از مجموعه‌ کلاسیک‌های نشر افق
این مجموعه واقعا ظاهر جذاب و پرجاذبه‌ای داره. حتی صفحه آرایی هم با ظرافت کار شده.
در صفحات اخر کتاب اطلاعاتی از نویسنده وشخصیت‌های کتاب و ‌... آمده که واقعا ویژگی کم نظیری به این مجموعه داده.

اما خود کتاب
چند وقتی هست که در جمعی دوستانه کتابی در مورد ادبیات کودک می‌خوانیم که پر است از مثال‌هایی کتابی که شخصیتشان اینجور و پیرنگ‌شان فلان جور هست. نویسنده‌ی ان کتاب مدام کتاب‌ها را پشت و رو و چپ و راست می‌کند و از هر جهتی بررسی‌شان می‌کند(واقعا خدا قوت! ما که مدام گیج و ویج می‌شویم!). کتاب جادوگر شهر اُز از ان کتاب‌هایی است که از آن  بارها نام برده شده و جزییاتش ریز به ریز بررسی شده‌اند. من هم با خودم گفتم که هرجور شده باید این کتاب را بخوانم چون واقعا در ذهنم نبود که ایا در کودکی چنین کتابی خوانده‌ام یا نه.
پس وقتی در کتابخانه‌ی دختر دوست کتابخوارم، که او هم برای خودش بچه کتابخواری‌ است، این کتاب را دیدم، از سخاوت صاحبش سو استفاده کردم و به امانت گرفتمش.
وقتی کتاب را شروع کردم و کمی در موردش در مجازی جستجو کردم، دیدم که ای دل غافل! این کتاب ِکوچک و جمع و جور کجا و سه جلدی نشر قدیانی کجا! نمی‌دانستم که این کتاب خلاصه‌ای از ان سه جلد است یا فقط جلد اول مجموعه را شامل می‌شود. از دوستان هم پرسیدم و کسی نمی‌دانست. در همین اثنا هم کتاب  سه جلدی‌اش را با قیمتی باور نکردنی و ارزان از بازار کتاب سفارش دادم.
بماند که در انتهای کتاب نشر افق فهمیدم که جناب باوم ۱۴ کتاب  در همین مجموعه جادوگر شهر اُز دارد که در ایران فقط سه تایش تا کنون توسط نشرهای مختلف ترجمه شده‌اند. و البته بماندتر که یک نویسنده بعد مرگ او مجموعه‌اش را بزرگتر کرده و به کتاب های مجموعه شهر اُز حدود ۲۰ جلد دیگر افزوده است!(چه خبرتونه!نه! چه خبرتونه!)

و می‌رسیم به داستان
روایت خیلی ساده و دور از ابهامه. شخصیت‌ها هم همین‌طور صاف و زلال و یک‌رو هستند. چه مترسک و هیزم‌شکن حلبی و شیر که به گمان خودشان مغز و قلب و شجاعت ندارند و چه جادوگر های غرب و جادوگر اصلی سرزمین جناب اُز که می‌دانند سراسر بدجنسی و حقه‌بازی‌اند.
اتفاقات هم خیلی خوب و سر راست حل می‌شوند.
و با همه‌ی این سادگی ها داستان جذاب و خواندنی است. در این نسخه دوروتی توسط گردبادی به همراه خانه‌ای که در ان  زندگی می‌کرده به سرزمین اُز برده می‌شود. در انجا و در راه پیدا کردن راهی برای بازگشت به شهرش کانزاس، اتفاقات مختلفی را پشت سر می‌گذارد و  با شخصیت‌های زیادی در سرزمین اُز اشنا می‌شود.
 شاید کتاب بچه‌گانه به نظر برسد که واقعا به نظرم هست، اما اینقدر حرف و نشانه از جای جایش می‌توان بیرون کشید و درباره‌اش حرف زد.
البته برایم جالب بود که جایی خواندم وقتی از نویسنده پرسیده‌اند این کتاب را با چه انگیزه‌ای نوشته، فقط گفته داستانی برای کودکانم بوده و نه بیشتر! اما به نظرم خیلی بیشتر حرف برای گفتن دارد.
خوشحال می‌شوم شما هم نظر و برداشتتان از این کتاب را با من به اشتراک بگذارید.

      
181

13

(0/1000)

نظرات

چه جالب که ۱۴ جلده. باید بریم انگلیسیش رو بخونیم. اون فیلمی که از روش ساخته شده رو دیدی؟ فقط پس جلد یک رو ساختن...
البته یه انیمیشن هم دیدم که اسمش بازگشت به شهر ازه. اون شاید از جلدهای بعدیه
3

1

گویا فیلم های زیادی ازش ساختن
من هیچ کدومو ندیدم😬 

0

من فکر کنم یکی دو تا فیلم دیدم ازش، کلا داستانش خیلی معروفه 
@Mim_saad 

1

ندیدی؟ چه قدر عجیب. 
من فیلمشو هزار بار دیدم
@Mim_saad 

0

دوست کتابخوار  واقعا نعمته😁
2

0

واقعا😁 

0

😎🤓 

1

ولی شفاف سازی خوبی بود ممنون. من اصلا اینارو نمیدونستم از کتابش

0

توی ایران تا جلد ششم منتشر شده . نشر نودا چاپ کرده .
2

0

چه خوب!
ترجمه‌اش هم روان و خوبه؟ 

0

فکر کنم خوب باشه ... من یه قسمت هایی ش رو خوندم بد نبود
@Mim_saad 

0