یادداشت آروشا دهقان

                ما در یک برهه‌ی حساس تاریخی نیستم؛ در نقطه‌ی حساسی از جغرافیاییم. همین باعث میشه بیش از بسیاری از کشورهای جهان (اگر نگم همه‌شون) فراز و نشیب در تاریخمون داشته باشیم و باور کنیم نشیبی دراز است پیش فراز. انقلاب‌ها در تاریخ ایران هم یکی از همین فراز و نشیب‌ها بوده و هست؛ از انقلاب مردم علیه جمشید و ضحاک گرفته تا انقلاب مشروطه و تغییر رژیم در سال 1357.
این کتاب به حوادث بین دو انقلاب اخیر ایران، مشروطه و 57، می‌پردازه و به جز تاریخ خود وقایع، احزاب و گروه‌های درگیر رو هم بررسی می‌کنه. «ایران بین دو انقلاب» روایت و بازنویسی نیست. یک بررسی ساختارمند و پژوهش جامعه که به خواننده کمک می‌کنه دید بهتری از رخدادهای دویست سال اخیر و زنجیره‌ای که ما رو به اینجا و امروز رسوند به دست بیاره.
من بسیار از خواندنش لذت بردم و همچنان باور دارم که تاریخ رو باید تحلیل کرد و از چند منبع خوند تا به درکی درست رسید. این کتاب یکی از چیزهاییه که مسیر درک وقایع رو ساده‌تر می‌کنه.
تلاش پیوسته‌ی ایرانیان برای آزادی، برابری و احقاق حقوق انسانی و جامعه‌ای مدرن که از زمان انقلاب مشروطه آغاز شد همچنان ادامه داره. به امید این که نسل ما، پایان‌بخش چیزی باشه که نسل مشروطه آغازش کرد.
«به امید فردایی بهتر و ایرانی آباد»
        
(0/1000)

نظرات

درود خانم دهقان
یادداشت جالبی بود. نظرات دیگران رو هم ببینید. بعضی ها نکات جالبی رو مطرح کردند در بارهٔ این کتابی که به نظرم انصاف نویسنده از بعضی ها بیشتر است. سپاس.
مهردخت

1402/03/10

تحلیل جالبی از کتاب بود و منصفانه بیان شد ممنونم ازت دختر زیبا
بسیار عالی.
با بخش چند منبعی موافقم چون مطالب به خصوص تاریخی خیلی احتمال نوشتار  با سو گیری خاص در آن است.