یادداشت راضیه بابایی

رقص شیطان در خیابان ۲۳‌ام گاندی

اگر متولد دهه شصت باشید، پرونده‌جنایی شاهرخ و سمیه را یادتان است. در روزگاری که تابوهای جامعه با امروز تفاوت زیادی داشت دو دختر و پسر ۱۶ ساله دست به جنایتی زدند که حتی امروز اسکلت روانی_اخلاقی جامعه را می‌‌لرزاند. وای به سال‌های دهه ۷۰ که خانواده‌های معمولی محدودیت بیشتری از امروز برای فرزندان خود داشتند.

۲۸ سال پیش در خانه‌ی شماره ۱۹ خیابان گاندی دختری با همدستی دوست پسرش، خواهر ۱۳ ساله و برادر ۵ ساله خود را به قتل می‌رسانند تا خانواده را وادار کنند به آنها اجازه دهند با هم ازدواج کنند.

تا همین جا حادثه بیش از حد بهت‌آور است. مو بر تن راست می‌کند و دل هر انسانی را به درد می‌آورد، اما کتاب پا فراتر گذاشته و در چهار جستار به این اتفاق می‌پردازد.
علاوه بر روایت زیربنایی از ماجرای قتل، جلسات دادگاه و مصاحبه با شاهرخ و سمیه، به مجلات و روزنامه و مصاحبه‌های متخصصین امر رجوع کرده و آنها را کنار هم می چیند تا پازل چرایی این واقعه را دریابد.
مهراوه فردوسی به تحلیل سیاسی، روانشناسانه و جامعه شناسانه دست می‌زند. خانواده و فرهنگ این دو نوجوان را کنکاش می‌کند تا بداند چه عاملی سبب  فروپاشی یک خانواده شده است به جامعه و بحران‌های اجتماعی آن دوران می پردازد و در مجموع بازخوانی جذابی از یک پرونده قدیمی را ارائه می‌دهد.

کتاب کوتاه است و کمتر از سه‌ساعت مطالعه آن طول می‌کشد. البته ردپای سیاسی و گرایش‌های فردی نویسنده با اینکه تلاش کرد این واقعه را کاملا مستدل و بیطرفانه موشکافی کند، در کتاب هویداست.

خواندن این کتاب  به علاقه‌مندانِ علوم انسانی و کسانی که به تاثیرات متقابل جامعه و شهروندان علاقه‌مندند، توصیه می‌شود.
امتیاز کتاب:۴ از ۵

🌎https://eitaa.com/vazhband

1.3k

نمیدانم چرا چنین موضوعاتی برای عده ای جالب است، واقعا من برای لحظه ای،‌ حتی لحظه ای توان تصور و فکر کردن به آن را ندارم، مادربرد مغزم می سوزد و موتور قلبم نیم سوز....همواره کسانی که به این موضوعات علاقه دارند و درباره اش می نویسند برایم علامت تعجب هستند و یحمتل من نیز هم برای آنها

این عده کم هم نیستند.  همان آدم‌هایی که همیشه وقتی روزنامه به دستشان می افتد اول صفحه حوادث را جستجو می‌کنند. البته فکر می‌کنم بیشتر هیجان و معما گونه‌ای اتفاقات برایشان جذاب است و از نظر عاطفی خیلی به سوژه‌ها نزدیک نمی‌شوند که دلشان بسوزد

بله عده کمی نیستند...من هم تقبیح نکردم، فقط سلیقه خودم را عرض کردم، فراسوی نیک و بد بودن این موضع، ذائقه و پرسش خود را مطرح کردم
 @R.Babaee

سلام، چه جالب
موضوع متفاوتی بود
تن آدم را می لرزاند، اما خوب است آدم از این چیزها هم مطلع باشد
ممنون از شما برای اشتراک گذاری اطلاعاتتان💐

سلامت باشید. موضوع کتاب هم ناراحت‌کننده و هم جذاب است. امیدوارم  از کتاب خوشتان بیاد

من بهش نیم امتیاز دادم🤐

چرا اینقدر کم؟☺️