یادداشت Parya

1403/1/16

دختر مهتاب
        اگر فانتزی خون قهاری هستید این کتاب رو نخونید. اگر کلا ژانر اساطیری رو دوست دارید و خوره کتاب های ریک ریوردان هستید این کتاب رو نخونید.
متاسفانه   اکثرش کلیشه ای و قابل پیش بینی بود . شخصیت پردازی به شدتت ضعیفی داشت(جوری که من فرقی بین شخصیت لیوای و ونژی نمی دیدم ).همین کافیه تا کتاب معنایی نداشته باشه، دیگه مهم نیست داستان کشش بالایی داشته باشه یا توصیفات و فضا پردازیش خوب باشه .کتاب ها با درک شدن و همزاد پنداری مخاطبینشون با شخصیت ها باعث رشد سطح تفکر میشن و وقتی کتابی این اصل مهم رو درباره شخصیت های اصلیش رعایت نمی کنه،دیگه ارزشی نداره.
شاید یه خورده اغراق کرده باشم ولی توی خیلی از صحنه نویسنده منطق دنیایی که ساخته بود زیر سوال می برد. خیلی خلاصه و بدون اسپویل بگم دنیای پایداری نبود. با این حال روی فضا سازی و زیبا نویسی متن تا حدی کار شده بود.
و در آخر لطفا از یک کتاب بیش از اندازه ای که لیاقت اش تمجید نکنید. این کتاب من رو عصبانی کرد چون انتظار داشتم یه کتاب فانتزی اساطیری خوب ، یه چیزی بهتر از کتاب های ریک ریوردان رو شروع کرده باشم و متاسفانه این جوری نبود.

maryam torabi

maryam torabi

1403/1/26

میتونم ازتون بخرم

سارا

سارا

1403/3/8

به نظرم این کاملا  سلیقه ایه و چون شما خودتون خوشتون نیومده نمیتونید بگید که این کتاب عاشقانه زرده و ... ذاتا ژانر اصلی این کتاب عاشقانه نیست! همچنین وقتی شما خوشتون نیومده دلیل نیست که بگید الکی معروف شده یا چی چون این کتاب توسط کسایی که واقعا عاشق این کتاب شدن معروف شده و علاوه بر طرفدارانش که من خودمم جزوشون هستم، کسانی هم هستن که از این کتاب خوششون نیومده مثل شما که نظرتون خیلی هم محترمه؛ بهتره بگم توی سلیقه، هیچ چیز درست و غلط یا خوب و بدی وجود نداره و نظر هر کسی برای خودش محترمه، همچنین هرکتابی علاوه بر نکات مثبتش نکات منفی هم داره که ما باید هردو رو در نظر بگیریم، باید بگم نکاتی که شما گفتین هم واقعا مفیده اما اینکه گفتید عاشقانه زرده یا الکی معروف شده یه توهین برای طرفدارای کتابه

1403/3/9

ببین دوست عزیز، من همون اول کار گفتم که (اگر زیاد فانتزی می خونید این که کتاب به درد شما نمی خوره)، به هر حال هر چقدر آدم توی یه موضوع بیشتر مطالعه می کنه دیدگاهش نسبت به یک سری کتاب ها تغییر می کنه. ممکنه تو این سن از یه کتاب خوشت بیاد و چهار سال دیگه حالت ازش به هم بخوره چون تجربه بالا تر می ره و حتی برعکس یه سری کتاب ها رو الان می خونی و هیچی ازش نمی فهمی ولی چند سال دیگه که کتاب رو می خونی برات خیلی روونه و همه جمله هاش رو درک می کنی.

1403/3/9

اما این قضیه با سلیقه فرق داره‌. سلیقه یعنی مثلا شما ژانر فانتزی دوست داری. اما این که یه کتاب ،فانتزی خوبی باشه یعنی اون کتاب معیار هایی که یک کتاب فانتزی  خوب داره رو داشته باشه.
مهم ترین چیز  کتاب هایی که داستان محور هستن شخصیت پردازیه. وقتی شخصیت پردازی خرابه دیگه مفهوم کتاب مهم نیست. من نمی تونم مفهموم کتاب رو از زبون شخصیتی متوجه بشم که درکش نمی کنم. اتفاقات هیجان انگیزی که در طول داستان اتفاق می افته بی معنی میشن و کتاب از یه چیزی که قراره مفهوم های بزرگی مثل آسیب های جنگ، استقلال، معنای واقعی رشد کردن ،فداکاری، عشق و ...رو انتقال بده تبدیل می شه به یک کتاب صرفا سرگرم کننده.
مهم نیست که نویسنده می خواسته در طول این داستان این مفاهیم رو جا بده. وقتی نتونه اون ها رو به مخاطب انتقال بده ، اون نویسنده شکست خورده و دیگه مهم نیست چه ژانری داشته باشه.
و در آخر دوست عزیز، صرفا این کتاب رو به خاطر این که با سلیقه ام جور نبوده رد نکردم. به نظرم تنها نکته مثبت این کتاب فضا پردازیش بوده و از نظر منطق خیالی، تعادل داستانی، سیر خط داستانی ، انتقال مفاهیم ، شخصیت پردازی و ... ضعیف  عمل کرده.

1403/3/9

با این اوصاف منظور حرف شما اینه که،  نباید کتاب رو نقد می کردم چون ممکنه بعضی ها از این کتاب خوششون بیاد؟ اگر من یه کتاب رو نقد کنم ، به کسایی که اون کتاب رو دوست دارن توهین کردم؟ اگر بگم فلان کتاب زرده به دوست دار های اون کتاب توهین شده؟
خب با این اوصاف هیچ کسی نباید کتابی رو نقد کنه یا درباره اش نظر بده. اما اگر منظورتون اینه که من باید نکات مثبت کتاب رو هم توی متن بسیار خلاصه ای که نوشتم می زاشتم، خب بله حق با شماست. متاسفانه ایراد های این کتاب اون قدر به چشم من زیاد بود که نکته مثبتش رو فراموش کرده بودم و همون طور که گفتم خیلی خلاصه حرف زدم.

حق حق حق🙏ای کاش میشد بفروشمش و واقعااااااا حیف این پولی که برای این کتاب خرج کردم و حیف این همه درخت که براش قطع شدن💔

Ayeh

Ayeh

1403/5/28

حقیقتش یک جورایی با نظر شما موافقم ولی البته مشکل من با کتاب به شدت مشکل شما با این کتاب نیست

همین👍
به نظرم کاملا الکی معروف شد