بریده کتابهای Persiman Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 42 🟤 شرکای کلیدی(شراکت کلیدی) | عناصر اصلی مدل کسب و کار 📖 اصل شرکای کلیدی بر تامین کنندگان و شرکایی دلالت دارد که به کارکرد مدل کسب و کار ما کمک شایانی می کنند 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 41 ➕ دسته بندی فعالیت های کلیدی: 🔘 تولید 🔘 حل مسئله 🔘 زیرساخت / شبکه 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 40 ⁉️ سوالات مرتبط به بخش "فعالیت های کلیدی" : 🤔 گزاره ارزش ما نیازمند چه فعالیت های کلیدی است؟ 🤔 کانال های توزیع مان چطور؟ 🤔 رضایت مشتری چطور؟ 🤔 جریان های درآمدی شرکت چطور؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 40 ⚫️ فعالیت های کلیدی | عناصر اصلی مدل کسب و کار 📖 نشان دهنده مهم ترین اقداماتی است که یک شرکت باید برای سرپا ماندن مدل کسب و کار خود انجام دهد ◾️ مثل منایع کلیدی، فعالیت های کلیدی نیز انواع مختلفی متناسب با نوع کسب و کار شما دارد 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 38 ⁉️ سوالات مربوط به بخش منابع کلیدی: 🧐 گزاره های ارزش نیازمند چه منابع کلیدی ای هستند؟ 🧐 کانال های توزیع چطور؟ 🧐 روابط با مشتریان چطور ؟ 🧐 درآمدهای جاری چطور ؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 38 🟣 منابع کلیدی | عناصر اصلی مدل کسب و کار 📖 مهم ترین دارایی یک شرکت است. با استفاده از این اصل می توان مدل کسب و کار را با موفقیت راه اندازی کرد 🔰 منابع کلیدی می تواند: 🔘 فیزیکی 🔘 مالی 🔘 هوشمند 🔘 انسانی 🔹 و از نظر مالکیت: 🔘 متعلق به شرکت 🔘 اجاره ای 🔘 تأمین توسط شرکای کلیدی 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 37 ♻️ نمونه راه های ایجاد جریان درآمدی: 💎 فروش دارایی 💎 هزینه استفاده 💎 هزینه اشتراک 💎 قرض/اجاره/لیزینگ 💎 صدور مجوز 💎 هزینه کارگزاری 💎 تبلیغات 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 36 ⁉️ سوالات مرتبط با جریان های درآمدی: 🔍 مشتریان برای چه ارزشی حاضرند واقعاً هزینه کنند؟ 🔍 در حال حاضر برای چه چیزی هزینه می کنند ؟ 🔍 روش پرداخت آنها در حال حاضر چیست ؟ 🔍 ترجیح می دهند به کدام روش پرداخت کنند؟ 🔍 هر کدام از جریان های درآمدی چه بخشی از درآمدهای کلی را شامل می شوند؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 36 🔺🔻دو نوع از جریان های درآمدی در هر مدل کسب و کار: 🔹 درآمد ناشی از تراکنش هایی که فقط یکبار صورت گرفته باشد 🔹 درآمد های قابل تکراری که می تواند نتیجه تحویل مداوم گزاره ارزش و یا خدمات پس از فروش باشد ☑️ بصورت کلی دو نوع مکانیزم قیمت گذاری وجود دارد: ▪️ ثابت ▪️پویا 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 36 💎 مکانیزم های خاص هر یک از جریان های درآمدی: 🔅 لیست قیمت های ثابت 🔅 چانه زدن 🔅 حراجی 🔅 بسته به بازار 🔅 بسته به حجم 🔅 مدیریت عملکرد 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 36 ⚪️ جریان های درآمدی *نشان دهنده پولی نقدی که شرکت از هر بخش از مشتریان به دست می آورد(برای محاسبه سود خالص هزینه ها باید از درآمد کم شوند) 🫀 اگر مشتریان قلب یک مدل کسب و کار باشند، جریان های درآمدی شریان های آن هستند. ✅ پاسخ صحیح به پرسش اینکه هر بخش از مشتریان حاضرند برای چه چیزی هزینه کنند؛ ایجاد کننده یک یا چند جریان درآمدی برای هر بخش مشتریان است 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 35 🔰 روابط با مشتریان در چند دسته متمایز می شود که این دسته ها می توانند در کنار یکدیگر در روابط موجود در هر بخش وجود داشته باشد که عبارتند از: 🔘 دستیار فروش 🔘 دستیار فروش اختصاصی 🔘 سلف سرویس 🔘 خدمت رسانی خودکار 🔘 انجمن ها 🔘 ایجاد همکاری 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 34 ⁉️ سوالات مرتبط با بخش ارتباط با مشتریان: 🤔 هر بخش از مشتریان ما توقع داشتن چه نوع رابطه ای را با ما دارند؟ 🤔 ما چه رابطهای با آنها برقرار می کنیم؟ 🤔 این روابط چه هزینه هایی دارد ؟ 🤔 این روابط چگونه با بقیه مدل کسب و کار ما تطابق پیدا می کند؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 34 🟡 ارتباط با مشتریان(مشتری مداری) *نوع رابطه ای که یک شرکت با هر بخش از مشتریان خاص خود برقرار می کند. ❇️ انگیزه های روابط با هر بخش از مشتریان: ✔️کسب مشتری ✔️حفظ مشتری ✔️ افزایش فروش *روابط با مشتری تعریف شده در مدل کسب و کار می تواند تاثیر بسزایی در دید کلی مشتری بگذارد. 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 33 ⭕️ انواع کانال ها: 🔘 مستقیم 🔹فروشگاه ها 🔹 فروش اینترنتی 🔘 غیر مستقیم 🔹 فروشگاه شخصی 🔹 فروشگاه شریکی 🔹کلی فروشی 🔘 انحصاری 🔹فروشگاه ها 🔹 فروش اینترنتی 🔹 فروشگاه شخصی 🔘 شراکتی 🔹 فروشگاه شریکی 🔹کلی فروشی 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 33 🔰 پنج بخش از حالت های متمایز کانال ها: 💢 هر کانال میتواند در بردارنده همه یا برخی از این بخش ها باشد ۱. آگاهی ⚜️ چگونه آگاهی مردم را در مورد محصول یا خدمات شرکت خود بالا ببریم؟ ۲. ارزیابی ⚜️ چگونه به مشتری کمک می کنیم گزاره ارزش شرکت را ارزیابی کند؟ ۳. خرید ⚜️ چگونه به مشتری اجازه میدهیم محصول یا خدمات خاصی را خریداری کند؟ ۴. تحویل ⚜️ چگونه گزاره ارزش را تحویل مشتری می دهیم؟ ۵. بعد از فروش ⚜️ چگونه خدمات پس از فروش ارائه می دهیم؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 32 ⁉️ سوالات مهم در بخش کانال ها: 🧐 مشتریان ما دوست دارند از طریق کدام کانال به شرکت دسترسی داشته باشند؟ 🧐 در حال حاضر از چه راهی با آنها در ارتباطیم؟ 🧐 کانال های ما چگونه با هم یکدست شده اند؟ 🧐 کدام بهتر از همه کار میکند؟ 🧐 کدام روش در هزینه ها صرفه جویی می کند؟ 🧐 چگونه آنها را با زندگی روزمره مشتریان همسو می کنیم؟ 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 32 🔹 عملکرد های مختلف کانال ها: ✔️ افزایش آگاهی مشتریان نسبت به محصولات و خدمات شرکت ✔️ کمک به مشتری در ارزیابی گزاره ارزش هر شرکت ✔️ کمک به مشتری در خرید محصول و خدمتی خاص ✔️ تحویل گزاره ارزش به مشتری ✔️ ارائه خدمات پس از فروش 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 32 🟠 کانال ها: *کانال ها توصیف کننده راه های ارتباطی هستند که یک شرکت به وسیله آن می تواند با بخش مشتریان خود ارتباط داشته باشد و برای تحویل گزاره های ارزش به آنها دسترسی پیدا کند. رابط های یک شرکت با بخش مشتریان خود: 🔘 کانال های ارتباطی 🔘 کانال های توزیعی 🔘 کانال های فروش 0 0 Persiman 1402/8/22 خلق مدل کسب و کار الکساندر استروالدر 4.6 5 صفحۀ 29 ◽️سایر نمونه عناصر ایجاد کننده ارزش برای بخش های مشتریان: 🔘 تازگی 🔘 اجرا 🔘 سفارشی سازی مثال رونق سفارشی سازی های انبوه همکاری مشتری در تولید محصول در سال های اخیر 🔘 انجام کار کمک مشتری در انجام کار خاص 🔘 طراحی 🔘 نام تجاری/طبقه اجتماعی 🔘 قیمت خدمات ارزان قیمت خدمات و محصولات رایگان مثل روزنامه رایگان 🔘 کاهش هزینه ها 🔘 کاهش احتمال ضرر و زیان مثال برای خریداری خودرو دست دوم یک سال گارانتی سرویس، ریسک خرابی و تعمیر خودرو بعد از خرید را کاهش میدهد 🔘 دسترسی تعمیر محصولی که قبلا در دسترس مشتریان نبوده است 🔘 سهولت و قابلیت استفاده 0 3