بریده کتابهای تلماسه تارا 1402/10/21 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 14 تلماسه را می توان طلایه دار رمان های علمی-تخیلی غیر تخصصی به حساب اورد. هربرت به عمد تکنولوژی را در جهان تلماسه محدود کرد تا بتواند به جای پرداختن به آینده ی تکنولوژی بشری، بر اینده ی نوع بشر و نحوه ی تغییر و تحول بشر و تشکیلات بشری در طول زمان تمرکز کند. 0 1 محمد مهدی قربانی 1403/3/15 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 81 مردی اسیر سرنوشت، شخصیتی که اهمیتش در برابر شکوه پسرش رنگ میبازد... همه او را چنین میبینند. با این حال باید از خود بپرسیم که مگر پسران چیزی جز امتداد پدرانشان هستند؟ 0 3 تارا 1402/10/20 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 782 پیوست ۱: ص ۷۸۲ به گفته لیت کانز《 فعل و انفعالات هر سیاره ایی که از نظر انسانی سالم باشد نوعی توازن و زیبایی باطنی دارد. در این زیبایی می توان عامل پایدارکننده ی پویایی را یافت که از ضروری ترین ملزومات بقای هر شکلی از حیات است. هدف این عامل بسیار ساده است: حفظ و تولیدالگوهای هماهنگ برای گسترش هرچه بیشتر تنوع زیستی.وجود حیات در هر سیستم بسته ایی خود سبب افزایش ظرفیت آن سیستم برای پذیرش و حفظ حیات می شود. حیات_ در تمام اشکال خود_ در خدمت خود حیات است. با گسترش تنوع گونه های زیستی ، حیات می تواند مواد غذایی ضروری را با وفور بیشتری در اختیار خودش قرار دهد. به این ترتیب، سرزمین به یکباره جان می گیرد و پر می شود از روابط بیشمار بین گونه ها و روابط بیشمار دیگری در دل این روابط .》 این یکی از خطابه های پاردو کاینز برای شاگردان کلاسش در یکی از اجتماعگاه های سیچ بود. 1 1 محمد مهدی قربانی 1403/4/16 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 367 اگر فقط به چشمانتان تکیه کنید، حواس دیگرتان ضعیف خواهند شد. 0 4 محمد مهدی قربانی 1403/4/16 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 373 انسان ها با هر چه از آن نفرت دارند شناخته میشوند. 0 8 محمد مهدی قربانی 1403/3/7 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 63 چهار چیز دنیا را سرپا نگه میدارد ... علم عالمان، عدل بزرگان، دعای پرهیزکاران، شجاعت دلاوران ولی همهی اینها ... بدون رهبری که راه رسم رهبری را بداند هیچند. 0 5 محمد مهدی قربانی 1403/3/15 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 84 پل! ... اولین گام برای دوری کردن از هر تلهای، پیدا کردنش است. پسرم، وضع ما مثل جنگ تن به تن است، فقط در مقیاس بزرگتر. حیله های تودرتو و به ظاهر بی پایان. کاری که باید بکنیم این است که دست حریف را بخوانیم. 0 3 محمد مهدی قربانی 1403/4/20 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 515 مفهوم پیشرفت سازوکاری دفاعی است که ما را از وحشت های نهفته آینده مصون میدارد. 0 6 تارا 1402/10/21 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 15 فرانک هربرت به طور کلی یکی از بزرگترین مروجان ایده ها و نظرات علمی بود و بسیاری از دوستدارانش او را عامل اصلی اشنایی خود با مباحثی چون فلسفه و روانشناسی می دانند.هربرت در تلماسه کوشید تا خوانندگانش را تا حد توان با بوم شناسی و بسیاری از جوانب این علم آشنا کند و به نوعی آن ها را متوجه سیاره ای سازد که در آن زندگی می کنند. 0 1 محمد مهدی قربانی 1403/4/2 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 267 باید شاخه ای از علم را به پدیده نارضایتی اختصاص بدهند؛ انسان ها تا سختی نبینند و ستم نکشند، عضلات روح و روانشان پرورش نمییابد. 1 14 محمد مهدی قربانی 1403/4/19 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 498 به ناگاه یاد آیه ای افتاد... آن را به زبان آورد: ( همه چیز از آب زنده شد.) 0 4 تارا 1402/10/20 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 781 اما این سیاره برای پاردو کاینز تجلی گاه بی حد و مرز انرژی بود؛ .... فکر کاینز بلافاصله متوجه جمعیتی از انسانها شد که آزادانه بر سطح این سیاره به این سو و آن سو می رفتند: حره مردان.چه چالش هیجان انگیزی! چه ابزار قدرتمندی می توانست از آنها بسازد! حره مردان : نیرویی بوم شناختی و زمین شناختی با توان بالقوه ای بی حد و حصر. پاردو کاینز از بسیاری جهات مردی ساده و عملگرا بود. محدودیت هایی که هارکونن ها بر همه چیز اعمال کرده اند دست تان را بسته؟ چاره اش ساده است : با زنی حره مرد ( اقوام بیابان نشین و خودمختار آراکیس که بازماندگان کوچ نشینشان ذِن اَباضی هستند (طبق لغت نامه ی سلطنتی: 《راهزنان بیابان》)) ازدواج کنید و وقتی برایتان پسری حره مرد آورد، کارتان با او، با لیت-کاینز و با تمام بچه های دیگر شروع کنید : به آنها سواد بوم شناسی بیاموزید، زبان جدیدی خلق کنید که هدف کلمات و علائمش تجهیز ذهن برای مهار و دستکاریِ کلِ یک سرزمین، اقلیمش و محدودیت های فصلی اش باشد. سواد و زبانی که ... 2 5 Hasti 1403/6/30 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 127 مگر چنین نیست که کرها، از شنیدن عاجزند؟! پس چه بسا جملگی ما کر باشیم! آن کدام حسِ نداشته است که سبب میشود عالَم دیگری را که گرداگردمان را فرا گرفته نبینیم و نشنویم؟! گرداگرد ما چیست که نمیتوانیم... 0 32 محمد مهدی قربانی 1403/4/19 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 487 وقتی حریفت از تو ترسید، باید به آن ترس میدان بدهی... تا روی حریفت کار کند. بگذار ترسش به وحشت تبدیل شود و او را مجبور کند که جز با تو با خودش هم بجنگد. در نهایت از روی ناچاری به تو حمله خواهد کرد. 0 6 محمد مهدی قربانی 1403/4/17 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 410 شن وزین است و سنگ گران، سبک ترند هر دو ولی ز خشم یک نادان! 0 5 محمد مهدی قربانی 1403/3/15 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 129 وفور نعمت انسان را به راه اسراف میکشاند؛ به راهی بس پر خطر 0 3 محمد مهدی قربانی 1403/4/16 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 346 این جماعت احترام مردگان ما را نگه میدارند. گرچه آداب رسوم متفاوتی داریم، ولی معنایشان یکی است. 0 3 محمد مهدی قربانی 1403/3/7 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 73 (اگر ماهی ها آرزو بودند، همه تور میانداختند) ... با خود گفت: چه ضرب المثل عجیبی برای هدیه بردن به سیاره ای که نه دریا میشناسد و نه ماهی. 0 7 مهتا حسینی 1403/5/30 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 497 بقا یعنی قدرت شنا کردن در آبهای ناآزموده. 0 0 محمد مهدی قربانی 1403/4/19 تلماسه فرانک هربرت 4.1 23 صفحۀ 476 الگوی زمانی آراکیس برعکس جاهای دیگر است؛ شب زمان فعالیت است و روز زمان استراحت. 0 1