بریده‌ای از کتاب شیطان و خدا اثر ژان پل سارتر

شیطان و خدا
بریدۀ کتاب

دنیا بی‌عدالتی است: اگر قبولش کنی شریک جرم می‌شوی، اگر عوضش کنی جلاد می‌شوی. پ.ن: کاش رو این جمله بحث کنیم

چه جمله جالبی نظر خودتون در مورد این جمله چیه ؟چه برداشتی دارید ؟

1402/11/29

از نظر احساسی و ادبی جمله زیباییه و دوسش دارم.
اما این جور جملات معمولاً یه مغالطه‌ای تو خودشون دارن، دوراهی رو مطرح می‌کنن و بعد از شما میخوان انتخاب کنید، در حالی که زمین بازی طوری چیده شده که از قبل معلومه قراره چی بشه.
ولی میشه بحث کرد آیا تنها راه حل همینه؟ و آیا اگر بخوایم تغییری بدیم، لزوماً جلاد میشیم؟
از اون جایی که سارتر رو فیلسوف می‌بینم، به این جملاتش نقد وارد می‌کنم.

موافقم باهات ولی واقعا یه وقتایی به این نتیجه میرسم که هیچ عدالتی وجود نداره و یه وقتایی نه ،واقعا درسته دوراهی سختیه ولی اگر قرار باشه بین این دوراهی یه انتخاب داشته باشم ترجیح میدم جلاد باشم و عوضش کنم ،ترجیح میدم نقش قربانی رو بازی نکنم هر چی هم که عواقبش باشه

1402/11/29

آه آره تو بحث عدالت من هم خیلی مشکل دارم.
ولی حرفم اینه که میشه اصلا رو درستی این دوراهی بحث کرد. واقعاً تغییر منجر به جلاد شدن خواهد شد؟

به نظرم فهم این جهان خیلی دشواره و ما تازه اول راهیم ،این عقیده همیشه درست نیست من خدا رو قبول دارم ولی امان از اون لحظه ای که اونقدر مستاصل میشی که میگی خدایا چه کنم با این همه دویدن و نرسیدن و ناعدالتی ولی باز هم میشه امید داشت و انسان با همین امید زنده است ،آره تو تاریخ خیلی ها با تغییر جلاد شدن ولی هیچ چیز صد در صد نیست همیشه میشه تغییر کرد ولی انسان موند ،آه روشنا جان من عاشق فلسفه ام ولی خیلی توی معنای زندگی گیج میشم

):)

علی

علی

1402/11/30

البته اگر آدمی بخواهد بی‌عدالتی رو عوض کند و قدرتی هم نداشته باشد جلاد نمی‌شه بلکه این جلاده که میاد سراغش

😂👌🏻

عوضش کنی جلاد نیستی، جنگ جوی دیوانه ای