کتاب، با سفری به خاطراتمان آغاز میشود.
دو دستی، اثری از منصور ظابطیان، حاصل یک ماه سفر به کشور ژاپن است. نویسنده، با بیان برخی وجه های مشترک فرهنگی، و یادآوری کودکی هایی که با آثار آن کشور آمیخته شدند، خواننده را جذب و دعوت به خواندن این کتاب میکند.
هر بخشی از کتاب، مانند توقف گاهیست طی سفری طولانی تر، و لایه برداری از هر یک از وجه های فرهنگی، خواننده را برای ایست در هر یک از توقف گاه ها مشتاق تر میکند. از شگفتی معبد های نارا و کوبه گرفته تا آداب و رسوم چای خوری شان و سکوت در مترو ها، نویسنده در تمامی اینها با لحنی تحسین آمیز، به توصیف قانون شناسی و رفتار های اجتماعی مردم میپردازد، اما این روایت ها خشک نیستند و با مثال های روزمره، مقایسه مکرر و شوخی های او همراه شده اند.
صمیمی بودن نثر و نبود زبان پردازی اضافه، عامل مهمی برای راحت تر خواندن این کتاب است. نگاه چند لایه ظابطیان به عنوان یک سفرنامه نویس میتواند عامل دیگری برای جذاب بودن متن کتاب باشد، نقد شخصی و نقد اجتماعی او و گاه مقایسه کردن اجتماع آنها با دیگر جاها، کنجکاوی خواننده را برمی انگیزد، و باعث میشود کتاب هم برای افرادی که سفرنامه خوان هستند جذاب باشد، هم برای آنانی که صرفا علاقه به خواندن این کتاب داشتند.
این سفرنامه جالب، تجربهای انسانی، دلنشین و آگاهکننده از کشوری است که شاید از ما دور باشد، اما در ضمیر جمعی ما، حضور پررنگی دارد.